Καθρέφτες και τζάμια χωρίς λεκέδες: Το μυστικό κόλπο για να μένουν πεντακάθαρα για καιρό

Καθρέφτες και τζάμια χωρίς λεκέδες: Το μυστικό κόλπο για να μένουν πεντακάθαρα για καιρό

Σε ένα σπίτι με παιδιά, οι καθρέφτες και ακόμα περισσότερο τα τζάμια λερώνονται εύκολα με δαχτυλιές και άλλους λεκέδες. Για να είναι στην…πένα υπάρχει ένα μυστικό κόλπο.

Με αυτό θα μένουν πεντακάθαρα για πολύ καιρό.
Οι τρόποι για να τα καθαρίσετε είναι πολλοί.

Υπάρχουν ειδικά καθαριστικά, ειδικά πανάκια και σίγουρα έχετε ακούσει κάμποσα κόλπα από μαμάδες και γιαγιάδες. Με την ευκαιρία, αυτά είναι τα 8 άγνωστα κόλπα των γιαγιάδων για πεντακάθαρο σπίτι.

Χρησιμοποιήστε εφημερίδες

Παλιό και δοκιμασμένο κόλπο που όσο και αν σας φαίνεται περίεργο είναι πολύ αποτελεσματικό. Αντί να χρησιμοποιήσετε χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες ή κάποιο πανί, είναι καλύτερο εάν καθαρίσετε τα τζάμια με παλιές εφημερίδες. Με πολύ λιγότερο κόπο, δαχτυλιές και θαμπάδες θα εξαφανιστούν.

Φίλτρα του καφέ

Αντί για εφημερίδες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φίλτρα του γαλλικού καφέ. Η ιδιαίτερη υφή τους τα καθιστά ιδανικά για αυτόν τον σκοπό. Plus, έχουν χαμηλό κόστος, επομένως σας συμφέρει και οικονομικά.

Φτιάξτε το δικό σας καθαριστικό
Στην αγορά υπάρχουν ειδικά καθαριστικά για τα τζάμια. Μπορείτε, ωστόσο, να φτιάξετε το δικό σας καθαριστικό και μάλιστα δαπανώντας πολύ λιγότερα χρήματα.

Τι θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας αμμωνία
½ φλιτζάνι οινόπνευμα
¼ κουταλάκι του γλυκού υγρό πιάτων αντιβακτηριδιακό
Τι πρέπει να κάνετε

Βάλτε τα παραπάνω υλικά σε ένα δοχείο ψεκασμού, κλείστε το και ανακινήστε καλά. Χρησιμοποιήστε το για να ψεκάσετε τζάμια και καθρέφτες και στη συνέχεια σκουπίστε με εφημερίδα ή φίλτρο του καφέ.

Αποφύγετε το καθάρισμα τις ώρες που χτυπάει τα τζάμια ο ήλιος

Το ίδιο ισχύει και όταν φυσάει ζεστός αέρας. Ο λόγος; Οι ακτίνες του ήλιου και ο ζεστός αέρας θα στεγνώσουν το υγρό καθαριστικό πριν προλάβετε να σκουπίσετε και να καθαρίσετε τα τζάμια με αποτέλεσμα να μείνουν λεκέδες στο τζάμι.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr