Το κόλπο των 10 δευτερολέπτων για να καταλάβετε που οφείλονται οι μαύροι κύκλοι και πώς να τους ξεφορτωθείτε

Το κόλπο των 10 δευτερολέπτων για να καταλάβετε που οφείλονται οι μαύροι κύκλοι και πώς να τους ξεφορτωθείτε

Πολλοί άνθρωποι έχουν μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια αλλά πολλές φορές δεν αναγνωρίζουν το είδος των μαύρων κύκλων τους.

Σύμφωνα λοιπόν με την δερματολόγο Lindsey Zubritsky με έδρα την Πενσυλβάνια, υπάρχει ένας απλός τρόπος να το καταλάβετε: ένα τεστ των 10 δευτερολέπτων.

Η ίδια δημοσίευσε βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram στο οποίο συμβουλεύει τους ακόλουθούς της να κάνουν το εξής:

«τραβήξτε ελαφρά για 10 δευτερόλεπτα το δέρμα κάτω από τα μάτια σας και παρατηρείστε πως θα αντιδράσει η επιδερμίδα σας. Έτσι θα καταλάβετε εάν οι μαύροι κύκλοι σας προκαλούνται επειδή έχετε λεπτό δέρμα κάτω από τα μάτια ή μελάγχρωση».

Η δερματολόγος Lauren Penzi, με έδρα την Νέα Υόρκη επιβεβαίωσε στο Bussines Insider ότι αυτός είναι ένας έγκυρος τρόπος για να «προσδιορίσετε την αιτία, και συνεπώς την καλύτερη θεραπεία, για τους κύκλους κάτω από τα μάτια σας».
Αν τραβήξετε το δέρμα σας και το μαύρο χρώμα εξαφανιστεί τότε αυτό σημαίνει πως η επιδερμίδα σας κάτω από τα μάτια σας είναι λεπτή, και χρειάζεστε προϊόντα με υαλουρονικό οξύ, αν τραβήξετε και το δέρμα σας παραμένει μαύρο τότε αυτό σημαίνει πως έχετε μελάγχρωση και θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε προϊόντα με ρετινόλη.

Και οι δύο δερματολόγοι συνέστησαν προϊόντα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των μαύρων κύκλων. «Μπορείτε να επιλέξετε προϊόντα που αντιμετωπίζουν και τα δύο προβλήματα ταυτόχρονα, και το λεπτό δέρμα και την
μελάγχρωση».

Για το λεπτό δέρμα, η δερματολόγος πρότεινε ότι τα προϊόντα με υαλουρονικό οξύ βοηθούν στην ενυδάτωση και τη σφριγηλότητα της περιοχής. Ωστόσο εάν το χρώμα είναι η μελάγχρωση καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ρετινόλη ή βιταμίνη C.

Επίσης η Zubritsky είπε ότι υπάρχουν προϊόντα που καλύπτουν και τα δύο προβλήματα, που περιέχουν υαλουρονικό οξύ, ρετινόλη και βιταμίνη C, τα οποία βοηθούν επίσης και στη μείωση των ρυτίδων κάτω από τα μάτια.

Ωστόσο αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με πρήξιμο κάτω από τα μάτια θα πρέπει να αναζητήσετε κρέμες με συστατικά όπως η καφεΐνη. Επειδή η καφεΐνη συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και βελτιώνει την κυκλοφορία.

www.bovary.gr

 

unsplash.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού),

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!,

Η καλύτερη άσκηση αναπνοής για να κοιμάσαι γρήγορα!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr