10 ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΟΤΕΡΗ ΜΕ ΖΕΛΑΤΙΝΗ! ΔΕΙΤΕ 5 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ.

10 ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΟΤΕΡΗ ΜΕ ΖΕΛΑΤΙΝΗ! ΔΕΙΤΕ 5 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ.

Λίγα λόγια για την ζελατίνη
Η ζελατίνη είναι ένα πηκτικό μέσο, που σύμφωνα με ότι ξέρετε μέχρι σήμερα, χρησιμοποιείται τόσο στη ζαχαροπλαστική όσο και στη μαγειρική. Με λίγα λόγια, είναι το κολλαγόνο που υπάρχει ανάμεσα στους χόνδρους των οστών αλλά και στο δέρμα των βοοειδών. Είναι πηγή πρωτεϊνης, έχει ανοιχτό καστανό χρώμα και είναι μάλλον άγευστη και άοσμη.
Φυσικά, υπάρχει και ζελατίνη (ή πηκτίνη) φυτικής προέλευσης, το γνωστό άγαρ-άγαρ που πωλείται σε καταστήματα πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής, σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων ή σε μεγάλα μπαχαράδικα. Έχει ακριβώς τις ίδιες ιδιότητες και δυνατότητες με τη ζελατίνη ζωϊκής προέλευσης αλλά προέρχεται από κυρίως ή αποκλειστικά από λευκά φύκια και είναι ένα αρκετά ακριβό μπαχαρικό. Χρησιμοποιείται σε νηστήσιμα ή χορτοφαγικά προϊόντα αλλά και σε προϊόντα που απευθύνονται σε συγκεκριμένες κοινωνικές και θρησκευτικές ομάδες που δεν καταναλώνουν την αντίστοιχη ζωϊκή ζελατίνη. Το ιαπωνικό άγαρ-άγαρ θεωρείται το καλύτερο σε ποιότητα.

Η πρώτη χρήση της ζελατίνης ήταν, σαν κολλητική ουσία.
Δυστυχώς δεν ξέρουμε ακριβώς ποιος και πότε ανακάλυψε ότι μαγειρεύοντας σε νερό, για μεγάλο χρονικό διάστημα ορισμένα κομμάτια κρέατος ή και κόκκαλα, ο ζωμός που προέκυπτε, όταν κρύωνε και συμπυκνωνόταν, θα μπορούσε να πήξει σε τέτοιο σημείο που να παγιδέψει το νερό αλλά και τα αρώματά του.

Αιγύπτιοι και Ρωμαίοι πάντως, γνώριζαν ήδη και την χρησιμοποιούσαν σαν συγκολλητική ουσία, ενώ κατά τον Μεσαίωνα, η ζελατίνη από κρέας (αλλά και από ψάρια) ήταν συχνά μέρος της δείπνων και των δεξιώσεων που έδινε η τάξη των ευγενών.

Στη Ιταλία παλιότερα (αλλά ακόμη και τώρα το συναντάει κανείς συχνά σε συνταγές) η ζελατίνη για τη μαγειρική λεγόταν “colla di pesce”, “κόλλα ψαριών” δηλαδή (κάποιοι θα θυμούνται ασφαλώς και την δική μας ψαρόκολλα, με άλλη όμως χρήση στις μέρες που προλάβαμε).Τώρα πια, το 80% της ζελατίνης που παράγεται στην Ευρώπη προέρχεται από την πέτσα του χοίρου. Το 15% προέρχεται από ράχες βοοειδών, ένα λεπτό στρώμα δηλαδή που υπάρχει κάτω από το δέρμα τους. Το υπόλοιπο 5% παρασκευάζεται με πρώτη ύλη που προέρχεται από τους χόνδρους των οστών χοίρων αλλά και βοοειδών,

Τι συμβαίνει στην σύγχρονη εποχή:

Έρευνα στο Tokyo University of Agriculture and Technology απέδειξε την χρησιμότητα της ζελατίνης στο να δείχνει πιο νεανικό το δέρμα. Χώρισαν τα ποντίκια σε τρεις ομάδες: αυτά που δεν τα εξέθεσαν καθόλου σε ακτίνες UV, αυτά που τα εξέθεσαν σε τακτά χρονικά διαστήματα αυξάνοντας τον χρόνο έκθεσης τους σταδιακά, και αυτά που τα εξέθεσαν σε τακτά χρονικά διαστήματα αυξάνοντας τον χρόνο έκθεσης τους σταδιακά αλλά τους έδιναν στην τροφή τους ζελατίνη.
Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους! Τα ποντίκια που εξέθεσαν σε ακτίνες UV είχαν 53% περισσότερη απώλεια κολλαγόνου από αυτά που δεν εκτέθηκαν καθόλου σε ακτίνες UV. Αυτά που εκτέθηκαν σε ακτίνες UV αλλά κατανάλωναν ζελατίνη στην τροφή τους δεν έχασαν σχεδόν καθόλου κολλαγόνο… για την ακρίβεια αυξήθηκε το κολλαγόνο τους κατά 17%.
Το να προσθέτουμε φαγητά που αυξάνουν ή ενισχύουν το κολλαγόνο στη διατροφή μας είναι μια καλή εναλλακτική των ενέσιμων υλικών. Παρακάτω λοιπόν, ακολουθούν 2 συνταγές που συμβάλλουν ιδανικά σ’αυτό τον σκοπό, σε οποιαδήποτε μορφή, είτε αυτή του εδέσματος, είτε της απλής μα αποτελεσματικότατης μάσκας ομορφιάς…

Γλύκισμα με ζελατίνη:
· 3 κσ. ζελατίνη (σε σκόνη)
· 2 φλυτζάνια νερό
· 5 λεμόνια – το χυμό τους.
· 1-2 κ.σ. μέλι
· 1 κ.γλ. βανίλια
Μπορείτε να βάλετε προαιρετικά μερικά ολόκληρα φρέσκα βατόμουρα πριν το βάλετε στο ψυγείο.
Αναμείξτε το νερό με την ζελατίνη σε χαμηλή φωτιά. Όταν η ζελατίνη έχει σχεδόν διαλυθεί προσθέστε το μέλι, τη βανίλια και το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε τα όλα μαζί. Βάλτε το μίγμα είτε σε ειδικές φόρμες είτε σε ένα μπωλ και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ή όλο το βράδυ.

Μάσκα ανάπλασης και ενυδάτωσης για πρόσωπο, λαιμό και χέρια!

1 κουταλάκι ζελατίνη σε σκόνη
2 κουταλάκια παγωμένο νερό
2 κουταλάκια ζεστό νερό

Προαιρετικά:
1/2 κουταλάκι λεμόνι (για σύσφιξη και λεύκανση)
1 κουταλάκι ελαιόλαδο (για βαθιά ενυδάτωση και αντιγήρανση)
1/2 κουταλάκι μέλι αραιωμένο σε 1 κουταλάκι ζεστό νερό (για ανάπλαση και ενυδάτωση)
ασπράδι ενός αυγού (για σύσφιξη και αντιγήρανση)

Ανακατεύετε τη ζελατίνη με το παγωμένο νερό και αφήνετε να φουσκώσει για λίγα λεπτά. Προσθέτετε το ζεστό νερό και μετά ότι άλλο υλικό εσείς επιθυμείτε και είναι έτοιμη! Την απλώνετε και επαναλαμβάνετε όσες φορές την εβδομάδα επιθυμείτε. Και τα αποτελέσματα; Απλά φανταστικά!!!

 

4 μάσκες ζελατίνης για απολέπιση και αναζωογόνηση της επιδερμίδας

Πλούσιες σε αμινοξέα χάρη στο κολλαγόνο, οι μάσκες ζελατίνης για απολέπιση θα κάνουν το δέρμα σας να μοιάζει σαν σταρ του κινηματογράφου!

Σας αρέσει το ζελέ; Πολύ πιθανό να απαντήσετε “ναι”, γιατί η γεύση και η υφή του ζελέ είναι πραγματικά ακαταμάχητες. Ωστόσο, το καλό με το ζελέ, δεν είναι μόνο αυτό. Χαρίζει και τέλεια επιδερμίδα! 

Δοκιμάστε κάποια από αυτές τις μάσκες ζελατίνης και σίγουρα θα λατρέψετε τα αποτελέσματα, πυκνώνοντας τη χρήση τους. Και το καλύτερο; Είναι εξαιρετικά φθηνές, εύκολες στην παρασκευή και την εφαρμογή.

Τι είναι η ζελατίνη;
Πριν καταπιαστείτε με την παρασκευή κάποια από τις παρακάτω απολεπιστικές μάσκες ζελατίνης, μάλλον θα θέλετε να μάθετε τους λόγους που την χρησιμοποιείτε στο πρόσωπό σας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε, είναι ότι η ζελατίνη είναι μια χημική ένωση αμινοξέων με βάση το κολλαγόνο. Ναι, καλά διαβάσατε! Πρόκειται για το ίδιο συστατικό πολλών πανάκριβων κρεμών, που αγοράζετε για να βελτιώσετε την όψη της επιδερμίδας σας!

Τα δύο αμινοξέα που συναντάμε στη ζελατίνη, σε μεγάλη ποσότητα, είναι η γλυκίνη και η προλίνη. Και οι δύο βρίσκονται στα οστά, στους χόνδρους και στα όργανα των ζώων.

Τα αμινοξέα αυτά είναι απαραίτητα για μια επιδερμίδα απαλή, ενώ δυναμώνουν μαλλιά και νύχια. Επιπλέον, τονώνουν την άμυνα του οργανισμού και ρυθμίζουν το σωματικό βάρος.

Ποιο είδος ζελέ χρησιμοποιώ για απολέπιση;

Συχνό ερώτημα είναι ποιο προϊόν και τύπος ζελέ είναι κατάλληλα για απολέπιση. Μπορεί να χρησιμοποιήσουμε οτιδήποτε;

Η απάντηση είναι “όχι”. Το μοναδικό είδος που είναι κατάλληλο για τις μάσκες προσώπου, ακούει στο όνομα άγευστη και άοσμη ζελατίνη. Είναι εξαιρετικά οικονομική και μπορείτε να την προμηθευτείτε σε μικρά, πολύ λεπτά φύλλα ή σε σκόνη.

Δοκιμάστε και τα δύο είδη ζελατίνης, αν δεν το έχετε κάνει στο παρελθόν, και ανακαλύψτε την ιδανική για εσάς.

 

Μάσκες ζελατίνης για φρέσκια επιδερμίδα
1. Απολεπιστική μάσκα ζελατίνης με ακτινίδιο και παπάγια
Θέλετε να απομακρύνετε τα αντιαισθητικά νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, για δέρμα υγιές και απαλό; Δοκιμάστε τη μάσκα ζελατίνης με ακτινίδιο και παπάγια. Όταν ξεπλύνετε το πρόσωπό σας, θα παρατηρήσετε πώς αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και αναζωογονεί την κουρασμένη και θαμπή επιδερμίδα.

Υλικά
2 κουταλιές της σούπας ζελατίνη
1/2 φλιτζάνι χυμό παπάγια
1/2 φλιτζάνι χυμό ακτινίδιο
Οδηγίες παρασκευής
Αναμείξτε τους χυμούς και προσθέστε σιγά σιγά τη ζελατίνη.
Ζεστάνετε σε υψηλή θερμοκρασία τα υλικά και ανακατέψτε διαρκώς μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Μόλις αναμειχθούν, αποσύρετε από τη φωτιά και τοποθετείτε το μείγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά, μέχρι η ζελατίνη να σταθεί ελαφρά, αλλά να είναι ακόμη υγρή.
Απλώστε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο και αφήστε την να στεγνώσει εντελώς.
Αρχίστε να αφαιρείτε τη μάσκα, ξεκινώντας από το πηγούνι προς το μέτωπο.
Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό, για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα.
Ο χυμός ακτινίδιου και παπάγια έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και ένζυμα. Αυτό τον κάνει εξαιρετικό για τη λάμψη του προσώπου σας, ενώ η ζελατίνη στη μάσκα εξαλείφει τις ακαθαρσίες και τους ρύπους της επιδερμίδας. Χρησιμοποιήστε τη μάσκα, μια φορά την εβδομάδα.

2. Απολεπιστική μάσκα με αγγούρι και λεμόνι

Εκτός από τα νεκρά κύτταρα, η επιδερμίδα σας παρουσιάζει ακμή; Μήπως, έχετε σημάδια και ουλές στο πρόσωπο; Αν ναι, σας συνιστούμε να δοκιμάσετε τη μάσκα με αγγούρι και λεμόνι. Η οξύτητα του λεμονιού θα διευκολύνει την εξάλειψη των ρύπων, που έχουν εισχωρήσει βαθιά στις στοιβάδες του δέρματος, ενώ το αγγούρι θα προσφέρει ενυδάτωση.

Υλικά
2 κουταλιές της σούπας ζελατίνη σε σκόνη
1 μικρό αγγούρι
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
Οδηγίες παρασκευής
Ξεφλουδίστε το αγγούρι και κόψτε σε μεγάλα κομμάτια.
Χτυπήστε το αγγούρι και το χυμό λεμονιού, στο μίξερ.
Ρίξτε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και τοποθετήστε το σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέστε τη ζελατίνη και ανακατέψτε συνεχώς, μέχρι να “σφίξει”.
Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να φτάσει σε μια ανεκτή για το πρόσωπο θερμοκρασία.
Αφήστε τη μάσκα επάνω στο πρόσωπό σας, μέχρι να “ξεραθεί”.
Αφαιρέστε την, ξεκινώντας από το πηγούνι προς το μέτωπο και ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό.
Απλώστε την ενυδατική κρέμα προσώπου της επιλογής σας.
Είναι σημαντικό να αποφύγετε την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο για μερικές ημέρες, μετά την εφαρμογής της συγκεκριμένης μάσκας.

 

3. Μάσκα ζελατίνης με γάλα
Η απολεπιστική μάσκα ζελατίνης με γάλα απομακρύνει θαυμάσια τα μαύρα στίγματα. Το γαλακτικό οξύ, που εμπεριέχει το γάλα, απομακρύνει το σμήγμα, που έχει εισχωρήσει βαθιά στις στοιβάδες του δέρματος, έτσι ώστε το έργο της ζελατίνης να γίνει ευκολότερο.

Υλικά
1 κουταλιά της σούπας ζελατίνη
1 κουταλιά της σούπας γάλα
Οδηγίες παρασκευής
Αναμείξτε ζελατίνη και γάλα, μέχρι να διαλυθούν πλήρως.
Τοποθετήστε το μείγμα στο φούρνο μικροκυμάτων, για 5 δευτερόλεπτα.
Αφήστε να κρυώσει λίγο και, στη συνέχεια, απλώστε τη μάσκα στη ζώνη “Τ” του προσώπου ή οπουδήποτε παρουσιάζετε μαύρα στίγματα.
Αφήστε τη μάσκα να στεγνώσει, πριν την αφαιρέσετε από το πηγούνι προς το μέτωπο.
Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό και χρησιμοποιήστε τη μάσκα μια φορά την εβδομάδα.
4. Μάσκα με αλόη βέρα και πράσινο τσάι

Η απολεπιστική μάσκα με ζελατίνη, αλόη βέρα και πράσινο τσάι, προσφέρει εξαιρετική ενυδάτωση και αναζωογόνηση στην επιδερμίδα. Σας συμβουλεύουμε να την δοκιμάσετε αν το δέρμα σας αντιμετωπίζει τις συνέπειες ενός ηλιακού εγκαύματος.

Υλικά
3 κουταλιές της σούπας ζελατίνη
2 κουταλιές της σούπας τζελ αλόη βέρα
1/4 φλιτζανιού πράσινο τσάι
Οδηγίες παρασκευής
Όσο το πράσινο τσάι είναι ζεστό, προσθέστε τη ζελατίνη και την αλόη βέρα.
Ανακατέψτε καλά, μέχρι το μείγμα σας να αποκτήσει τη μορφή πάστας.
Ενώ η πάστα είναι ζεστή, απλώστε την στο πρόσωπό σας και αφήστε την να “ξεραθεί”.
Αφαιρέστε τη μάσκα και απομακρύνετε τα υπολείμματα με κρύο νερό, χωρίς να τρίβετε το δέρμα σας.
Αν το ηλιακό έγκαυμα είναι σοβαρό, μπορείτε να απλώσετε μια ποσότητα τζελ αλόη βέρα, μετά την εφαρμογή της μάσκας. Αυτό θα επιταχύνει τη μείωση της ενόχλησης.

Ποια από τις παραπάνω μάσκες ζελατίνης θα δοκιμάσετε;

Πηγή:/meygeia.gr

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Μίξη βοτάνων για το αδυνάτισμα. Επιτάχυνση μεταβολισμού.

L-Carnitine : Ενα ισχυρό λιποδιαλυτικό

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr