8 Σημεία Πίεσης που Μειώνουν το Στρες σε Δευτερόλεπτα

8 Σημεία Πίεσης που Μειώνουν το Στρες σε Δευτερόλεπτα

 

Στις μέρες μας, οι άνθρωποι είναι συνεχώς στρεσαρισμένοι λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτόν.

Το χρόνιο στρες προκαλεί προβλήματα υγείας όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης, η υπέρταση και καρδιακές νόσοι.

Ευτυχώς όμως, υπάρχει μια μέθοδος η οποία σας βοηθά να απαλλαγείτε από αυτό το στρες και να χαλαρώσετε. Τα σημεία πίεσης είναι περιοχές του σώματος που μπορούν να επηρεάσουν διάφορα σημεία του σώματος μας και του μυαλού μας όταν προκαλείται πίεση σε αυτά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε τα σημεία πίεσης στο σώμα σας και να κάνετε μασάζ.

Τα σημεία πίεσης που θα μειώσουν το stress που αισθάνεστε σε δευτερόλεπτα

Το αυτί


Αυτό το σημείο είναι γνωστό ως Shen Men (η πύλη του πνεύματος). Οι ειδικοί ισχυρίζονται πως το αυτί είναι το βασικότερο σημείο για την ανακούφιση απο το στρες. Χρησιμοποιείστε μια μπατονέτα ή ένα στυλό για να κάνετε μασάζ σε αυτό το σημείο και πάρτε βαθιές και αργές αναπνοές.

 

Το κεφάλι


Στο κεφάλι υπάρχουν πολλά σημεία πίεσης, πολλά από τα οποία μπορούν να μειώσουν δραστικά τα επίπεδα άγχους. Μπορείτε να χαλαρώσετε στον καναπέ σας, να ακουμπήσετε πίσω και να χρησιμοποιήσετε 2 δάχτυλα για να ασκείσετε πίεση στο σημείο όπου ο αυχένας συναντά το κρανίο για 20 λεπτά. Πολύ από το στρες που συλλέγουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας συσσωρεύεται στους ώμους και και στους μυες του αυχένα. Η πιέση σε αυτό το σημείο μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε.

 

Θώρακας


Το στρες μπορεί να μας κάνει να αναπνέουμε λιγότερο ή να παίρνουμε κοφτές αναπνοές. Το σημείο αυτό βοηθά στη μείωση του στρες που συσσωρεύεται στο στέρνο σας και σας βοηθά να αναπνεύσετε φυσιολογικά. Χρησιμοποιείστε 3 δάχτυλα για να κάνετε μασάζ στο κέντρο του θώρακα σας ή ένα δάχτυλο για να χτυπάτε ρυθμικά αυτό το σημείο ενώ παιρνετε βαθιές αναπνοές. Σε περίπτωση χρόνιου στρες συνδυάστε αυτό το σημείο και το σημείο ανάμεσα στα φρύδια σας. Η σύνδεση ανάμεσα σε αυτά τα δυο σημεία θα σας βοηθήσει να καλμάρετε το νευρικό σας σύστημα.

 

Στομάχι


Πολλοί ρεφλεξολόγοι προτιμούν να χρησιμοποιούν αυτό το σημείο επειδή βοηθά στη δημιουργία μιας κίνησης που απελευθερώνει τον θώρακα και το διάφραγμα, γεγονός που βελτιώνει τη λειτουργία της αναπνοής.

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο, παίρνουν βαθύτερες αναπνοές ενστικτωδώς και σχεδόν πάντα δηλώνουν οτι νιώθουν ανακούφιση.

 

Πήχης του χεριού


Αυτό είναι ένα κλασικό σημείο για ρεφλεξολογία και βελονισμό. Το στρες και το άγχος δημιουργούν ανάστροφη ροή ενέργειας στο σώμα. Το σημείο αυτό βοηθά ώστε η ενέργεια σας να κινηθεί στην σωστή κατεύθυνση ενώ παράλληλα συμβάλλει στην πενυματική συγκέντρωση και στην απαλλαγή από το στρες.

 

Η παλάμη


Η στιγμή που θα πατήσετε αυτό το σημείο, θα αισθανθείτε το άγχος σας να εξαφανίζεται. Βρίσκεται σε έναν από τους πιο σημαντικούς μεσημβρινούς (ενα κανάλι ενέργειας) που επηρεάζει το πάγκρεας, το συκώτι και την καρδιά, θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε άμεση ανακούφιση. Επίσης είναι ένα σημαντικό σημείο για τη θεραπεία πονοκεφάλων, στομαχόπονων, δυσπεψίας και αυπνίας που και αυτά μπορεί να προκληθούν από άγχος.

 

Γαστροκνήμιο


Αν αισθάνεστε στρες το άνω μέρος του σώματός σας, το μασάζ σε αυτό το σημείο είναι ιδανικό. Αυτή η περιοχή μπορεί να είναι πολύ ευαίσθητη σε άτομα που βιώνουν πολύ στρες, ειδικότερα σε γυναίκες.

Πέλμα


Η πίεση σε αυτό το σημείο μπορεί να ηρεμήσετε το μυαλό σας από το στρες και να ξανασκεφτείτε τους λόγους που σας στρεσάρουν. Κάποιοι ρεφλεξολόγοι πιστέυουν πως είναι ο καλύτερος μεσημβρινός για τη θεραπεία του πάγκρεας και πως η τοποθεσία του -το κέντρο του ποδιού- βοηθά τους ασθενείς να μειώσουν το στρες και να προσέξουν περισσότερο το σώμα τους.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr