Πώς θα παραμείνετε σε φόρμα μετά τα 40; Fitness coach δίνει 5 συμβουλές

Πώς θα παραμείνετε σε φόρμα μετά τα 40; Fitness coach δίνει 5 συμβουλές

Είτε είστε στα επιθυμητά κιλά είτε όχι, η ηλικία και οι ορμονικές αλλαγές που φέρει, μπορεί να κάνει πιο αργό τον μεταβολισμό ή ακόμη και να μειώσει τις αντοχές σας.

Κάθε δεκαετία έχει την ομορφιά της, αρκεί να ξέρουμε πώς να την εκμεταλλευτούμε και να τη ζήσουμε στο 100% της.

Αν και το σώμα μας βιώνει μια μικρή απώλεια (όπως αναφέρεται και στο BYRDIE, καθώς μεγαλώνουμε η οστική πυκνότητα μειώνεται, ο μεταβολισμός επιβραδύνεται και τα επίπεδα ορμονών πέφτουν) εμείς μπορούμε να βρούμε ρυθμούς και να μη χάσουμε τη φόρμα μας.

Η Kira Stokes, coach διασημοτήτων και δημιουργός της εφαρμογής KS Fit, μιλώντας στο BYRDIE έδωσε μερικές πολύτιμες συμβουλές ώστε οι γυναίκες να μη χάσουν τη φόρμα τους μετά τα 40.

Δοκιμάστε διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης

Η Kira Stokes συνιστά τη διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT) σε συνδυασμό με την προπόνηση δύναμης ως τον ισχυρό συνδυασμό για να διατηρήσετε το μεταβολισμό σας ξύπνιο καθώς ξεπερνάτε τα 40. Η προπόνηση HIIT βελτιώνει την καρδιαγγειακή κατάσταση και δύναμη και παρέχει αποτελεσματική καύση θερμίδων.

Δοκιμάστε το σχοινάκι

Μία από τις αγαπημένες κινήσεις της Stokes για όσους είναι άνω των 40 ετών είναι το σχοινάκι. «Αυξάνει την αντοχή, διατηρεί τον καρδιακό ρυθμό ψηλά και τροφοδοτεί ένα υψηλότερο επίπεδο καύσης λίπους». Λέει επίσης ότι το σχοινάκι βοηθά στην καλή υγεία των αρθρώσεων και είναι μια καλή αερόβια άσκηση για την ενίσχυση του κυκλοφορικού.

Περπατήστε μετά από κάθε γεύμα

Το περπάτημα για 10 με 30 λεπτά μετά από κάθε γεύμα όχι μόνο βοηθά να πετύχετε τον στόχο βημάτων σας για την ημέρα, αλλά βοηθά επίσης στην πέψη, μειώνει το σάκχαρο στο αίμα και χαρίζει έναν υγιή μεταβολισμό. Μην ξεχνάτε πως, καθώς μεγαλώνουμε, η πέψη μπορεί να επιβραδυνθεί επειδή το σώμα εκκρίνει λιγότερα πεπτικά ένζυμα.

Παραμείνετε δραστήριοι όλη την εβδομάδα

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να είστε δραστήριοι όλη την εβδομάδα. Το να έχετε μια καθιστική ζωή μέσα στην εβδομάδα και ξαφνικά το Σαββατοκύριακο να κάνετε γυμναστική δεν θα έχει αποτέλεσμα ενώ παράλληλα είναι πολύ πιθανό να υπάρξει τραυματισμός. Στοχεύστε σε τέσσερις ημέρες cardio και HIIT. Τις ημέρες ανάπαυσης η Stokes προτείνει να είστε δραστήριοι, έστω και με έναν 20λεπτο περίπατο.

Υγιεινά σνακ

Η Stokes λέει ότι είναι σημαντικό να έχετε υγιεινά σνακ για να διατηρήσετε σταθερό το σάκχαρο στο αίμα. «Όταν βιώνετε ορμονικές αλλαγές, είναι εύκολο να πέσετε στην παγίδα του junk fook. Τα έξυπνα σνακ που θα πρότεινα είναι ξηροί καρποί (με μέτρο), λαχανικά (αγγούρι, σέλινο, μπρόκολο), βραστά αυγά, χούμους, φέτες μήλου με λίγο βούτυρο αμυγδάλου και, όταν είστε πραγματικά εν κινήσει, μια μπάρα πρωτεΐνης χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη.

www.bovary.gr

unsplash.com

Εσώρουχα: Κάθε πότε πρέπει να τα αλλάζεις και πότε πρέπει να αγοράζεις καινούρια;

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr