Τα οφέλη Της Κανέλας Στον Κουρασμένο Οργανισμό

Τα οφέλη Της Κανέλας Στον Κουρασμένο Οργανισμό

 

Έρχεται κάποια στιγμή για όλους μας είτε από σωματική κούραση είτε λόγω ψυχικών και διατροφικών τοξινών, η ανάγκη να δώσουμε ένα ουσιαστικό σπρώξιμο στον οργανισμό μας ώστε να τον οδηγήσουμε στην ευεξία και την δύναμη. Η κανέλα αποτελεί ένα ισχυρό όπλο για αυτό τον σκοπό και δειτε παρακάτω τους λόγους.

Οφέλη για την υγεία απο την χρήση της κανέλας

Η κανέλα, από το φλοιό του δέντρου της κανέλας, έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό τόσο ως μπαχαρικό όσο και ως παραδοσιακό φάρμακο. Ως συμπλήρωμα, θα το βρείτε σε κάψουλες, τσάι και εκχυλίσματα. Μέχρι στιγμής, οι γιατροί δεν το συνιστούν για κανένα πρόβλημα υγείας. Αν και η έρευνα προτείνει ενδιαφέρουσες δυνατότητες, υπάρχει περισσότερη δουλειά που πρέπει να γίνει.

Χαμηλώστε το σάκχαρο του αίματος

Αρκετές μελέτες σε ενήλικες και ζώα με διαβήτη έχουν βρει ότι η κανέλα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σακχάρου στο αίμα, αν και άλλες δεν έχουν δείξει παρόμοια αποτελέσματα. Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμα πώς μπορεί να λειτουργήσει η κανέλα. Δεν είναι επίσης σαφές πόσο θα παίρνατε και πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσουν τα αποτελέσματα.

Ο μεταβολισμός που τρέχει

Ένα αιθέριο έλαιο στην κανέλα που ονομάζεται κινναμαλδεΰδη μπορεί να στοχεύσει τα λιποκύτταρά  και να τα κάνει να καίνε περισσότερη ενέργεια, σύμφωνα με ργαστηριακή μελέτη. Αυτά είναι συναρπαστικά νέα για όποιον προσπαθεί να χάσει βάρο.

Υπέροχο δέρμα

Αναζητήστε στο διαδίκτυο τη «μάσκα προσώπου με κανέλα» και θα βρείτε πολλές DIY συνταγές που υποστηρίζουν ότι θα καταπολεμήσουν τα σπυράκια και τις κοκκινίλες. Υπάρχουν πολύ λίγα στοιχεία για να το υποστηρίξουμε αυτό — μόνο μια μικρή μελέτη που διαπίστωσε ότι η κανέλα Κεϋλάνης, συγκεκριμένα, μπορεί να καταπολεμήσει τους τύπους βακτηρίων που είναι γνωστό ότι προκαλούν ακμή. Μια άλλη μικρή εργαστηριακή μελέτη δείχνει ότι η κανέλα μπορεί να ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου, κάτι και μπορεί να βοηθήσει το δέρμα να φαίνεται νεότερο. Όμως να θυμάστε πάντα ότι είναι αποτρεπτική για τα δέρματα με μικρά σπασμένα αγγεία. Ακριβώς γιατί διεγείρει τους ιστούς, αυξάνει ή ερεθίζει την περιοχή και αυτό είναι κάτι που δεν θέλουμε. Ειδικά αν την χρησιμοποιήσουμε σαν πήλινγκ για την κυτταρίτιδα όπου πολύ συχνά υπάρχουν στα πόδια μας δείγματα φλεβίτιδας.

Πρόληψη και υποστήριξη στη θεραπεία του καρκίνου

Σε μελέτες που χρησιμοποίησαν ζώα ή κύτταρα που καλλιεργήθηκαν σε εργαστήρια, η κανέλα έχει δείξει υπόσχεση για την ικανότητά της να επιβραδύνει την ανάπτυξη του καρκίνου και ακόμη και να σκοτώνει τα κύτταρα του όγκου. Οι ερευνητές φυσικά, χρειάζονται και άλλες μελέτες γι αυτές τις ανδείξεις.

Χαμηλή πίεση αίματος

Αρκετές μελέτες υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση κανέλας κάθε μέρα για 3 μήνες μπορεί να μειώσει τη συστολική αρτηριακή σας πίεση (τον κορυφαίο αριθμό) έως και 5 βαθμούς. Απαιτούνται μεγαλύτερες μελέτες για να ελεγχθούν πράγματα όπως αν λειτουργεί πραγματικά, πόσο να φάτε για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα και πόσο καιρό διαρκεί το αποτέλεσμα. Και επειδή αυτοί ήταν άνθρωποι που είχαν προδιαβήτη και διαβήτη τύπου 2, δεν ξέρουμε αν η κανέλα έχει το ίδιο αποτέλεσμα όταν δεν έχετε προβλήματα σακχάρου στο αίμα.

Προστατέψτε τον εγκέφαλό σας

Σε εργαστηριακό περιβάλλον, η κανέλα σταμάτησε τη συσσώρευση μιας πρωτεΐνης στον εγκέφαλο που είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της νόσου του Αλτσχάιμερ. 

Μειώστε τη Φλεγμονή

Αποδεικνύεται ότι η κανέλα ήταν ένας κορυφαίος καταπολεμητής της φλεγμονής σε μια πρόσφατη εργαστηριακή μελέτη που εξέτασε 115 τρόφιμα. Δεδομένου ότι οι φλεγμονώδεις ασθένειες όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα γίνονται πιο συχνές καθώς μεγαλώνουμε, περισσότερη έρευνα θα μπορούσε να υποστηρίξει τη χρήση της κανέλας ως φυσικής θεραπείας για τους ηλικιωμένους και ενήλικες που βάλλονται απο τέτοιου είδους προβλήματα.

Χαμηλότερη Χοληστερόλη

Σε σχετική μελέτη, όταν 60 ενήλικες έτρωγαν περίπου 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα κάθε μέρα για 40 ημέρες, η LDL (“κακή”) χοληστερόλη τους μειώθηκε. Άλλη έρευνα έχει βρει ότι παρόμοιες ποσότητες κανέλας, που καταναλώνονται καθημερινά για έως και 18 εβδομάδες, μπορούν να μειώσουν την LDL και τη συνολική χοληστερόλη ενώ αυξάνουν την HDL («καλή») χοληστερόλη. 

Καταπολεμήστε τα βακτήρια

Η κανέλα μπορεί να καταπολεμήσει πολλούς τύπους βακτηρίων που αρρωσταίνουν τους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένης της σαλμονέλας, του E. coli και του σταφυλόκοκκου. Εξετάζεται η πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό συντηρητικό σε τρόφιμα και καλλυντικά.

Απαλλαγείτε από την μόλυνση ζύμης

Η κανέλα έχει τη δύναμη να καταστρέψει τον μύκητα Candida albicans , ο οποίος προκαλεί τις περισσότερες κολπικές μολύνσεις ζύμης. 

Ρύθμιση των εμμηνορροϊκών κύκλων για PCOS

Χαρακτηριστικά, ενώ λάμβαναν μια δόση 1,5 γραμμαρίου (περίπου 1/2 κουταλάκι του γλυκού) κανέλας κάθε μέρα για 6 μήνες, οι γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών σε μια μικρή αλλά καλά σχεδιασμένη μελέτη είχαν πιο τακτικές περιόδους. Ωστόσο, η αντίσταση στην ινσουλίνη και τα επίπεδα ανδρογόνων δεν άλλαξαν.

Υπέροχα μαλλιά που λάμπουν.

Εκτός από το ότι χρησιμοποιείται ως μπαχαρικό, η κανέλα είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά και έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες που μπορούν να θεραπεύσουν διάφορα προβλήματα υγείας και των μαλλιών . Οι αντιμυκητιακές ιδιότητες της κανέλας χρησιμοποιούνται επίσης για τον έλεγχο της ανάπτυξης της πιτυρίδας που προκαλεί την τριχόπτωση. Όταν εφαρμόζεται στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών και μειώνει την πτώση τους.

Μάσκα μαλλιών 

Για να απολαύσετε αυτά τα οφέλη για τα μαλλιά, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χτυπήσετε ένα αυγό -και πάλι κάτι που είναι εύκολα διαθέσιμο στην κουζίνα σας και να το ανακατέψετε με λίγο αγνό λάδι καρύδας και φρεσκοτριμμένη βιολογική κανέλα. Εφαρμόστε αυτήν την πάστα στο τριχωτό της κεφαλής σας (μην της κάνετε μασάζ χονδρικά, αντίθετα κάντε καλό στο τριχωτό της κεφαλής σας και χρησιμοποιήστε τις άκρες των δακτύλων σας για να την αφήσετε να απλωθεί παντού). Αφήστε αυτή τη μάσκα στο τριχωτό της κεφαλής σας για 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Χρησιμοποιήστε ένα καλό σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα για καλύτερα αποτελέσματα.

Μάσκα λίφτινγκ με κανέλα. Χρόνος εφαρμογής 2 λεπτά.

DIY μάσκα προσώπου με μέλι κανέλα μοσχοκάρυδο – Μια φυσική μάσκα προσώπου που φωτίζει το δέρμα, καθαρίζει τα σπυράκια και εξομαλύνει τον τόνο του δέρματος. Πρέπει να προηγηθεί ένα τεστ απο εσάς για τυχόν δερματικά προβλήματα!!

Πρώτα ας μιλήσουμε για το γιατί αυτή η μάσκα είναι τόσο καταπληκτική. Έχει μέλι που είναι υγραντικό, και  φυσικός ενυδατικός παράγοντας. Το μέλι είναι επίσης φυσικά αντιβακτηριακό, επομένως είναι εξαιρετικό για τη θεραπεία και την πρόληψη της ακμής. Η κανέλα είναι ένα αντισηπτικό που θα βοηθήσει στη μείωση των βακτηρίων στην επιφάνεια του δέρματός σας για να υποστηρίξει στην πρόληψη των σπυριών και ακόμη και να στεγνώσει τα υπάρχοντα σπυράκια. Επίσης τονώνει και αναζωογονεί το δέρμα αντλώντας αίμα, οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στην επιφάνεια του δέρματός , αφήνοντας το υγιές και λαμπερό. Το μοσχοκάρυδο απολεπίζει το δέρμα που με τη σειρά του μειώνει τις κηλίδες και την όψη τους. Το μοσχοκάρυδο βοηθά επίσης στη μείωση αυτών των ενοχλητικών μαύρων στιγμάτων! Προσπαθήστε να μην γλείφετε το πρόσωπό σας γιατί αυτή η μάσκα μυρίζει θεϊκά!

Η παρασκευή αυτής της μάσκας είναι εξαιρετικά εύκολη και προσαρμόσιμη για τις ανάγκες του κάθε δέρματός . Συγκεντρώστε το μέλι, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα σας και μπορείτε ακόμη και να προσθέσετε και άλλα είδη όπως πλιγούρι βρώμης ή κουρκουμά, αν θέλετε να ξετρελαθείτε! Ξεκινήστε με ένα κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο & ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα. Αυτές οι μετρήσεις δεν χρειάζεται να είναι ακριβείς και υπάρχουν μόνο ως κατευθυντήρια γραμμή. Στη συνέχεια, ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας μέλι και ανακατέψτε ξανά!

Χρόνος εφαρμογής: 2 λεπτά ή και κάτι παραπάνω. Εαν νιώσετε μυρμήγκιασμα ή κάψιμό μην την χρησιμοποιείτε γιατί μπορεί να μην ταιριάζει με το δέρμα σας και την ευαισθησία του.

Αναφορές:

www.thehealthsite.com

www.webmd.com
www.lizmarieblog.com

Αιθέριο Έλαιο Λιβάνι για την ανανέωση κουρασμένων και γερασμένων δερμάτων.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr