7 tips για να «σβήσεις» τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες γύρω από τα χείλη

7 tips για να «σβήσεις» τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες γύρω από τα χείλη

7 tips για να «σβήσεις» τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες γύρω από τα χείλη

Λεπτές γραμμές και ρυτίδες εμφανίζονται γύρω από τα χείλη όσο μεγαλώνεις. Αν καπνίζεις, μάλιστα, αυτές θα είναι πιο έντονες. Δες πώς μπορείς να τις «σβήσεις» με μικρές προσθήκες και αλλαγές στη ρουτίνα ομορφιάς σου.

Θέλω να ξεκινήσω λέγοντας ότι οι ρυτίδες και τα σημάδια πάνω μας είναι φυσιολογικά και όμορφα. Μας θυμίζουν τις εμπειρίες μας, τα εύκολα και δύσκολα βιώματα, τον χρόνο που περνά και εμείς στέκουμε εκεί αγέρωχες. Όλες, ωστόσο, πάντα θέλουμε το καλύτερο για τον εαυτό μας και την εικόνα μας κι έτσι πρέπει.

Γι’ αυτό και φροντίζουμε την επιδερμίδα μας, ακολουθούμε μια ρουτίνα ομορφιάς και περιποιούμαστε το πρόσωπό μας. Πολλές φορές, όμως, ξεχνάμε τα χείλη. Και έρχεται η στιγμή που εμφανίζονται οι πρώτες λεπτές γραμμές και ρυτίδες και εκεί αναζητάμε το «φάρμακό» τους.

Δεν υπάρχει αυτό, βέβαια! Όλα έχουν να κάνουν με την περιποίηση και την προσοχή που δίνεις στα χείλη σου. Κι αν τόσο καιρό κάπως τα έχεις παραμελήσει, ήρθε η ώρα να τα φροντίσεις, ακολουθώντας τα παρακάτω tips.

Τα tips για να μειώσεις τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες γύρω από τα χείλη

Ενυδάτωση ξανά και ξανά

Το παν είναι τα χείλη σου να είναι ενυδατωμένα συνέχεια. Και αυτό μπορείς να το πετύχεις τόσο με τη διατροφή όσο και με τη φροντίδα του δέρματός σου. Πίνε, λοιπόν, πολύ νερό, βάλε τα φρούτα και τα λαχανικά στο καθημερινό διατροφολόγιό σου και μην ξεχνάς το lip balm.

Χρησιμοποίησε ρετινόλη στα χείλη

Συμβουλεύσου τον δερματολόγο σου και επένδυσε σε έναν ορό χειλιών με ρετινόλη. Πολύ σύντομα θα δεις τις λεπτές γραμμές γύρω από τα χείλη να απαλύνονται και το κραγιόν σου να «στρώνει» πιο ωραία.

Προστάτευσε τα χείλη από τον ήλιο

Οι ακτίνες UV «πολεμούν» το κολλαγόνο της επιδερμίδας και άρα κάνουν την περιοχή των χειλιών πιο επιρρεπή σε λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Αναζήτησε, λοιπόν, ένα lip balm με SPF ή – γιατί όχι; – χρησιμοποίησε και αντηλιακό χειλιών στην καθημερινότητά σου.

Χρησιμοποίησε lip plumper

Τα lip plumpers της αγοράς δημιουργούν την ψευδαίσθηση όγκου στα χείλη, αλλά αυτή η ενυδάτωση που προσφέρουν μπορεί να έχει όφελος για εσένα.

Μην ξεχνάς την απολέπιση

2-3 φορές την εβδομάδα κάνε απολέπιση στα χείλη για να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα. Βάλε scrub και πέρα από τη γραμμή των χειλιών για να απαλύνεις λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Κι αν δεν έχεις scrub, φτιάξε ένα δικό σου ανακατεύοντας ελαιόλαδο, ζάχαρη και κανέλα και τρίβοντας ελαφρά το μείγμα στα χείλη σου.

Χρησιμοποίησε τα χέρια σου

Ο καλύτερος τρόπος να απαλύνεις λεπτές γραμμές και ρυτίδες γύρω από τα χείλη είναι να κάνεις καθημερινά μασάζ στην περιοχή με τα χέρια. Τα μικρά τσιμπήματα και ένα ελαφρύ χτύπημα των χειλιών με τα δάχτυλα είναι ακριβώς ό,τι πρέπει να κάνεις για να δεις σύντομα αποτελέσματα.

Χρησιμοποίησε αντιγηραντική κρέμα

Η κρέμα και ο ορός ματιών είναι τέλειος για τις ρυτίδες γύρω από τα χείλη. Κι αυτό, γιατί όσο λεπτό είναι το δέρμα στα μάτια άλλο τόσο ευαίσθητο είναι και στα χείλη. Οπότε, χρησιμοποίησε στα χείλη προϊόντα αντιγήρανσης για τα μάτια και όλα θα γίνουν καλύτερα.

www.queen.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Osilift Serum Σύσφιξης Λείανσης Σε Πρόσωπο Και Σώμα.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr