Σκόνη, χνούδια και μαυρίλα στον ανεμιστήρα: Πως να τον καθαρίσετε σωστά για καλύτερη απόδοση

Σκόνη, χνούδια και μαυρίλα στον ανεμιστήρα: Πως να τον καθαρίσετε σωστά για καλύτερη απόδοση

Σκόνη, χνούδια και μαυρίλα στον ανεμιστήρα: Ο ανεμιστήρας είναι από τις πιο χρήσιμες συσκευές τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού μιας και είναι πιο οικονομικός από το κλιματιστικό.

Όμως όσο πιο πολύ τον χρησιμοποιούμε τόσο γεμίζει σκόνη, χνούδια και μαυρίλες. Δείτε πως να τον καθαρίσετε εύκολα και σωστά για καλύτερη απόδοση και πιο υγιεινό αέρα.
3 απλά βήματα που θα κάνουν αυτή την βαρετή οικιακή δουλειά… παιχνιδάκι.

Ο ανεμιστήρας αυτή την εποχή είναι ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία μέσα στο σπίτι μας. Για να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και να καίει λιγότερο ρεύμα θα πρέπει να είναι πεντακάθαρος. Καθαρίστε τον εύκολα ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Προσοχή: Στρώστε μια πετσέτα κάτω από τον ανεμιστήρα για να μην λερώσετε με σκόνη και βρομιές άλλα έπιπλα και επιφάνειες. Βγάλτε τον ανεμιστήρα από την πρίζα και συγκεντρώστε όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Τι θα χρειαστείτε: Για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τον ανεμιστήρα σας θα χρειαστείτε δύο βαμβακερά πανάκια, χαρτί κουζίνας, ξίδι, υγρό πιάτων, ζεστό νερό, ένα μπουκαλάκι σπρέι, ένα πινέλο (ή οδοντόβουρτσα) και μπατονέτες.

Βήμα 1ο: Ανοίξτε τον ανεμιστήρα Βγάλτε το μπροστινό μέρος του ανεμιστήρα για να μπορέσετε να τον καθαρίσετε πιο αποτελεσματικά. Χρησιμοποιήστε χαρτί κουζίνας για να απομακρύνετε το μεγαλύτερο μέρος σκόνης. Η ηλεκτρική σας σκούπα ή ένα μικρό σκουπάκι μπορούν, επίσης, να χρησιμεύσουν πολύ στο συγκεκριμένο βήμα.

Βήμα 2ο: Φτιάξτε δικό σας απορρυπαντικό Ανακατέψτε σε ένα μπουκαλάκι σπρέι 2 φλ. ζεστό νερό, 1/2 κ.γ. υγρό πιάτων, 1/4 φλ. ξίδι. Ψεκάστε με το σπρέι σας τις λεπίδες του ανεμιστήρα και καθαρίστε με ένα πανάκι. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο για να ξεσκονίσετε καλά την περιοχή ανάμεσα στον κινητήρα του ανεμιστήρα και στις λεπίδες (η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του ανεμιστήρα).

Βήμα 3ο: Καθαρίστε τις λεπτομέρειες Αφαιρέστε τις λεπίδες και καθαρίστε με μια μπατονέτα όλες τις περιοχές που δεν καθαρίστηκαν με το πινέλο. Αφήστε όλα τα εξαρτήματα να στεγνώσουν φυσικά πριν τα τοποθετήσετε και πάλι στη θέση τους.

Έξτρα tip: Αν μπορείτε να ξεβιδώσετε (χωρίς να χαλάσετε) όλα τα εξαρτήματα του ανεμιστήρα και τις δύο σχάρες (την μπροστινή και την πίσω) τότε μπορείτε να τα πλύνετε όλα μέσα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και υγρό πιάτων. Προσέξτε μόνο, σύμφωνα με το spirossoulis.com να στεγνώσουν όλα τα εξαρτήματα καλά πριν τα επανατοποθετήσετε στη βάση του ανεμιστήρα και στην πρίζα.

Daddy-Cool.gr 

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr