Βεντούζες: υγεία με αποτοξίνωση απο την αρχαιότητα. Ιδιότητες και οφέλη.

Βεντούζες: υγεία με αποτοξίνωση απο την αρχαιότητα. Ιδιότητες και οφέλη.

Η θεραπεία με βεντούζες είναι μια αρχαία μορφή εναλλακτικής ιατρικής στην οποία ένας θεραπευτής βάζει ειδικά κύπελλα στο δέρμα σας για λίγα λεπτά για να δημιουργήσει αναρρόφηση. Οι άνθρωποι το παίρνουν για πολλούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένου του πόνου, της φλεγμονής , της ροής του αίματος , της χαλάρωσης και της ευεξίας, καθώς και ως ένα είδος μασάζ βαθιών ιστών .

Τα κύπελλα μπορούν να είναι κατασκευασμένα από:

Ποτήρι
Μπαμπού
Πήλινα σκεύη
Σιλικόνη

Η θεραπεία με βεντούζες μπορεί να είναι μοντέρνα τώρα, αλλά δεν είναι καινούργια. Χρονολογείται στους αρχαίους αιγυπτιακούς, κινεζικούς και μεσανατολικούς πολιτισμούς. Ένα από τα παλαιότερα ιατρικά εγχειρίδια στον κόσμο, ο Πάπυρος Ebers , περιγράφει πώς οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν τη θεραπεία με βεντούζες το 1.550 π.Χ.

Τύποι
Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι βεντούζας, όπως:

Ξηρός
Βρεγμένος
Κατά τη διάρκεια και των δύο τύπων βεντούζας, ο θεραπευτής σας θα βάλει μια εύφλεκτη ουσία όπως αλκοόλ, βότανα ή χαρτί σε ένα φλιτζάνι και θα του βάλει φωτιά. Καθώς η φωτιά σβήνει, βάζουν το φλιτζάνι ανάποδα στο δέρμα σας .

Καθώς ο αέρας μέσα στο κύπελλο κρυώνει, δημιουργείται ένα κενό. Αυτό προκαλεί το δέρμα σας να φουσκώνει και να κοκκινίζει καθώς διαστέλλονται τα αιμοφόρα αγγεία σας. Το κύπελλο γενικά αφήνεται στη θέση του για έως και 3 λεπτά.

Μια πιο μοντέρνα έκδοση του cupping χρησιμοποιεί μια αντλία από καουτσούκ αντί για φωτιά για να δημιουργήσει το κενό μέσα στο κύπελλο. Μερικές φορές οι θεραπευτές χρησιμοποιούν κύπελλα σιλικόνης, τα οποία μπορούν να μετακινήσουν από μέρος σε μέρος στο δέρμα σας για ένα αποτέλεσμα που μοιάζει με μασάζ .

Η υγρή βεντούζα δημιουργεί μια ήπια αναρρόφηση αφήνοντας ένα κύπελλο στη θέση του για περίπου 3 λεπτά. Στη συνέχεια, ο θεραπευτής αφαιρεί το κύπελλο και χρησιμοποιεί ένα μικρό νυστέρι για να κάνει ελαφριές, μικροσκοπικές τομές στο δέρμα σας. Στη συνέχεια, κάνουν μια δεύτερη αναρρόφηση για να βγάλουν μια μικρή ποσότητα αίματος .

Μπορεί να πάρετε 3-5 φλιτζάνια στην πρώτη σας συνεδρία. Ή μπορείτε απλώς να δοκιμάσετε ένα για να δείτε πώς πάει. Είναι σπάνιο να πάρεις περισσότερα από 5-7 φλιτζάνια, σημειώνει η British Copping Society.

Στη συνέχεια, μπορείτε να πάρετε μια αντιβιοτική αλοιφή και επίδεσμο για την πρόληψη της μόλυνσης. Το δέρμα σας θα πρέπει να φαίνεται ξανά κανονικό μέσα σε 10 ημέρες.

Οι υποστηρικτές της θεραπείας βεντούζας πιστεύουν ότι η υγρή βεντούζα απομακρύνει τις βλαβερές ουσίες και τις τοξίνες από το σώμα για να προωθήσει την επούλωση. Αλλά αυτό δεν αποδεικνύεται.

Μερικοί άνθρωποι παθαίνουν επίσης «βελόνα βελονισμού», κατά την οποία ο θεραπευτής εισάγει πρώτα βελόνες βελονισμού και στη συνέχεια βάζει κύπελλα από πάνω τους.

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ:
Βίντεο: 3 λόγοι για να φάτε μαύρη σοκολάτα

Τι δείχνει η έρευνα;
Δεν έχουν γίνει πολλές επιστημονικές μελέτες για το cupping.

Μια αναφορά, που δημοσιεύτηκε το 2015 στο Journal of Traditional and Complementary Medicine , σημειώνει ότι θα μπορούσε να βοηθήσει με την ακμή, τον έρπη ζωστήρα και τη διαχείριση του πόνου.

Αυτό είναι παρόμοιο με τα ευρήματα από μια έκθεση του 2012, που δημοσιεύτηκε στο PLoS One . Αυστραλοί και Κινέζοι ερευνητές επανεξέτασαν 135 μελέτες σχετικά με το cupping. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η θεραπεία με βεντούζες μπορεί να είναι αποτελεσματική όταν οι άνθρωποι λαμβάνουν επίσης άλλες θεραπείες, όπως βελονισμό ή φάρμακα , για διάφορες ασθένειες και καταστάσεις, όπως:

Ερπης ζωστήρας
Ακμή
Παράλυση προσώπου
Αυχενική σπονδύλωση

Αλλά αυτοί οι ερευνητές παρατήρησαν ότι πολλές από τις μελέτες που εξέτασαν θα μπορούσαν να ήταν μεροληπτικές και ότι χρειάζονται καλύτερες μελέτες.

Η British Copping Society λέει ότι η θεραπεία με βεντούζες χρησιμοποιείται για τη θεραπεία:

Διαταραχές αίματος όπως αναιμία και αιμορροφιλία
Ρευματικές παθήσεις όπως η αρθρίτιδα και η ινομυαλγία
Γονιμότητα και γυναικολογικές διαταραχές
Δερματικά προβλήματα όπως έκζεμα και ακμή
Υψηλή πίεση του αίματος
Ημικρανία s
Άγχος και κατάθλιψη
Βρογχική συμφόρηση που προκαλείται από αλλεργίες και άσθμα
Κιρσοί

Παρενέργειες
Η βεντούζα είναι αρκετά ασφαλής, αρκεί να πάτε σε έναν εκπαιδευμένο επαγγελματία υγείας. Αλλά θα μπορούσατε να έχετε αυτές τις παρενέργειες στην περιοχή όπου τα κύπελλα αγγίζουν το δέρμα σας:

Ήπια ενόχληση
Εγκαύματα
Μώλωπες
Λοίμωξη του δέρματος

Εάν τα κύπελλα και ο εξοπλισμός μολυνθούν με αίμα και δεν αποστειρωθούν σωστά μεταξύ των ασθενών, μπορεί να μεταδοθούν ασθένειες που μεταδίδονται στο αίμα όπως η ηπατίτιδα Β και C.

Τι να ρωτήσετε πρώτα τον γιατρό σας
Μιλήστε με το γιατρό σας προτού ξεκινήσετε το cupping ή οποιοδήποτε άλλο είδος εναλλακτικής ή συμπληρωματικής ιατρικής. Και μιλήστε εκτενώς με τον θεραπευτή σας, προτού το δοκιμάσετε.

Οι ερωτήσεις στον θεραπευτή.

Σε ποιες συνθήκες χρησιμοποιείτε το cupping;
Ποια είναι η εκπαίδευσή σας;
Ποια είναι η εμπειρία σας από τη χρήση του;
Παίρνω ήδη τις τυπικές θεραπείες για την κατάστασή μου.
Υπάρχουν λόγοι που δεν πρέπει να κάνω βεντούζες;

www.webmd.com

Ξέχασες τα ρούχα στο πλυντήριο; Υπάρχει λύση να φύγει η άσχημη μυρωδιά

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr