Βρώμικος μαρμάρινος πάγκος κουζίνας: Τρία μυστικά από clean expert για να γίνουν σαν καινούριοι

Βρώμικος μαρμάρινος πάγκος κουζίνας: Τρία μυστικά από clean expert για να γίνουν σαν καινούριοι

Μάθετε λοιπόν πώς να καθαρίζετε τους πάγκους κουζίνας από μάρμαρο, με αυτά τα εύκολα κόλπα καθαρισμού που πραγματικά θα σας λύσουν τα χέρια.
Βρώμικος μαρμάρινος πάγκος κουζίνας από σάλτσες, λίπη και δύσκολους λεκέδες; Τρία μυστικά από clean expert για να γίνουν και πάλι σαν καινούριοι.

Μάρμαρο. Ευαίσθητο υλικό που χρήζει ιδιαίτερης μεταχείρισης. Αν έχεις στην κουζίνα σου αυτό το υλικό είναι λογικό να είσαι πιο προσεκτική. Παρόλα αυτά καφές, χυμοί, ντοματοπελτές, κόκκινο κρασί μπορεί να πέσουν πάνω στην επιφάνειά του και να αφήσουν μια ήπια κίτρινη απόχρωση.

Δεν είναι εύκολο να ξεφορτωθείς τους λεκέδες από τις μαρμάρινες επιφάνειες και μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν επιτρέπεται η χρήση χημικών καθαριστικών. Οπότε;

Οπότε επιστρατεύεις πιο φυσικούς τρόπους για να κάνεις τη δουλειά σου και για να φροντίσεις ο πάγκος σου να δείχνει αστραφτερός.

Αν ο πάγκος δεν είναι ιδιαίτερα λερωμένος μπορείς να τρίψεις με ένα μαλακό ύφασμα το οποίο θα έχεις βρέξει με χλιαρό νερό και θα έχεις ρίξει μερικές σταγόνες απορρυπαντικού πιάτων.

Βρώμικος μαρμάρινος πάγκος κουζίνας: Τρία μυστικά από clean expert για να γίνουν σαν καινούριοι

1. Νερό και σαπούνι Μασσαλίας σε σκόνη. Τρίψε καλά με το σφουγγάρι (από την μαλακή πλευρά πάντα), ξέπλυνε με νερό και στέγνωσε με ένα πανί.

2. Νερό με μαγειρική σόδα. Ανακάτεψε αυτά τα δύο υλικά και φτιάξε μια «πάστα» την οποία θα απλώσεις, θα τρίψεις ελαφρά με το σφουγγάρι και θα ξεβγάλεις με νερό.

3. Αλεύρι και απορρυπαντικό πιάτων. Ναι αυτό που διάβασες. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό, σύμφωνα με το www.ladylike.gr για μαρμάρινες επιφάνειες, ειδικά όταν έχουν πέσει σκληρά λίπη πάνω σε αυτές, και το κάνεις σύμφωνα με την παραπάνω μέθοδο.

Τι να μην χρησιμοποιήσεις ποτέ πάνω σε μάρμαρο

1. Χλωρίνη και άλλα χημικά καθαριστικά γιατί θαμπώνουν το μάρμαρο.

2. Ξύδι ή λεμόνι γιατί μπορεί να διαβρώσουν το μάρμαρο.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr