Πώς να πλύνεις σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά για να μειώσεις τους κινδύνους βακτηριακής μόλυνσης

Πώς να πλύνεις σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά για να μειώσεις τους κινδύνους βακτηριακής μόλυνσης

Το σωστό πλύσιμο των φρούτων και των λαχανικών είναι σημαντικό για να μειώσεις τους κινδύνους βακτηριακής μόλυνσης και να διασφαλίσεις την υγεία σου.

Ο σωστός καθαρισμός των φρούτωνκαι των λαχανικών είναι θεμελιώδους σημασίας για την υγεία μας.

Καθώς αυτά τα τρόφιμα έρχονται σε άμεση επαφή με το έδαφος, τα λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα, υπάρχει πιθανότητα να φέρουν πάνω τους βακτήρια,παράσιτα και χημικά υπολείμματα.

Επιπλέον, κατά τη διακίνηση και την αποθήκευση, μπορεί να εκτεθούν σε επιμολύνσεις από διάφορες πηγές, αυξάνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης. Έτσι, ο σωστός καθαρισμός τους πριν την κατανάλωση είναι κρίσιμος για την αποτροπή τροφιμογενών ασθενειών.

Η διαδικασία πλυσίματος των φρούτων και των λαχανικών δεν είναι απλή υπόθεση. Δεν αρκεί ένα απλό ξέβγαλμα με νερό, καθώς πολλές φορές δεν απομακρύνει αποτελεσματικά όλους τους ρύπους και τα βακτήρια. Είναι απαραίτητο να ακολουθούμε συγκεκριμένες τεχνικές και προσεκτικά βήματα για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των τροφίμων που καταναλώνουμε. Με τη σωστή μέθοδο καθαρισμού, μπορούμε να μειώσουμε δραστικά τους κινδύνους και να απολαύσουμε με ασφάλεια τα θρεπτικά και γευστικά οφέλη των φρέσκων προϊόντων.

Πώς να πλύνεις σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά για να μειώσεις τους κινδύνους βακτηριακής μόλυνσης

Το σωστό πλύσιμο των φρούτων και των λαχανικών είναι σημαντικό για να μειώσεις τους κινδύνους βακτηριακής μόλυνσης και να διασφαλίσεις την υγεία σου. Ακολουθούν βήματα για τον σωστό καθαρισμό:

Πλύνε τα χέρια σου: Πριν από το χειρισμό των φρούτων και των λαχανικών, πλύνε καλά τα χέρια σου με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα.
Χρησιμοποίησε καθαρό εξοπλισμό: Βεβαιώσου ότι τα μαχαίρια, οι σανίδες κοπής και τα άλλα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσεις είναι καθαρά.
Ξέπλυνε με κρύο νερό: Πλύνε τα φρούτα και τα λαχανικά κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό, ακόμα κι αν σκοπεύεις να τα ξεφλουδίσεις ή να τα μαγειρέψεις. Μην χρησιμοποιείς σαπούνι ή απορρυπαντικά, καθώς αυτά μπορεί να απορροφηθούν από τα τρόφιμα.
Χρησιμοποίησε βούρτσα: Για φρούτα και λαχανικά με σκληρή φλούδα (όπως τα πεπόνια, οι πατάτες και τα καρότα), χρησιμοποίησε μια καθαρή βούρτσα λαχανικών για να αφαιρέσεις τα υπολείμματα χώματος και τις ακαθαρσίες.
Βούτηγμα σε νερό με ξίδι: Μπορείς να βυθίσεις τα φρούτα και τα λαχανικά σε ένα μείγμα νερού και λευκού ξιδιού (1 μέρος ξίδι σε 3 μέρη νερό) για μερικά λεπτά και μετά να τα ξεπλύνεις καλά. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των βακτηρίων και των παρασιτοκτόνων.
Στέγνωμα: Στέγνωσε τα πλυμένα φρούτα και λαχανικά με καθαρές χαρτοπετσέτες ή πετσέτες κουζίνας. Το στέγνωμα μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση υπολειμμάτων βακτηρίων.
Φύλαξη: Αποθήκευσε τα πλυμένα φρούτα και λαχανικά στο ψυγείο, σε καθαρά δοχεία ή σακούλες τροφίμων.

Ειδικές περιπτώσεις

Φρούτα με λεπτή φλούδα: Όπως τα μούρα, μπορούν να πλυθούν με κρύο νερό και να στεγνώσουν απαλά με χαρτοπετσέτες.
Φυλλώδη λαχανικά: Όπως το μαρούλι και το σπανάκι, μπορούν να βυθιστούν σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό, να ανακινηθούν καλά και μετά να ξεπλυθούν κάτω από τρεχούμενο νερό.

«Πλένουμε τα φρούτα και τα λαχανικά μας ώστε να αφαιρέσουμε υπολείμματα φυτοφαρμάκων και να μειώσουμε την πιθανότητα οποιαδήποτε βακτηριακής μόλυνσης. Πρέπει πάντα να πλύνεις τα φρούτα και τα λαχανικά, ακόμα και τα βιολογικά! Τα βιολογικά προϊόντα χρησιμοποιούν επίσης φυτοφάρμακα και δε γλιτώνουν από οποιοδήποτε βακτηριακή μόλυνση!», λέει η διατροφολόγος Αλιόνα Στράτουλατ.

1.Ξύδι + Νερό (1 : 9) 900 ml. νερό + 100 ml. λευκό ξύδι

2.Μαγειρική Σόδα + Νερό 1L νερό + 2 κ.γ. μαγειρική σόδα

3.Ξύδι + Χυμό Λεμονιού + Νερό 1L νερό + 1/4 φλ. ξύδι + 1/2 λεμόνι

Στο τέλος τα ξεπλένεις με άφθονο τρεχούμενο νερό!

Tip: Η μαγειρική σόδα θεωρείτε η καλύτερη επιλογή γιατί φαίνεται να αφαιρεί μεγάλο μέρος των φυτοφαρμακών απο την επιφάνεια των τροφίμων και να απολυμαίνει απο βακτήρια.

www.theissue.gr

Νιασιναμίδη: Το πολυτάλαντο συστατικό. Καθαρό Σέρουμ Σε Τιμή Προσφοράς.

 

Σέρουμ προσώπου bakuchiol (μπακουκιόλη) το απόλυτο αντιοξειδωτικό συμπύκνωμα της φύσης.

Σέρουμ προσώπου bakuchiol (μπακουκιόλη) το απόλυτο αντιοξειδωτικό συμπύκνωμα  της φύσης.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr