Αυτή είναι η τεχνική που θα σας χαρίσει αψεγάδιαστη επιδερμίδα

Αυτή είναι η τεχνική που θα σας χαρίσει αψεγάδιαστη επιδερμίδα

Το baking είναι το απόλυτο μυστικό για να φιξάρετε το μακιγιάζ σας.

Το baking δεν αποτελεί καινούρια τάση αλλά είναι σίγουρα μια τεχνική που αξίζει να γνωρίζετε τα μυστικά της, γιατί δίνει αποτέλεσμα αψεγάδιαστης, λείας επιδερμίδας. Όχι, δεν πρόκειται για προϊόντα μακιγιάζ που ψήνονται στον φούρνο, όπως όλοι υποθέτουν όταν ακούνε για πρώτη φορά αυτό τον όρο.

Το baking χρησιμοποιείται από επαγγελματίες makeup artists για να σταθεροποιήσουν καλύτερα το makeup. Σύμφωνα με τον διάσημο makeup artist Gianpaolo Ceciliato, αποτελεί μια παλιά τεχνική που χρησιμοποιήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν το ματ και πιο βαρύ μακιγιάζ ήταν πιο συνηθισμένα.

Παρακάτω, σας αποκαλύπτουμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το baking -τι είναι δηλαδή στην πραγματικότητα, τα dos και τα don’ts του μέχρι το πώς να «ψήσετε» κι εσείς σωστά το μακιγιάζ σας. Πιάστε τις πούδρες σας και ξεκινάμε!

Τι είναι το baking
Αυτή η τεχνική επιτρέπει στη φυσική θερμότητα του σώματός μας να σταθεροποιήσει το μακιγιάζ με τη βοήθεια μιας πούδρας σε σκόνη. Το baking γίνεται συνήθως κάτω από τα μάτια, τη ζώνη Τ και τις περιοχές του προσώπου που αναδεικνύουμε, εφαρμόζοντας μια γενναιόδωρη στρώση loose powder την οποία αφήνουμε να «καθίσει» στην επιδερμίδα για αρκετά λεπτά. Τι συμβαίνει σε αυτά τα λίγα λεπτά;

Η θερμότητα του σώματος βοηθά να σταθεροποιηθεί ακόμα περισσότερο το μακιγιάζ. Στη συνέχεια, απομακρύνετε την περίσσεια ποσότητα πούδρας με ένα καθαρό, μεγάλο πινέλο, και απολαμβάνετε το αποτέλεσμα.

Το makeup hack που «σμιλεύει» το πρόσωπο
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το baking δεν ταιριάζει σε όλες τις επιδερμίδες. Μάλιστα μπορεί να τονίσει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες και να «στεγνώσει» το δέρμα. Οι makeup experts το επιλέγουν όταν κάνουν ένα έντονο μακιγιάζ ματιών, για ένα γρήγορο ρετουσάρισμα στο πρόσωπο ή όταν το ετοιμάζουν για να βγει στην κάμερα. Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, το baking βοηθάει να εξουδετερώσετε τη γυαλάδα και να «κλειδώσετε» το πολυπόθητο ματ αποτέλεσμα. Έτσι, το μακιγιάζ σας δε θα πάει πουθενά.

Το baking βήμα βήμα

Ξεκινήστε με μια ενυδατική βάση. Ανεξάρτητα από τον τύπο της επιδερμίδας σας, εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα γιατί, όπως εξηγήσαμε πιο πάνω, το baking έχει την τάση να στεγνώνει το δέρμα.

Στη συνέχεια, εφαρμόστε τις κρεμώδεις ή ρευστές υφές, δηλαδή το primer, το foundation και το concealer. Αν χρησιμοποιείτε κρεμώδες ρουζ και αν κάνετε contouring, εφαρμόστε και αυτά πριν το baking. Εάν επιλέγετε, όμως, προϊόντα σε μορφή σκόνης, εφαρμόστε τα πάνω από το baking.
Στη συνέχεια, εφαρμόστε μια πλούσια στρώση από loose powder με ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ ή ένα πυκνό πινέλο προσώπου, πιέζοντας ελαφρά. Εφαρμόστε αρκετή ποσότητα ώστε να βλέπετε την πούδρα στο δέρμα σας.

Περιμένετε 5-10 λεπτά και, όσο η φυσική θερμότητα του σώματός σας «ψήνει» τα κρεμώδη προϊόντα και την πούδρα για να τα φιξάρει, εσείς μπορείτε να ασχοληθείτε με το μακιγιάζ των ματιών και των χειλιών σας.

Όταν έρθει η ώρα, με ένα fluffy πινέλο προσώπου απομακρύνετε την περίσσεια ποσότητα πούδρας. Έτσι, θα έχετε ένα απαλό, ματ, και long-lasting μακιγιάζ.
Top tip: Εάν βρίσκεστε συχνά κάτω από έντονα φώτα ή ιδρώνετε , ο Gianpaolo Ceciliato προτείνει να κάνετε baking κάτω από τα μάτια, πάνω από τα χείλη και κατά μήκος της μύτης, για να μείνει το μακιγιάζ στη θέση του.

www.vita.gr

unsplash.com

Μυκητίαση από τα τζιν παντελόνια: Τι αποκαλύπτει δερματολόγος

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr