3 αποτελεσματικές συμβουλές για να αφαιρέσετε τη μαύρη μούχλα από τους τοίχους του σπιτιού σας σε 5 λεπτά

3 αποτελεσματικές συμβουλές για να αφαιρέσετε τη μαύρη μούχλα από τους τοίχους του σπιτιού σας σε 5 λεπτά

Η εποχή των βροχών μπορεί να γίνει εφιάλτης για τα σπίτια μας, ειδικά αν έχουμε προβλήματα διαρροής ή υγρασίας που «τρώνε» τις οροφές και τους τοίχους, αλλοιώνουν τη δομή και ακόμη χειρότερα, η υγεία σας μπορεί να επηρεαστεί από την αναπνοή σπορίων μούχλας ή από την προώθηση του πολλαπλασιασμού των ακάρεων.

Εάν έχετε παρατηρήσει λεκέδες υγρασίας, τότε θα πρέπει να δράσετε άμεσα χωρίς χρονοτριβή. Θα σας παρουσιάσω 3 αποτελεσματικές συμβουλές για να αφαιρέσετε τη μαύρη μούχλα από τους τοίχους του σπιτιού σας σε 5 λεπτά!

 

τι είναι η μαύρη μούχλα

Η μούχλα είναι ένα είδος μύκητα που αναπτύσσεται σε μέρη όπου η υγρασία είναι άφθονη και το ηλιακό φως είναι σπάνιο, για παράδειγμα, στην οροφή και στους τοίχους λόγω βροχολακκούβων, γύρω από μια διαρροή ή στο μπάνιο λόγω έλλειψης αερισμού.

Εμφανίζεται με πρασινομαύρες κηλίδες, έχει πολύ πικάντικο άρωμα και είναι εξαιρετικά τοξική επειδή απελευθερώνει μυκοτοξίνες που μπορούν να προκαλέσουν αναπνευστικές ασθένειες, αλλεργίες ή προβλήματα άσθματος.

πώς να αφαιρέσετε τη μαύρη μούχλα από τους τοίχους
Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στους τοίχους του σπιτιού σας, αν παρατηρήσετε ότι η μπογιά αρχίζει να ξεφλουδίζει και ότι εμφανίζονται λευκές κηλίδες, χαρακτηριστικές της υγρασίας, διάστικτες με πρασινωπό μαύρο, είναι επειδή εισβάλλει στο σπίτι σας μούχλα.

Εκτός από την επιδιόρθωση αυτών των προβλημάτων, υπάρχουν αρκετές συμβουλές που βοηθούν στην εξάλειψη της μούχλας γρήγορα και αποτελεσματικά χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών που μπορεί να βλάψουν την υγεία σας.

λευκό ξίδι

Ρίξτε 1 φλιτζάνι λευκό ξίδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε το στους τοίχους του σπιτιού σας που έχουν λεκέδες, αφήστε το για 5 λεπτά και σκουπίστε με ένα πανί με κυκλικές κινήσεις. Αν ο λεκές δεν βγαίνει στην αρχή, επαναλάβετε το την ίδια διαδικασία μέχρι να εξαφανιστεί.

αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου

Υλικά

1 κουταλιά της σούπας αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου

1/2 λίτρο νερό

Ψεκαστήρας

1 βούρτσα με μαλακές τρίχες

Διαδικασία:

Βήμα 1. Αραιώστε το αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου σε 1/2 λίτρο νερό, ρίξτε το σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε σε λεκιασμένες επιφάνειες, αφήστε για 5 λεπτά και χρησιμοποιώντας μια μαλακή βούρτσα με μαλακές τρίχες και τρίψτε καλά τα τοιχώματα μέχρι να εξαφανιστούν οι λεκέδες.

Βήμα 2. Καθαρίστε τους τοίχους με ένα πανί μικροϊνών ή βαμβάκι, σκουπίστε και αυτό ήταν! Έτσι μπορείτε εύκολα και γρήγορα να αφαιρέσετε τους λεκέδες από μαύρη μούχλα από το σπίτι σας.

υπερανθρακικό νάτριο

Υλικά

3 κουταλιές της σούπας υπερανθρακικό νάτριο

1/2 λίτρο χλιαρό νερό

Ρίξτε 3 κουταλιές της σούπας υπερανθρακικό νάτριο στο 1/2 λίτρο χλιαρό νερό, ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί τέλεια και ψεκάστε τις περιοχές με μαύρη μούχλα. Αφήστε να δράσει για 5 λεπτά και ξεπλύνετε. Τέλος στεγνώστε με ένα καθαρό πανί τον τοίχο σας. Θα φαίνεται σαν καινούργιος γιατί αυτό το λευκαντικό αφαιρεί γρήγορα όλη τη βρωμιά.

tospitakimou.gr

unsplash.com

 

Σέρουμ προσώπου bakuchiol (μπακουκιόλη) το απόλυτο αντιοξειδωτικό συμπύκνωμα της φύσης.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr