Συνταγή Σπιτικού Καλλυντικού για την Κυτταρίτιδα Μόνο με Ελαιόλαδο.

Συνταγή Σπιτικού Καλλυντικού για την Κυτταρίτιδα Μόνο με Ελαιόλαδο.

Οικονομικά και Ποιοτικά η Καλύτερη Συνταγή για την Κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα είναι μια δερματική κατάσταση που επηρεάζει πολλές γυναίκες και τις επηρέαζε πάντα. Κυτταρίτιδα έχουνε και τα μωρά, κυτταρίτιδα έχουν και οι άντρες αλλά επιμένουμε να υπερτονίζουμε αυτή την δερματική κατάσταση στις γυναίκες ως αισθητικό πρόβλημα κυρίως, αφού δεν προκαλεί πρόβλημα στην υγεία μας .

 

Η πρόκληση να την αντιμετωπίσετε μόνο με φυσικούς τρόπους.

Ενώ το ελαιόλαδο και τα βότανα ή τα μπαχαρικά αναβαθμίζουν την όψη δέρματος προλαμβάνοντας το πρόβλημα, μπορούν παράλληλα να βοηθήσουν και στη μείωση της εμφάνισής της. Να έχετε βέβαια ρεαλιστικές προσδοκίες καθώς η καθημερινή χρήση ενός οποιουδήποτε προιόντος που στοχευει στην κυτταρίτιδα δεν αποτελεί αυτόματα και την ισόβια λύση της. Βέβαια η συνταγή που ακολουθεί  κάνει την ίδια δουλειά που κάνουν και τα εμπορικά προιόντα.

Εδώ είναι η συνταγή φυσικού μείγματος για να χρησιμοποιηθεί στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας:

Συστατικά:

1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο extra virgin
2 κουταλιές σούπας ξερά βότανα ή μπαχαρικά σε μίξη με: θυμάρι, ρίγανη, κανέλα, πιπέρι καγιέν, γιασεμί, λεβάντα, φασκόμηλο.

Οδηγίες:

Αρχικά, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Μην το αφήνετε να καίγεται ή να βράζει.
Αφού το ελαιόλαδο ζεσταθεί, προσθέστε τα ξερά βότανα ή μπαχαρικά της επιλογής σας.
Αφήστε τα βότανα/μπαχαρικά να βράσουν στο ελαιόλαδο για περίπου 10-15 λεπτά, ώστε τα ενεργά συστατικά τους να εκχυλιστούν στο λάδι.
Αφήστε το μείγμα να κρυώσει μέχρι να γίνει άνευ θερμοκρασίας.
Αποθηκεύστε το μείγμα σε ένα γυάλινο δοχείο με σφραγισμένο καπάκι.

Εφαρμόστε το μείγμα στις περιοχές που έχουν προσβληθεί από κυτταρίτιδα, κάνοντας απαλό μασάζ για 5-10 λεπτά κάθε φορά, πριν από το μπάνιο ή το ντους.
Είναι σημαντικό να δοκιμάσετε την αντίδρασή σας σε μια μικρή περιοχή του δέρματος πριν εφαρμόσετε το μείγμα σε μεγαλύτερη επιφάνεια.

Επίσης, θυμηθείτε ότι η συνεχής χρήση του σπιτικού καλλυντικού και η συνδυασμένη διατροφή και άσκηση μπορεί να βοηθήσει ακόμη περισσότερο στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Προσοχή:Εαν έχετε σπασμένα αγγεία ή φλεβίτιδα μην χρησιμοποιήσετε κανέλα ή καγιέν. Προτιμήστε τα υπόλοιπα βότανα.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr