Μούχλα κουτσουλιές και κίτρινα σημάδια στις τέντες : Πως να τις κάνετε σαν καινούριες βήμα βήμα

Μούχλα κουτσουλιές και κίτρινα σημάδια στις τέντες : Πως να τις κάνετε σαν καινούριες βήμα βήμα

Tο καλοκαίρι είναι η εποχή που χρησιμοποιούμε περισσότερο της τέντες. Έχουν όμως πιάσει μούχλα μαυρίλες, κιτρινίλες αλλά και κουτσουλιές. Δείτε στο άρθρο που ακολουθεί πως να τις καθαρίσετε και να τις κάνετε σαν καινούριες βήμα βήμα, χωρίς να τις καταστρέψετε.

H θερμοκρασία ανεβαίνει και ο δυνατότερος ήλιος επιβάλλει να κατεβάσετε την τέντα…σας! Μάθετε τα πάντα για να την καθαρίσετε τέλεια!

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, δεν μας φαίνεται περίεργο αν ξεχνάτε ότι το σπίτι σας έχει βεράντα. Με την έλευση όμως της άνοιξης και του πιο φωτεινού ήλιου, η βεράντα παύει πλέον να αποτελεί μια ισχνή θύμηση μιας και η χρήση της γίνεται πλέον επιτακτική.

Κι αυτό που σας προβληματίζει περισσότερο δεν είναι η διακόσμηση ή τα έπιπλά της αλλά η τέντα της και πιο συγκεκριμένα η καθαριότητά της.

Παρακάτω θα βρείτε 8 tips για να τη λάμψετε.

Tip#1: Η τέντα πρέπει να καθαρίζεται ενώ είναι στεγνή

Γιατί; Με αυτόν τον τρόπο θα αφαιρέσετε πιο εύκολα τη σκόνη και τα στίγματά της ενώ αν αυτά επιμένουν δεν έχετε παρά να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σκούπα σας για να τα ξεφορτωθείτε.

Tip#2: Μην ρίχνετε στην τέντα σας ζεστό νερό

Το ζεστό νερό συρρικνώνει τις ίνες του υφάσματός της. Για την καθαριότητά της, βουτήξτε μια μαλακή βούρτσα ή σκούπα σε κρύο ή χλιαρό νερό και περάστε με αυτήν την επιφάνεια της τέντας.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Tip#3: Ξεφορτωθείτε τους επίμονους λεκέδες με… το μαλακό Χρησιμοποιήστε ένα απορρυπαντικό με ουδέτερη βάση για να εξαφανίσετε αποτελεσματικά από την επιφάνεια της τέντα σας τους επίμονους λεκέδες.

Σκόνη λίπη άλατα και ιστοί αράχνης στο σπίτι: 10 Tips καθαριότητας από ειδικό για όσους απεχθάνονται τις δουλειές του σπιτιού

Tip#4: Ξεσκουριάστε την

Αν η τέντα σας έχει πιάσει σκουριά, τρίψτε τους βραχίονες με λίγο σύρμα. Στη συνέχεια, αλείψτε τους με λίγο λάδι για έξτρα προστασία.

Tip#5: Μην ξεχνάτε να την «ξεσκονίζετε» Και με αυτό εννοούμε να απομακρύνετε από αυτήν τα φύλλα των δέντρων και αυτό γιατί όταν αποσυντίθενται και λιώνουν, αφήνουν πίσω τους «ζόρικους» λεκέδες.

 

Tip#6: Πιάστε βελόνα και κλωστή! Αν η τέντα σας έχει τρυπήσει, καλύψτε την άμεσα μιας και τα σκισίματα στην επιφάνειά της μπορεί να μεγαλώσουν πολύ γρήγορα. Καλύψτε το πληγέν σημείο με λίγο καραβόπανο ή τεντόπανο (εφόσον έχετε στο σπίτι). Αν η τέντα ξηλωθεί, ράψτε το σημείο χρησιμοποιώντας μια σακοράφα και κερωμένο σπάγκο.

Tip#7: Περάστε την τέντα σας με υγρό σιλικόνης … για να αντιμετωπίσετε τα σημάδια της μούχλας. Η εφαρμογή του σπρέι (το οποίο θα βρείτε σε χρωματοπωλεία) πρέπει να γίνει όταν το ύφασμα είναι στεγνό. Αφού το περάσετε, φροντίστε να αφήσετε την τέντα κατεβασμένη στον ήλιο για τουλάχιστον 24 ώρες. Με αυτόν τον τρόπο θα την προστατέψετε και από το λιμνάζον νερό της βροχής που μπορεί να ενισχύει την εμφάνιση της μούχλας.

Tip#8: Έπιασε βροχή; Μαζέψτε την τέντα σας , σύμφωνα με το spirossoulis.com αλλά μην ξεχάσετε μετά να την κατεβάσετε για να στεγνώσει καλά και να βάλετε στοπ στην ανάπτυξη της μούχλας.

Daddy-Cool.gr

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr