ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΥΠΝΟ

ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΥΠΝΟ

Αν η αϋπνία είναι ο καθημερινός σου εφιάλτης και δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς όταν πέφτεις στο κρεβάτι ακολούθησε αυτά τα επτά βήματα

Ένας καλός βραδινός ύπνος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην καθημερινότητά μας και την υγεία μας. Όταν κοιμόμαστε καλά το βράδυ έχουμε περισσότερη ενέργεια και είμαστε πιο παραγωγικοί και συγκεντρωμένοι στη διάρκεια της ημέρας.

Αν η αϋπνία είναι ο καθημερινός σου εφιάλτης και δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς όταν πέφτεις στο κρεβάτι ή όταν σε παίρνει επιτέλους ο ύπνος ξυπνάς συνεχώς μέσα στη νύχτα δοκίμασε να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές:

1. Εφάρμοσε μία καλή ρουτίνα ύπνου. Αυτό σημαίνει ότι θα πηγαίνεις για ύπνο και θα σηκώνεσαι κάθε ημέρα σε συγκεκριμένες ώρες. Έτσι, θα ρυθμίσεις το βιολογικό σου ρολόι και θα σε παίρνει ο ύπνος πιο εύκολα.

2. Βρες λίγο χρόνο για να χαλαρώνεις και να ρίχνεις τους ρυθμούς σου πριν πας στο κρεβάτι. Μπορείς να διαβάζεις ένα βιβλίο ή να ακούς απαλή μουσική αντί να δεις τηλεόραση. Μπορείς ακόμη να αποφορτίζεσαι κάνοντας ασκήσεις αναπνοής ή κάποιου είδους διαλογισμό.

3. Μην καταναλώνεις καφείνη ή ροφήματα με ζάχαρη 4-6 ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ύπνου γιατί μπορεί να σου προκαλέσουν υπερένταση. Είναι καλύτερο να πιεις ένα ζεστό γάλα ή ένα τσάι με βότανα.

4. Μην πίνεις αλκοόλ τρεις ώρες νωρίτερα γιατί επίσης μπορεί να προκαλέσει διαταραχές που θα χαλάσουν τον ύπνο σου.

5. Μην καταναλώνεις βαριά φαγητά το βράδυ. Η καλή διατροφή και η άσκηση μπορεί να βοηθήσουν να έχεις μία καλύτερη ποιότητα ύπνου.

6. Δημιούργησε ένα καλό και ήσυχο περιβάλλον ύπνου. Είναι πιο εύκολο να κοιμηθείς σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Για αυτό κλείσε παντζούρια και κουρτίνες ή εάν δεν είναι δυνατόν φόρεσε μία μάσκα ύπνου. Κλείσε το κινητό σου ή μην ασχοληθείς με αυτό τουλάχιστον μία ώρα πριν τον ύπνο. Μην βλέπεις τηλεόραση στο κρεβάτι. Αν έχει πολύ θόρυβο δοκίμασε να φορέσεις ωτοασπίδες. Φρόντισε το δωμάτιο να έχει μία καλή θερμοκρασία.

7. Μην πιέζεις τον εαυτό σου να κοιμηθείς και μην κοιτάς συνέχεια το ρολόι να δεις πόση ώρα έχει περάσει. Αν μετά από κάποια ώρα, ωστόσο, συνεχίζεις να μην βρίσκεσαι κοντά σε κατάσταση ύπνου, είναι καλύτερο να σηκωθείς και να πας σε ένα άλλο δωμάτιο. Πιες ένα νερό ή ένα ρόφημα, διάβασε ένα βιβλίο ή κάνε κάτι χαλαρωτικό μέχρι να νυστάξεις.

www.vwoman.gr

unsplash.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αuτό είναι το πολύ γνωστό ελληνικό ελαιόλαδο που περιέχει απαγορευμένο φυτοφάρμακο

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr