Γλυκοπατάτα Ενα Καλλυντικό Και”Χάπι” Αδυνατίσματος .

Γλυκοπατάτα Ενα Καλλυντικό Και”Χάπι” Αδυνατίσματος .

Πλούσια αντιοξειδωτικά

Δεν είναι όλες οι γλυκοπατάτες πορτοκαλί. Το δέρμα και το εσωτερικό τους μπορεί να είναι λευκό, κίτρινο, καφέ, κόκκινο, ροζ και μοβ. Η γκάμα των χρωμάτων φέρνει διάφορα θρεπτικά συστατικά στο τραπέζι. Οι γλυκοπατάτες με μοβ σάρκα πιστεύεται ότι περιέχουν εξαιρετικά υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών παραγόντων. Καθώς αυτές οι ουσίες περνούν από το σύστημά σας, εξισορροπούν τις ελεύθερες ρίζες — χημικές ουσίες που βλάπτουν τα κύτταρα σας.

Βιταμίνη Α 

Μόνο μια μέτρια ψημένη γλυκοπατάτα μπορεί να δώσει στο σώμα σας το επιβλητικό 400% της βιταμίνης Α που χρειάζεται για να διατηρήσει τα μάτια και το δέρμα σας υγιή και να βοηθήσει να αποτρέψει την ασθένεια.

Ενίσχυση βήτα-καροτίνης

Οι γλυκοπατάτες με βαθύ πορτοκαλί χρώμα περιέχουν βήτα-καροτίνη, ένα αντιοξειδωτικό που θεωρείται ότι αποτρέπει τις ασθένειες. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ορισμένους καρκίνους καθώς και οφθαλμικές παθήσεις.

Η  προετοιμασία είναι εύκολη

Ο τρόπος που μαγειρεύετε τις γλυκοπατάτες σας μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στη διατροφή που θα πάρετε από το πιάτο. Μια μελέτη μέτρησε πόσα καροτενοειδή, όπως η βήτα-καροτίνη, παρέμειναν στο φαγητό μετά. Η απλούστερη μέθοδος, το ψήσιμο στο φούρνο, αποδείχθηκε η καλύτερη.

Ενώσεις για την καταπολέμηση του καρκίνου

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι αυτά τα πολύχρωμα σπάδια έχουν μια μοναδική πρωτεΐνη που ονομάζεται αναστολέας πρωτεάσης. Όταν δοκιμάστηκε κατά των καρκινικών κυττάρων, φάνηκε να σταματά κάποια ανάπτυξη.

Βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία

Οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Τα υψηλά επίπεδα καλίου βοηθούν στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, ενώ το ασβέστιο ενισχύει τα οστά σας.

Για το σάκχαρο του αίματος

Οι λευκές πατάτες, αυτές που τρώτε συνήθως ψητές ή σαν τηγανητές πατάτες, κατατάσσονται ψηλά στον γλυκαιμικό δείκτη, ο οποίος μετρά πόσο γρήγορα επηρεάζει το φαγητό το σάκχαρό σας. Οι γλυκοπατάτες είναι χαμηλότεροι. Έχουν επίσης περισσότερες φυτικές ίνες — περίπου 5 γραμμάρια σε μερίδα 3/4 φλιτζανιού — που επιβραδύνουν την πέψη και σας κρατούν χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Έχουν υπέροχες ίνες

Αν προσπαθείτε να τα κόψετε, είναι γεμιστά με ίνες πλήρωσης. Για ένα χορταστικό γεύμα, ψήστε τα με τη φλούδα. Ή τα σερβίρετε στο πλάι, πολτοποιημένα, ψητά ή κομμένα σε αλμυρό στιφάδο. Οι λευκές πατάτες έχουν τα πλεονεκτήματά τους — και οι δύο τρυφεροί τύποι είναι χωρίς λιπαρά — αλλά οι γλυκές έχουν ελαφρώς λιγότερες θερμίδες και υδατάνθρακες.

Σίδηρος
Οι γλυκοπατάτες είναι καλή πηγή σιδήρου. Αυτό τα καθιστά αστρικό υλικό για χορτοφάγους και βίγκαν. Να γιατί: Το κρέας έχει σίδηρο αίμης, τον οποίο το σώμα σας απορροφά πιο εύκολα από τον μη αιμικό τύπο που βρίσκεται στα φρούτα, τα λαχανικά και τους ξηρούς καρπούς. Αλλά αν τρώτε τροφές με πολλή βιταμίνη C, όπως οι γλυκοπατάτες, το σώμα σας μπορεί να απορροφήσει καλύτερα τον μη αιμικό σίδηρο.

www.webmd.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr