Τα 6 λάθη που μπορεί να κάνετε όταν φτιάχνετε καφέ

Τα 6 λάθη που μπορεί να κάνετε όταν φτιάχνετε καφέ

Το να ετοιμάζει κανείς ένα φλιτζάνι καφέ φαίνεται απλό, όμως πόσο συχνά ο δικός σας καφές μοιάζει με εκείνον της κοντινής σας καφετέριας; (Ποτέ;) Τα καλά νέα είναι ότι το να φτιάχνει κανείς καλό καφέ έχει να κάνει περισσότερο με την τεχνική από ότι το να επενδύει σε γκάτζετ. Μπορείτε κι εσείς να φτιάξετε ένα υπέροχο φλιτζάνι καφέ στο σπίτι αν αποφύγετε αυτά τα παρακάτω πολύ συχνά λάθη.

1. Το νερό που χρησιμοποιείτε δεν είναι αρκετά ζεστό
Πολλές οικιακές καφετιέρες δεν φτάνουν την ιδανική θερμοκρασία για τέλειο καφέ, που είναι από 90 έως 95 βαθμούς Κελσίου. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήστε μια γαλλική πρέσα ή τη μέθοδο του κεραμικού φίλτρου, όπου το νερό από βραστήρα ρίχνεται κατευθείαν πάνω από αλεσμένους κόκκους καφέ, οι οποίοι βρέχονται για 3-4 λεπτά.

2. Χρησιμοποιείτε κόκκους που αλέστηκαν πολύ καιρό πριν
Ποτέ μην αγοράζετε αλεσμένους κόκκους καφέ. Από τη στιγμή που οι κόκκοι αλέθονται, ξεκινούν να απελευθερώνουν τα αρώματά τους. Όσο πιο πολύ καιρό περιμένετε για να φτιάξετε τον καφέ σας, τόσο η γεύση τους θα έχει ατονήσει. Γι’ αυτό να αγοράζετε ολόκληρους τους κόκκους καφέ και να τους αλέθετε στο σπίτι. Επενδύστε σε έναν οικιακό μύλο καφέ χαμηλού κόστους. Χρησιμοποιήστε τον όσο το νερό ζεσταίνεται.

3. Σερβίρετε τον καφέ σε κρύο φλιτζάνι
Σκεφτείτε το: αν ρίξετε καυτό υγρό σε ένα δοχείο χαμηλότερης θερμοκρασίας, δεν θα παραμείνει ζεστό για πολύ, σωστά; Παρατείνετε την απόλαυση του καφέ σας με τον να προθερμάνετε το φλιτζάνι σας. Επίσης, καλή ιδέα είναι να ρίξετε καυτό νερό και στη γαλλική πρέσα σας πριν προσθέσετε τους κόκκους.

4. Δεν αναβαθμίζετε τη ζάχαρη και το γάλα σας
Το πώς πίνει ο καθένας τον καφέ του είναι προσωπική του επιλογή, όμως εμείς πάντα προτείνουμε να παίρνετε όσο το δυνατόν περισσότερη γεύση από κάθε σας γουλιά. Για παράδειγμα η ακατέργαστη ζάχαρη έχει καλύτερη γεύση από τη λευκή. Όσο για το γάλα, να προτιμάτε καλύτερα το πλήρες γάλα ή αυτό με τα μειωμένα λιπαρά. Το άπαχο γάλα μπορεί να αποδυναμώσει έναν καφέ.

5. Χρησιμοποιείτε λανθασμένη σχέση καφέ -νερού
Πόσες φορές δεν φτιάξατε έναν καφέ που σας φάνηκε πραγματικά αδύναμος; Ίσως βάλατε περισσότερο νερό ή όχι αρκετό καφέ. Ξεκινήστε με δύο γεμάτες κουταλιές της σούπας καφέ ανά φλιτζάνι και έπειτα τροποποιήστε τις επόμενες παρασκευές – αν χρειάζεται.

6. Αποθηκεύετε τον καφέ σας σε λάθος μέρος
Καλό είναι να βρείτε ένα μέρος μακριά από υγρασία για να αποθηκεύσετε τον καφέ σας. Αυτό σημαίνει να χρησιμοποιείτε ένα δοχείο με αεροστεγές καπάκι και να το φυλάσσετε στο βάθος της τροφοθήκης σας. Μην το βάζετε στο ψυγείο: έχει πολύ υγρασία.

Δηλητήριο φιδιού-Σέρουμ άμεσου αποτελέσματος. Ελιξίριο φυσικού μπότοξ.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr