Επιστημονική Μελέτη: Φιστίκια Αιγίνης Ιδανικά Για Λιποδιάλυση Στην Κοιλιά Και Αδυνάτισμα.

Επιστημονική Μελέτη: Φιστίκια Αιγίνης Ιδανικά Για Λιποδιάλυση Στην Κοιλιά Και Αδυνάτισμα.

Τα φιστίκια μπορούν να είναι η λύση για τη μείωση του λίπους στην κοιλιά, λέει η μελέτη
Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι τα φιστίκια δεν μπορούν μόνο να βοηθήσουν τους ανθρώπους να χάσουν βάρος αλλά και να λεπτύνουν τη μέση τους.

Μια μελέτη που διεξήχθη από το Food Data Central του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ αναφέρει ότι η κατανάλωση φιστικιών σε τακτική βάση μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να χάσουν λίπος στην κοιλιά καθώς και βάρος. Μια ουγγιά φιστίκι περιέχει 163 θερμίδες, 5 γραμμάρια πρωτεϊνών και 13 γραμμάρια λίπους.

Μια κοινή σκέψη που μπορεί να μας βάλει στο μυαλό είναι ότι αν η κατανάλωση τόσο λίπους και θερμίδων μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, τότε και σνακ όπως τα ποπ κορν μπορεί να επιτύχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Όμως, αυτό δεν είναι αλήθεια.

Τα φιστίκια Αιγίνης περιέχουν θερμίδες και λίπη, αλλά αυτές είναι απαραίτητες θερμίδες που χρειάζεται το σώμα μας και είναι πολύ διαφορετικές από τις θερμίδες που περιέχονται στα κουλούρια ή τα ποπ κορν.

Αναρωτιέστε πώς διαφέρουν;

Τα φιστίκια Αιγίνης περιέχουν υγιή ακόρεστα λίπη σύμφωνα με μια ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στο The American Journal of Clinical Nutrition. Επιπλέον, μαζί με τις θερμίδες, τα φιστίκια είναι επίσης φορτωμένα με πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

Τα φιστίκια Αιγίνης μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του βάρους

Ερευνητές που διεξήγαγαν μια μελέτη για αυτό ακριβώς το θέμα, τόνισαν ότι τα φιστίκια μπορούν όχι μόνο να μας βοηθήσουν να χάσουμε βάρος, αλλά και να λεπτύνουμε τη μέση μας ή σε απλούς όρους βοηθούν στην απώλεια λίπους στην κοιλιά.

Διεξήγαγαν ένα πείραμα σε δύο ομάδες, στη μία από τις οποίες δόθηκε δίαιτα με φιστίκια και στην άλλη όχι. Η ομάδα των φιστικιών είχε μειώσει την περίμετρο της μέσης της σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου. Όχι μόνο αυτό, αλλά μείωσαν τα επίπεδα ολικής και LDL χοληστερόλης τους και αύξησαν τα επίπεδα αδιπονεκτίνης τους.

Άλλα οφέλη των φιστικιών
Ποια είναι τα άλλα οφέλη από την κατανάλωση φιστικιών;

Τα φιστίκια Αιγίνης περιέχουν πολλές φυτικές ίνες που μπορούν να μας βοηθήσουν να παραμείνουμε χορτάτοι για πολύ περισσότερο. Αυτές οι ίνες περιέχουν καλά βακτήρια που βοηθούν στην υγεία του εντέρου .
Η ποσότητα μετάλλων, φυτικών ινών, πρωτεϊνών και ακόρεστων λιπαρών στα φιστίκια είναι αρκετά υψηλή και αυτό βοηθά επίσης το σώμα μας να διατηρήσει την αρτηριακή πίεση, το σάκχαρο του αίματος και τη χοληστερόλη.

Τα φιστίκια είναι επίσης φορτωμένα με κάλιο και ακόρεστα λιπαρά οξέα. Αυτά τα δύο έχουν αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά χαρακτηριστικά που είναι επίσης πολύ απαραίτητα για τη γενική υγεία μας.
Μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητές για καρδιαγγειακή νόσο.

Σύμφωνα με μελέτες, η κατανάλωση φιστικιών θα βοηθήσει στη μείωση της ποσότητας λίπους και ζάχαρης (γλυκαιμικός δείκτης) στο αίμα μας και εκτός από αυτό μπορεί επίσης να βελτιώσει την ευλυγισία και τον τόνο των αιμοφόρων αγγείων.
Και τέλος, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε το βάρος σας, καθώς είναι ένα θρεπτικό και χορταστικό σνακ. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να τρώτε λιγότερο συνολικά και να χάσετε βάρος. Τα φυστίκια με κέλυφος επιβραδύνουν τον κύκλο του ζαχάρου στο αίμα κάτι που συμβάλει ιδανικά στο αδυνάτισμα και την υγεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατανάλωση το βράδυ 100γραμμαρίων φιστικιών Αιγίνης, δημιουργεί ιδανική τιμή χοληστερίνης το επόμενο πρωί! Αρκεί βέβαια να μην επιβαρυνθείτε με άλλες τροφές και κορεσμένα λίπη.
Με πληροφορίες

απο www.thehealthsite.com

Osilift Serum Σύσφιξης Λείανσης Σε Πρόσωπο Και Σώμα.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr