Θεραπεία με βεντούζες (cupping therapy) Που και γιατί βοηθούν

Θεραπεία με βεντούζες (cupping therapy) Που και γιατί βοηθούν

θεραπεία με βεντούζες (cupping therapy)

Η θεραπεία με βεντούζες (cupping therapy) είναι μια μορφή εναλλακτικής θεραπείας . H εφαρμογή της δεν απαιτεί λήψη φαρμάκων ως εκ τούτου, είναι ακίνδυνη και με ελάχιστες έως καθόλου παρενέργειες. Εάν πονάτε και έχετε εξαντλήσει όλες τις άλλες επιλογές που χρησιμοποιούνται από την παραδοσιακή ιατρική, τότε το Cupping therapy είναι η λύση που αναζητάτε.

Είναι μια αρχαία θεραπευτική πρακτική που εφαρμόζεται εδώ και αιώνες. Έγινε όμως παγκοσμίως αναγνωρισμένη κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016, όταν αθλητές εμφανίστηκαν με μεγάλους κόκκινους κύκλους στο σώμα τους.

Η θεραπεία με βεντούζες (cupping therapy) είναι ουσιαστικά το αντίστροφο της τυπικής θεραπείας μασάζ. Αντί να ασκεί πίεση στα διάφορα σημεία του σώματος για επούλωση, χρησιμοποιεί αναρρόφηση για να τραβήξει το δέρμα, τους ιστούς και τους μύες προς τα πάνω. Τραβάει τα στάσιμα υγρά προς την επιφάνεια, βοηθώντας στην αποτοξίνωση και φέρνει φρέσκο αίμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά στις περιοχές που έχουν πόνους και με αυτόν τον τρόπο βοηθά στην έναρξη και επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης.

Η θεραπεία με βεντούζες (cupping therapy) μπορεί να στοχεύσει τα σημεία πόνου με ακρίβεια και να μειώσει φυσικά τον πόνο στις αρθρώσεις ή τους μυς. Η βεντούζα λειτουργεί για να απελευθερώσει την ένταση στον ιστό του σώματός σας και με αυτόν τον τρόπο μπορεί να χαλαρώσει αυτούς τους πονεμένους μύες, να ανακουφίσει τον πόνο στον αυχένα και την πλάτη και να χαλαρώσει τους κουρασμένους και τεντωμένους μύες.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας με βεντούζες είναι:

1. Προώθηση της ροής του αίματος στους μύες και τους ιστούς, και εξάλειψη της στασιμότητας.
2. Παροχή οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών στα κύτταρα.
3. Μαλάκωμα των σφιγμένων μυών.
4. Χαλάρωση συμφύσεων και κόμπων.
5. Ανύψωση των συνδετικών ιστών.
6. Άνοιγμα των αποφράξεων των λεμφαδένων και χαλάρωση της ροής της λέμφου.
7. Απελευθέρωση και αποστράγγιση της περίσσειας υγρών και τοξινών όπως το γαλακτικό οξύ από τους ιστούς και τα κύτταρα.
8. Τράβηγμα της φλεγμονής από τους βαθύτερους ιστούς στην επιφάνεια του δέρματος για να μπορέσουν να επουλωθούν.
9. Διεγείρει και αργότερα, ηρεμεί το περιφερικό νευρικό σύστημα.
10. Εξάλειψη της χρόνιας συμφόρησης

Συνήθως άνθρωποι κάνουν θεραπεία με βεντούζα για σφιγμένους μύες και πόνο στην πλάτη, τους ώμους, τον αυχένα, τη γνάθο, τα πόδια ή τα χέρια. Η βεντούζα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της υγείας των πνευμόνων, όπως για άσθμα ή κατά τη διάρκεια ενός κοινού κρυολογήματος ενώ μπορεί επίσης να βοηθήσει με πονοκεφάλους, προβλήμτα πέψης, κράμπες περιόδου.
Είναι πιθανό να εμφανίσετε στρογγυλούς κύκλους στις περιοχές που έχετε υποβληθεί σε θεραπεία με βεντούζες. Μερικοί ασθενείς μπορεί επίσης να εμφανίσουν ήπια ενόχληση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αλλά αυτό ποικίλλει ανάλογα με τις ευαισθησίες και τα προβλήματα πόνου του ασθενούς. Γενικά, ωστόσο, δεν υπάρχουν επικίνδυνες ή δυσμενείς παρενέργειες.

olistiki.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr