Τα SOS tips του concealer που πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα άνω των 40

Τα SOS tips του concealer που πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα άνω των 40

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, οι σακούλες αλλά και τα κάθε λογής (σκούρα) σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν στην ευαίσθητη αυτή περιοχή, όπως και σε όλο το πρόσωπο, συνιστούν πολλές φορές έναν εφιάλτη για μια γυναίκα. Κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πολύ κουρασμένο και, πολλές φορές, ακόμα και γερασμένο, ενώ κάθε άλλο παρά ευνοούν τη λαμπερή όψη που όλες θέλουμε για το πρόσωπό μας.

Σοφία Ιωάννου 

Γι΄αυτό είναι σημαντική η σωστή εφαρμογή του, που παίζει και τον κυριότερο ρόλο στο μακιγιάζ. Πολλές φορές ωστόσο κάνουμε λάθη ασυναίσθητα, τα οποία όχι μόνο δεν μας βοηθούν να φωτίσουμε την περιοχή κάτω από τα μάτια, αλλά και προσθέτουν χρόνια στο πρόσωπό μας. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο αν η επιδερμίδα έχει ήδη εμφανίσει λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Τα SOS tips που θα κάνουν πραγματικά τη διαφορά στο πρόσωπό σου είναι τα εξής:

#1. Τι δεν κάνεις: Δεν προετοιμάζεις την περιοχή
Το primer ή μια ενυδατική ματιών είναι must για να απλωθεί καλύτερα και πιο ομοιόμορφα το concealer κάτω από τα μάτια. Αν το απλώσεις σε ξηρή επιδερμίδα, που δεν έχει ενυδατωθεί επαρκώς, είναι πολύ πιθανό ότι θα σπάσει και θα δημιουργηθούν γραμμές ακόμα κι εκεί που δεν υπάρχουν. Άπλωσε μικρή ποσότητα κρέμας και άφησέ τη να απορροφηθεί καλά (περίπου 10′). Συνέχισε με το concealer και το μακιγιάζ σου κανονικά.

#2. Δεν χρησιμοποιείς σωστό χρώμα concealer
Από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε οι περισσότερες γυναίκες, δεν επιλέγουμε τη σωστή για τον τόνο επιδερμίδας μας απόχρωση, με αποτέλεσμα να μην πετυχαίνουμε τον σκοπό μας. Το πιο σύνηθες είναι να διαλέγουμε μια πολύ πιο ανοιχτόχρωμη απόχρωση από αυτή που μας ταιριάζει, γιατί έτσι νομίζουμε ότι θα κρύψουμε κύκλους και θα φωτίσουμε την περιοχή. Στην πραγματικότητα ωστόσο πετυχαίνουμε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, αφού ενισχύουμε το μωβ χρώμα του κύκλου αντί να το καλύπτουμε, δημιουργώντας άθελά μας το “racoon effect”.

 

#3. Χρησιμοποιείς υπερβολική ποσότητα
Το concealer έχει από τη φύση του πιο παχύρρευστη σύνθεση, πράγμα που σημαίνει ότι θέλει ελάχιστη ποσότητα για να γίνει σωστά η δουλειά. Διαφορετικά, δείχνει σαν “παστωμένο”΄ενώ σπάει πολύ εύκολα. Άπλωσε μικρή ποσότητα το μόνο στην περιοχή κάτω από τα μάτια αλλά και στα σημεία που βλέπεις κοκκινίλες και κάνε πολύ καλό blending.

madamefigaro.gr

unsplash.com

Εμμηνόπαυση: Τι αλλάζει στη ρουτίνα περιποίησης

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr