Τα Φυτά Που Λειτουργούν Σαν Περίφραξη Ενάντια Στα Κουνούπια

Τα Φυτά Που Λειτουργούν Σαν Περίφραξη Ενάντια Στα Κουνούπια

Κι όμως τα φυτά μπορούν να κάνουν όλη την δουλειά με τα κουνούπια ώστε να ζούμε σε ένα περιβάλλον ασφαλές και προστατευμένο χωρίς την άλογη και πολυέξοδη χρήση των χημικών που μόνο κακό μας κάνουν.

Δεν θέλει κόπο αλλά θέλει τρόπο! Δείτε ποια φυτά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξενοιάσετε από τα κουνούπια μια και καλή.

 

Βασιλικός: Ο βασιλικός παράγει ένα ισχυρό άρωμα που απωθεί τα κουνούπια. Καλλιεργήστε τον στην αυλή σας για να απολαύσετε τον διπλό όφελος της φρεσκάδας και της αποτροπής των ενοχλητικών επισκεπτών.
Μέντα: Η μέντα είναι γνωστή για τη μυρωδιά της που απωθεί έντονα τα έντομα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φύλλα μέντας για να τρίψετε το δέρμα σας ή να τα τοποθετήσετε σε κοντινές περιοχές.

Βάλσαμο Λεμονιού: Το βάλσαμο λεμονιού είναι άλλο ένα φυτό που απωθεί τα κουνούπια με την ευωδιά του. Μπορείτε ακόμα και να χρησιμοποιήσετε θρυμματισμένα φύλλα για εφαρμογή τους στο δέρμα σας.

Δεντρολίβανο: Η έντονη μυρωδιά του δεντρολίβανου απωθεί τα έντομα. Είναι ιδανικό για χρήση σε εξωτερικούς χώρους όπως ο κήπος σας ή φυσικά και το μπαλκόνι σας.

Σιτρονέλλα: Η σιτρονέλλα είναι γνωστή για την ικανότητά της να αποτρέπει τα κουνούπια με την αρωματική της φύση.

Σκόρδο: Το σκόρδο έχει επίσης εντομοαπωθητικές ιδιότητες. Μπορείτε να το φυτέψετε στον κήπο σας ή απλά να τοποθετήσετε σκόρδο στα παρτέρια και τα λαχανικά σας.

Λεβάντα: Η λεβάντα παρόλο που εμάς τους ανθρώπους μας γαληνεύει και μας εξισορροπεί προκαλεί απέχθεια στα κουνούπια. Εκτός λοιπόν από τη χαλάρωση που προσφέρει, είναι επίσης κι ένα καλό απωθητικό κουνουπιών.

Γεράνι: Το γεράνι είναι ένα άλλο φυτό που μπορεί να βοηθήσει στο να κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από τον κήπο σας.
Αυτά τα φυτά μπορούν να προστεθούν γύρω από το σπίτι σας για να βοηθήσουν στην αποτροπή των κουνουπιών και να ξενοιάσετε.

unsplash.com

Αιθ. Έλαιο Λεμονόχορτο. Άρωμα Φρεσκάδας-Καθαριότητα-Αντιμικροβιακό

 

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr