Τι χρειάζεσαι για ξεκούραστο βλέμμα σε κάθε ηλικία;

Τι χρειάζεσαι για ξεκούραστο βλέμμα σε κάθε ηλικία;

Μπορεί οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες έκφρασης γύρω από τα μάτια να προσδίδουν μια πινελιά γοητείας, όμως τα χρόνια που περνούν επιφυλάσσουν για το πρόσωπό μας εκπλήξεις, συχνά όχι τόσο ευχάριστες. Είναι υπέροχο να μεγαλώνουμε, αλλά είναι ακόμα πιο ωραίο να μεγαλώνουμε όμορφα, με «σημάδια» που ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και όχι τις ανασφάλειές μας. Εδώ, θα μάθουμε τον σωστό τρόπο για να το πετύχουμε.

Όταν κοιτάμε έναν άνθρωπο στα μάτια, η μορφή του αποτυπώνεται αυτόματα στο υποσυνείδητό μας. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι επιστήμονες. Τα μάτια είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρούν οι άνθρωποι κατά την είσοδό τους σε έναν χώρο. Κι αυτό γιατί δίνουν μια πρώτη ένδειξη για την προσωπικότητα και τη διάθεσή μας. Ταυτόχρονα, όμως, αντανακλούν και όλα εκείνα τα μικρά, καθημερινά πράγματα που μας κουράζουν και μας ταλαιπωρούν και μαρτυρούν, χωρίς φόβο και πάθος, την ηλικία μας. Στη ρουτίνα ομορφιάς μας, η ευαίσθητη περιοχή των ματιών έχει ίσως τη μεγαλύτερη ανάγκη για φροντίδα και περιποίηση. Γνωρίζοντας όλες τις λεπτομέρειες για τη φθορά που προκαλούν οι εξωγενείς και οι ενδογενείς παράγοντες θα καταφέρουμε να κάνουμε την πιο σωστή επιλογή προϊόντων και να αποκτήσουμε μια όμορφη και φρέσκια επιδερμίδα σε κάθε ηλικία.

Η ευαίσθητη περιοχή των ματιών
Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα λεπτό (10 φορές περισσότερο από του υπόλοιπου προσώπου) και πολύ ευαίσθητο. Φυσικά, η αφυδάτωση της περιοχής των ματιών είναι ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας που προκαλεί στην έλλειψη ελαστικότητας και την εμφάνιση ρυτίδων και λεπτών γραμμών. Οι ρυτίδες μάλιστα δρουν… υπόγεια, αφού αρχίζουν να δημιουργούνται στο εσωτερικό του δέρματος πολύ πριν γίνουν ορατές. Συγκεκριμένα, ξεκινούν από την ηλικία των 20, αλλά εμφανίζονται ύστερα από 10-15 χρόνια. Ουσιαστικά, λοιπόν, τα πρώτα σημάδια γήρανσης παρατηρούνται στην ηλικία των 35 χρόνων, με τη μορφή μαύρων κύκλων, πρηξίματος και ρυτίδων κάτω από τα μάτια, αλλά και ακτινωτά, στην εξωτερική πλευρά, σχηματίζοντας το γνωστό «πόδι της χήνας». Στα 50, οι ρυτίδες είναι πλέον αρκετά βαθιές και η χαλάρωση αρχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία της. Το δέρμα γίνεται ολοένα πιο λεπτό, οι σακούλες είναι εντονότερες και τα βλέφαρα δείχνουν πεσμένα και κουρασμένα.

Τι φταίει;
Η έλλειψη νερού/υγρασίας είναι ένας από τους βασικούς λόγους που το δέρμα «σπάει», δείχνει κουρασμένο και θαμπό, ενώ ταυτόχρονα μένει απροστάτευτο απέναντι στη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία. Εξίσου σημαντικό ρόλο στη βαριά και κουρασμένη όψη των ματιών παίζουν και ενδογενείς παράγοντες, όπως οι παθήσεις του θυρεοειδούς, του ήπατος, οι καρδιοπάθειες, η έλλειψη σιδήρου, καθώς και η λήψη κορτιζόνης και αντικαταθλιπτικών. Φυσικά, η έλλειψη ύπνου, το αλκοόλ, το κάπνισμα, το άγχος, η κακή διατροφή και η υπερβολική κούραση ενοχοποιούνται επίσης, όμως στο χέρι μας είναι να μετριάσουμε ή ακόμα και να εξαλείψουμε το βαθμό ευθύνης τους.

Και τώρα τι κάνουμε για ξεκούραστο βλέμμα;
Σε όποια ηλικία κι αν βρισκόμαστε, φροντίζουμε να καθαρίζουμε την ευαίσθητη περιοχή των ματιών από το μακιγιάζ και τους ρύπους της ατμόσφαιρας κάθε βράδυ ανελλιπώς. Φυσικά, τόσο το πρωί όσο και το βράδυ χρησιμοποιούμε την κατάλληλη για εμάς κρέμα, την οποία ενισχύουμε με τον αντίστοιχο ορό και σέρουμ, για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι κινήσεις μας πρέπει να είναι πάντα ήπιες και ανοδικές, αποφεύγοντας το τρίψιμο και την πίεση. Πιο συγκεκριμένα:

Στα 20: Ουσιαστικά, εδώ μιλάμε για πρόληψη. Καθαρίζουμε το δέρμα μας σχολαστικά κάθε βράδυ. Χρησιμοποιούμε ενυδατικές κρέμες ματιών με υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες C και E και, βέβαια, αντηλιακή προστασία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Στα 30: Οι ενυδατικές κρέμες και οι οροί ματιών με αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ένα προστατευτικό ευρύ φάσμα UVA & UVB είναι απαραίτητα. Αναζητούμε προϊόντα με συστατικά όπως σόγια, coffee berry και βιταμίνη C, ρετινόλη, καθώς και υαλουρονικό οξύ, που ταιριάζει στους περισσότερους τύπους δέρματος και βοηθά στην εξασθένιση των λεπτών γραμμών.
Στα 40: Λόγω της σταδιακής μείωσης των οιστρογόνων και των ορμονικών αναταραχών που σχετίζονται με την επικείμενη εμμηνόπαυση, το δέρμα στην περιοχή των ματιών (όπως και σε όλο το πρόσωπο) γίνεται ξηρό και λιγότερο ελαστικό. Επιλέγουμε ενισχυμένες ενυδατικές κρέμες ματιών με πλούσια υφή και SPF, καθώς και έναν ορό με βιταμίνη C, ρετινόλη και κολλαγόνο πριν από την ενυδατική μας για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.
Στα 50: Εστιάζουμε στη σύσφιγξη και τη συνεχή ενυδάτωση. Χρησιμοποιούμε ενισχυμένες ενυδατικές κρέμες ματιών με πλούσια υφή, SPF, υαλουρονικό οξύ, ρετινόλη, βούτυρο καριτέ, σκουαλένιο και αντιοξειδωτικά.
More Love

loveyourselfmagazine.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr