Μακιγιάζ μετά τα 50 | 3 λάθη που κάνουν τα χείλη σας να δείχνουν πιο λεπτά κι ώριμα

Μακιγιάζ μετά τα 50 | 3 λάθη που κάνουν τα χείλη σας να δείχνουν πιο λεπτά κι ώριμα

Τι να κάνετε για να αποκτήσετε πιο σαρκώδη χείλη.

Καθώς περνούν τα χρόνια, το κολλαγόνο στην επιδερμίδα φθίνει με αποτέλεσμα τα χείλη να δείχνουν ολοένα και πιο μικρά κι αφυδατωμένα. Δεν αποκλείεται άθελά σας να κάνετε πιο έντονο το “άγγιγμα” του χρόνου στα χείη σας κάνοντας τα παρακάτω πολύ συχνά και φαινομενικά ασήμαντα λάθη μακιγιάζ στα 50:

Επιλέγετε λάθος χρώματα

Μπορεί να ανήκουν στις τάσεις της χρονιάς, ωστόσο τα πολύ σκουρόχρωμα μπορντό και καφέ κραγιόν δεν κολακεύουν ιδιαίτερα τα πιο “ώριμα” χείλη, καθώς τείνουν να τονίζουν τα ψεγάδια τους. Προτιμήστε “ζεστές” nude αποχρώσεις, που ταιριάζουν με όλα τα outfits, αλλά και φωτεινές κόκκινες, ροδακινί, κοραλί, αλλά και pink nude, που χαρίζουν ένα χρώμα υγείας στο πρόσωπο.

Επιλέγετε λάθος φινίρισμα

Τα ματ φινιρίσματα τείνουν να τονίζουν τις λεπτές γραμμές των χειλιών και να τα κάνουν να δείχνουν πιο μικρά κι αφυδατωμένα. Προτιμήστε λοιπόν κραγιόν με glossy και satin φινίρισμα, έτσι ώστε να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση πιο ζουμερών χειλιών.

Δεν διαβάζετε τη λίστα των συστατικών

Δεν είναι όλες οι φόρμουλες ίδιες. Μετά τα 50 αναζητήστε κραγιόν και glosses με υαλουρονικό οξύ, που ενυδατώνουν σε βάθος τα χείλη, χαρίζοντάς τους ένα πιο plump αποτέλεσμα.

Extra Tips
-Πριν την εφαρμογή του κραγιόν, κάντε απολέπιση με ένα lip scrub για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια των χειλιών και να ενισχύσετε την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή για ένα πιο “γεμάτο” αποτέλεσμα.

-Εφαρμόστε ένα lip balm πριν τον κραγιόν για να ενυδατώσετε τα χείλη σας και να τα βοηθήσετε να αποκτήσουν μια πιο λεία όψη.

-Για να κάνετε τα χείλη σας να δείχνουν πιο σαρκώδη και νεανικά, εφαρμόστε στο κέντρο τους ένα πιο ανοιχτόχρωμο κραγιόν ή ένα gloss.

www.harpersbazaar.gr

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr