10 βήματα για να αποφύγετε τις κολπικές μολύνσεις το καλοκαίρι

10 βήματα για να αποφύγετε τις κολπικές μολύνσεις το καλοκαίρι

Οι γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο από κολπικές λοιμώξεις και ουρολοιμώξεις μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκες.

Οι κολπικές λοιμώξεις μπορεί να είναι πρόβλημα το καλοκαίρι για τις γυναίκες.

«Το καλοκαίρι φαίνεται ότι η candida και οι λοιμώξεις των ούρων θέλουν να έρθουν διακοπές μαζί μας», εξηγεί στο CuídatePlus η Sara Matesanz, φυσιοθεραπεύτρια και ειδικός στην υγεία των γυναικών. Είναι γεγονός ότι η περιοχή των γεννητικών οργάνων τείνει να συσσωρεύει περισσότερη υγρασία με τη ζέστη και η περιοχή τείνει να ιδρώνει λιγότερο.

Photo by Helmuts Rudzitis on Unsplash

Λόγω της βιολογίας τους, οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς σε ουρολοιμώξεις και κολπικούς μύκητες. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να τις προλαμβάνετε όσο το δυνατόν περισσότερο, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο. Η Matesanz εξηγεί ότι «η candida είναι ένας μύκητας που ζει στον μικροβιόκοσμο, αλλά όταν πολλαπλασιάζεται καταλήγει να παράγει καντιντίαση». Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματά της είναι ο έντονος κνησμός, η ερυθρότητα και ο κνησμός στο αιδοίο και τον κόλπο. Επιπλέον, το έκκριμα αυξάνεται και γίνεται λευκό και σβώλο.

Όπως συμβαίνει σχεδόν με όλα τα άλλα, το θέμα είναι να φροντίζετε τον κολπικό μικροβιόκοσμο για να αποφύγετε την εμφάνιση κολπικής δυσβίωσης και βακτηριακής κολπίτιδας και να απευθυνθείτε σε ειδικό όταν υπάρχουν επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις. Αυτός ο μικροβιόκοσμος είναι επίσης απαραίτητος για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος ή την κυστίτιδα, οι οποίες συνήθως παρουσιάζονται με κάψιμο κατά την ούρηση, ανάγκη για ούρηση και συνεχή πόνο ή δυσφορία.

Πρόληψη λοιμώξεων το καλοκαίρι
Ο Matesanz, συγγραφέας του βιβλίου Duerme sin pantgas, προσθέτει ότι για να βελτιώσουμε ή να αποφύγουμε την εξάπλωση των λοιμώξεων όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και το καλοκαίρι, μπορούμε να ακολουθήσουμε μια σειρά από υγιεινές συνήθειες του τρόπου ζωής:

Προσέξτε τη διατροφή σας και στις διακοπές. «Μην ξεχνάτε τα λαχανικά, τα φρούτα… τρώτε ποικιλία τροφίμων».
Τα αναψυκτικά, τα καλοκαιρινά κόκκινα, οι μπύρες και τα ποτά δεν ενυδατώνουν. Επιπλέον, “συμβάλλουν στην επιδείνωση του μικροβιόκοσμου. Η μείωση αυτών των ποτών, η ενυδάτωση με νερό και η επαρκής κατανάλωση είναι πολύ σημαντική.
Αλλάξτε το μαγιό σας μετά το κολύμπι στη θάλασσα ή την πισίνα, έστω και όχι αμέσως, αλλά νωρίς.

Όλοι μας έχουμε προδιάθεση για μολύνσεις από candida ή ούρα, γι’ αυτό είναι προτιμότερο να κολυμπάμε στη θάλασσα παρά στην πισίνα λόγω των χημικών ουσιών που περιέχει, εκτός αν πρόκειται για πισίνα με αλάτι.
Κάντε ηλιοθεραπεία τις κατάλληλες ώρες, το πρωί και το βράδυ, για να βελτιώσετε τους κιρκάδιους ρυθμούς, οι οποίοι σχετίζονται επίσης στενά με τη μικροβιακή χλωρίδα.

Να προσέχετε τα προϊόντα υγιεινής της περιόδου. Η Matesanz εξηγεί ότι αν χρησιμοποιούμε σερβιέτες, σερβιέτες και ταμπόν, αλλάζουν επίσης τη μικροβιακή χλωρίδα, καθώς απορροφούν τη ροή της περιόδου και αφήνουν τους βλεννογόνους λίγο πιο απροστάτευτους.

Προσέχουμε την υγιεινή στις σεξουαλικές σχέσεις, είτε χρησιμοποιούμε σεξουαλικά παιχνίδια είτε προστατεύουμε τον εαυτό μας με συντρόφους με τους οποίους μπορεί να υπάρχει κίνδυνος σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων.
Αποφύγετε το κάπνισμα.
Κοιμηθείτε χωρίς εσώρουχα ή εσώρουχα που δεν είναι πολύ στενά.
Επηρεάζει η αποτρίχωση την οικεία υγεία;
Η αποτρίχωση της ηβικής περιοχής και των γεννητικών οργάνων γίνεται όλο και πιο συχνή. «Δεν είναι πιο υγιεινό. Οι τρίχες έχουν τη λειτουργία της προστασίας από μολύνσεις και τριβές, καθώς και της διατήρησης της σωστής θερμοκρασίας και υγρασίας», εξηγεί η Matesanz.

Αποφύγετε τις θεραπείες της… γιαγιάς
Το βιβλίο της Matesanz απορρίπτει επίσης σπιτικές θεραπείες όπως η χρήση γιαουρτιού ή σκόρδου για την επίλυση κολπικών προβλημάτων. «Το γιαούρτι δεν έχει τους ίδιους γαλακτοβάκιλλους που χρειάζεται ο κόλπος σας (πόσο μάλλον αυτά που πωλούνται στο σούπερ μάρκετ) και το σκόρδο δεν πρόκειται να σώσει τον κόλπο σας, αν μη τι άλλο, θα τον βοηθήσει να ερεθιστεί», εξηγεί.

www.healthstat.gr

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr