Πώς καταψύχουμε σωστά τα κρεμμύδια μας;

Πώς καταψύχουμε σωστά τα κρεμμύδια μας;

Τα κρεμμύδια συμπληρώνουν σχεδόν σε καθημερινή βάση τις μαγειρικές μας αποστολές στην κουζίνα του σπιτιού μας, γεγονός που τα καθιστά απαραίτητα σε κάθε οικιακό pantry. Στην κατσαρόλα, στο τηγάνι, στη γάστρα, ακόμα και στη φριτέζα αέρος ή στον ατμομάγειρα, τα κρεμμύδια αποτελούν μέρος των συνταγών μας, χαρίζοντας έξτρα δόση νοστιμιάς και μαγειρικής σπιρτάδας σε όποιο πιάτο και αν αυτά προστίθενται.

Τι γίνεται όμως όταν τα ντουλάπια μας γεμίζουν από κρεμμύδια και αντίστοιχα το ίδιο συμβαίνει και με τα φρέσκα κρεμμυδάκια που συχνά στριμώχνονται για μέρες, στο συρτάρι του ψυγείου μας; Ο κίνδυνος να χαλάσουν είναι μεγάλος, ειδικά όταν οι συνθήκες στο δωμάτιο δεν είναι κατάλληλες (πολύ υψηλές θερμοκρασίες, υγρασία κλπ) ή όταν χρειάζεται να μείνουμε εκτός σπιτιού για μεγάλο διάστημα οπότε, εκ των πραγμάτων, καθυστερούμε στο να τα μαγειρέψουμε; Ο μόνος τρόπος για να τα κρατήσουμε φρέσκα, ζωντανά και ακμαία όπως την πρώτη μέρα που τα αγοράσαμε, είναι να τα αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη εγκαίρως και πάνω απ’ όλα με τον σωστό τρόπο.

ΛΟΥΚΙΑ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΟΥ

Φωτογραφία από την Sincerely Media 

Αυτός ο τρόπος μπορεί μεν να φαντάζει υπόθεση απλή, κρύβει όμως και μερικά μυστικά. Ακολουθούμε, λοιπόν, βήμα βήμα τη διαδικασία έτσι όπως αναλύεται παρακάτω και έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο πως ανά πάσα ώρα και στιγμή θα μπορούμε να έχουμε στη διάθεσή μας την ποσότητα εκείνη των κρεμμυδιών που θέλουμε για να εκτελέσουμε τις συνταγές μας.

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια. Ψιλοκόβουμε ή κόβουμε σε φέτες τα κρεμμύδια στο μέγεθος που τα χρειαζόμαστε για τις επόμενες συνταγές.
Τοποθετούμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Καταψύχουμε μέχρι να γίνουν συμπαγή στην αφή, από 2 έως 3 ώρες.
Μοιράζουμε σε μικρές επανασφραγιζόμενες και επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες με τις ποσότητες που θα χρησιμοποιούσαμε συνήθως σε μια συνταγή. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιούμε πολλές και μικρότερες σακούλες, αντί για μια μεγάλη σακούλα, ώστε να ανοίγουμε κάθε σακούλα ξεχωριστά και να χρησιμοποιούμε μόνο το περιεχόμενό της ανά μαγειρική.
Τέλος, μία βασική συμβουλή που πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας είναι ότι τα κρεμμύδια συντηρούνται στην κατάψυξη για έως και 10 μήνες.

cantina.protothema.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Αιθέριο Έλαιο Μύρο. Για την αποκατάσταση φθοράς.

Νιασιναμίδη: Το πολυτάλαντο συστατικό. Καθαρό Σέρουμ Σε Τιμή Προσφοράς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr