Οι Φαρμακευτικές Ιδιότητες του Κρεμμυδιού στο Ζάχαρο και στην Αρθρίτιδα.

Οι Φαρμακευτικές Ιδιότητες του Κρεμμυδιού στο Ζάχαρο και στην Αρθρίτιδα.

Εκπληκτικά οφέλη από την προσθήκη κρεμμυδιών στη διατροφή σας για τη διαχείριση του διαβήτη, της αρθρίτιδας

Η τακτική κατανάλωση κρεμμυδιού μπορεί να διαχειριστεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να προσφέρει ανακούφιση στον πόνο της αρθρίτιδας. Γνωρίστε όλα τα οφέλη από τον διαιτολόγο.

 Ωμά, ψητά, βραστά, τηγανητά ή ψημένα, τα κρεμμύδια μπορούν να μαγειρευτούν με διάφορους τρόπους, ο καθένας δίνει μια ξεχωριστή γεύση στα παρασκευάσματα. Εκτός από τη μαγειρική τους χρήση, τα κρεμμύδια χρησιμοποιούνται ευρέως στην παραδοσιακή ιατρική για πεπτικά προβλήματα όπως απώλεια όρεξης, στομαχικές διαταραχές ή διαταραχές της χοληδόχου κύστης.

www.hindustantimes.com

Τα κρεμμύδια χρησιμοποιούνται επίσης για τη θεραπεία προβλημάτων της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων, όπως ο πόνος στο στήθος και η υψηλή αρτηριακή πίεση.

Οι μάσκες μαλλιών με κρεμμύδι χρησιμοποιούνται επίσης ευρέως καθώς έχουν πολλά οφέλη για την υγεία των μαλλιών από την προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών, την πρόληψη του κνησμού του τριχωτού της κεφαλής, την τριχόπτωση έως τη θεραπεία της πιτυρίδας. 

Τα πολλά οφέλη για την υγεία του κρεμμυδιού
“Το κρεμμύδι καλλιεργείται και καταναλώνεται ευρέως ως φυτικό και φαρμακευτικό φυτό σε όλο τον κόσμο. Ανήκει στην οικογένεια Liliaceae και καλλιεργείται σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική, Ασία και Αφρική. Τα κρεμμύδια αποτελούν αποθήκη διαιτητικών φλαβονοειδών και σουλφοξειδίων αλκενυλοκυστεΐνης (ACSOs Οι ανθοκυάνες στο κρεμμύδι είναι ο λόγος που φαίνονται κόκκινες ή μοβ . (Executive Nutritionist, Cloudnine Group of Hospitals, Chennai σε συνέντευξη στο HT Digital).

Τα οφέλη του κρεμμυδιού στην πρόληψη και διαχείριση του διαβήτη
Η συμπερίληψη κρεμμυδιών στο τακτικό μαγείρεμα βοηθά στον έλεγχο των τιμών του σακχάρου στο αίμα, ειδικά στον προδιαβήτη. Σύμφωνα με μια μελέτη, η κατανάλωση ωμού κόκκινου κρεμμυδιού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα νηστείας μετά από 4 ώρες.

Δείτε πώς τα κρεμμύδια μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα :

Ειδικές ενώσεις που βρίσκονται στα κρεμμύδια, όπως η κερσετίνη και οι ενώσεις θείου, έχουν επίσης αντιδιαβητικά αποτελέσματα. Υψηλές ποσότητες φυτικών ινών, σιδήρου, καλίου, βιταμίνης C και διαφόρων απαραίτητων μικροθρεπτικών συστατικών που προάγουν την υγεία με διάφορους τρόπους.
Η κερκετίνη έχει αποδειχθεί ότι αλληλεπιδρά με τα κύτταρα στο λεπτό έντερο, το πάγκρεας, τους σκελετικούς μύες, τον λιπώδη ιστό και το ήπαρ για τον έλεγχο της ρύθμισης του σακχάρου στο αίμα σε ολόκληρο το σώμα.
Μειώνουν το σάκχαρο στο αίμα λόγω του γεγονότος ότι είναι πρεβιοτικά, άπεπτες ίνες που περνούν από το ανώτερο πεπτικό σύστημα στο παχύ έντερο όπου διεγείρουν την ανάπτυξη ωφέλιμων βακτηρίων. Και παραδόξως, τα βακτήρια του εντέρου εμπλέκονται στη ρύθμιση της γλυκόζης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το ωμό κρεμμύδι είναι το πιο ωφέλιμο για την υγεία μας. Ο χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα στους διαβητικούς.
Ο ώριμος χυμός κρεμμυδιού έχει αποδειχθεί ότι παρέχει αντιδιαβητικές ιδιότητες και προλαμβάνει την υπεργλυκαιμία.
Πώς να καταναλώνετε κρεμμύδια για τη διαχείριση του διαβήτη

Η μετριοπάθεια είναι το κλειδί καθώς το κρεμμύδι περιέχει θείο και μπορεί να επιδεινώσει τη γαστρίτιδα ή την παλινδρόμηση όταν λαμβάνεται με άδειο στομάχι.

Τα οφέλη του κρεμμυδιού στην αρθρίτιδα
Η αρθρίτιδα ορίζεται ως φλεγμονή που επηρεάζει τις αρθρώσεις. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι είναι η οστεοαρθρίτιδα και η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Τα κρεμμύδια μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής στις αρθρώσεις καθώς περιέχει κερκετίνη, φλαβονοειδή που υπάρχουν άφθονα στα κρεμμύδια που είναι γνωστό ότι ρυθμίζουν τις ανοσολογικές αποκρίσεις.

Μια μελέτη που διεξήχθη σε γυναίκες με ρευματοειδή αρθρίτιδα, έλαβε σταθερή δόση κερκετίνης (500 mg/ημέρα) για διάρκεια 8 εβδομάδων περίπου.

Όταν παράγεται μεγάλη ποσότητα ROS (αντιδρών ειδών οξυγόνου), η οποία είναι υπεύθυνη για τη φλεγμονή, μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε ιστούς και όργανα και να οδηγήσει στη συσσώρευση ακόμη μεγαλύτερης ποσότητας ROS. Βελτιώνει κυρίως η κερκετίνη, η φλαβονόλη και η βιταμίνη C που υπάρχουν στα κρεμμύδια αρκετοί δείκτες φλεγμονής μειώνοντας έτσι το οξειδωτικό στρες.

Ποια μέθοδος μαγειρέματος είναι η καλύτερη για τα κρεμμύδια
Οι μέθοδοι μαγειρέματος, όπως το σοτάρισμα και το τηγάνισμα, δεν οδηγούν σε απώλεια θρεπτικών συστατικών (κυρίως φλαβονοειδή), αλλά το βράσιμο μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια 30% των θρεπτικών συστατικών που υπάρχουν στα κρεμμύδια.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr