ΕΝΑ ΡΟΦΗΜΑ ΑΠΟ ΜΠΑΝΑΝΑ ΕΧΕΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ

ΕΝΑ ΡΟΦΗΜΑ ΑΠΟ ΜΠΑΝΑΝΑ ΕΧΕΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ

Θα πίστευες ποτέ πως ένα ρόφημα από μπανάνα μπορεί να σου προσφέρει πιο ξεκούραστο και ευχάριστο ύπνο; Κι όμως, γίνεται, και μάλιστα χωρίς κάτι επιπλέον.

Οι μπανάνες είναι ένα ιδιαίτερα αγαπημένο φρούτο καθώς συνδυάζουν πολλά πλεονεκτήματα. Είναι ιδιαίτερα θρεπτικές, έχουν πολύ γλυκιά γεύση (όταν είναι ώριμες) και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές συνταγές.

Εάν τις βράσουμε μπορούν να μας δώσουν ένα ρόφημα το οποίο αν και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, κρύβει οφέλη για τον οργανισμό μας. Ένα από αυτά εντοπίζεται στις χαλαρωτικές ιδιότητές του. Παρασκευάζεται με ολόκληρες μπανάνες, ζεστό νερό και κανέλα ή μέλι (προαιρετικά).

H κατανάλωση ροφήματος από μπανάνα συνιστά μια καλή επιλογή λόγω του ότι αποτελεί εξαιρετική πηγή καλίου και μαγνησίου, μέταλλα σημαντικά για την υγεία της καρδιάς και την ποιότητα του ύπνου μας.

Πώς να φτιάξετε ρόφημα από μπανάνα
Το ρόφημα μπανάνας είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του και μπορεί να γίνει με ή χωρίς τη φλούδα του φρούτου. Εδώ έχουμε μια συνταγή για να το φτιάξετε με τη φλούδα, αφού αυτή έχει πολύ υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών από τη σάρκα του φρούτου. Επομένως, η προσθήκη της στο ρόφημα κατά τη διάρκεια της παρασκευής μπορεί να αυξήσει την πρόσληψη αυτών των μορίων.

Γεμίστε μια κατσαρόλα με 2-3 φλιτζάνια νερό και αφήστε το να πάρει βράση. Ξεπλύνετε μια ολόκληρη μπανάνα με νερό έτσι ώστε να απομακρυνθούν οι ρύποι και οι βρομιές. Έπειτα, κόψτε και πετάξτε τις δύο άκρες της μπανάνας. Στη συνέχεια, κόψτε τη μπανάνα σε 2-3 κομμάτια ή σκίστε τη στη μέση κρατώντας τη φλούδα και ρίξτε τη στο νερό, μόλις αυτό αρχίσει να βράζει.

Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τη να σιγοβράσει για περίπου 20′. Έπειτα, αφαιρέστε τη και μοιράστε το νερό σε 2-3 φλιτζάνια. Προαιρετικά μπορείτε να ρίξετε στην κούπα λίγο μέλι ή κανέλα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

www.ow.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr