Καθαρισμός προσώπου | Αυτό το tip θα σου εξασφαλίσει την πιο λαμπερή επιδερμίδα που είχες ποτέ

Καθαρισμός προσώπου | Αυτό το tip θα σου εξασφαλίσει την πιο λαμπερή επιδερμίδα που είχες ποτέ

Κι όμως, η σωστή θερμοκρασία νερού παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στον καθαρισμό προσώπου.

Τελικά, βλάπτει το καυτό νερό το δέρμα μας ή όχι; Είναι πολύ πιο ωφέλιμο το κρύο νερό ή μήπως η ιδανική λύση είναι το χλιαρό; Αυτά είναι μερικά από τα κλασικά ερωτήματα που σίγουρα έχουν περάσει απ’ το μυαλό σου, αν είσαι λάτρις του skincare και σου αρέσει να φροντίζεις τα δέρμα σου. Τι ισχύει όμως τελικά σύμφωνα με τους δερματολόγους;

Για αρχή να πούμε ότι πράγματι η θερμοκρασία του νερού είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για να κάνεις την επιδερμίδα σου να λάμψει στην κυριολεξία. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η θερμοκρασία παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο για να θεωρηθεί σωστός ένας καθαρισμός αλλά και για να μην “τραυματιστεί” η επιδερμίδα σου. Η αλήθεια είναι ότι το καυτό νερό είναι όντως απαγορευτικό και πρέπει να το αποφεύγεις πάση θυσία.

Γιατί όμως;
Το καυτό νερό μπορεί να εντείνει δερματοπάθειες όπως η ατοπική δερματίτιδα ή η ροδόχρους ακμή, αφού δύναται να ερεθίσει ακόμα περισσότερο την επιδερμίδα. Επιπλέον, οι υψηλές θερμοκρασίες στο νερό αφαιρούν από την επιφάνεια του δέρματος όλα τα φυσικά έλαια και ενυδατικά στοιχεία που φυσιολογικά υπάρχουν για να εξισορροπούν τα επίπεδα υγρασίας, στεγνώνοντάς το και προκαλώντας ξηροδερμία αλλά και αυτή την ενοχλητική αίσθηση τραβήγματος.

Παρόλα αυτά, ούτε το κρύο νερό είναι η ιδανικότερη λύση, με το χλιαρό να θεωρείται από τους δερματολόγους το καλύτερο και πιο safe για όλους τους τύπους δέρματος. Γιατί όμως το κρύο νερό “ενοχοποιείται”; Γιατί οι πόροι του δέρματος μπορεί να αντιδράσουν σε μια χαμηλή θερμοκρασία και να μικρύνουν, κρατώντας μέσα τους όλους τους ρύπους και τα βακτήρια τα οποία επιχειρείς να απομακρύνεις με τον καθαρισμό. Επιπλέον, δεν είναι πάντα ευχάριστη η αίσθηση του κρύου νερού, ιδίως τον χειμώνα ή από ανθρώπους που έχουν ευαισθησία στο κρύο.

Παρ’ όλα αυτά, το κρύο νερό μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να ωφελεί την επιδερμίδα:

#1. Όταν κανείς υποφέρει από ακμή ή από ερεθισμούς και ερυθρότητα που προκαλούνται από ακμή.

#2. Το κρύο νερό μπορεί να βοηθήσει στο ξε-πρήξιμο της επιδερμίδας, ιδίως αν υποφέρεις από puffy eyes (πρήξιμο στα μάτια) όταν ξυπνάς.

#3. Όπως συμβαίνει στις χαμηλές θερμοκρασίες, έτσι και το κρύο νερό μπορεί να προκαλέσει συστολή των αιμοφόρων αγγείων, γεγονός που χαρίζει στην επιδερμίδα (προσωρινά) μια πιο λαμπερή όψη.

missbloom.gr

www.pexels.com

Σταφυλοκουκουτσέλαιο

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr