3 ασκήσεις made in Japan που εξαφανίζουν το κοιλιακό λίπος

3 ασκήσεις made in Japan που εξαφανίζουν το κοιλιακό λίπος

Αν θέλεις να αποκτήσεις πιο επίπεδη κοιλιά, δοκίμασε αυτές τις απλές ιαπωνικές ασκήσεις.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 
Έρευνες χρόνια τώρα δείχνουν ότι για το κάψιμο του κοιλιακού λίπους, οι ασκήσεις γυμναστικής πρέπει να συνδυάζονται με διατροφή.

Υπάρχουν κάποιες ασκήσεις που προέρχονται από την Ιαπωνία, οι οποίες σχετίζονται με τις παραδοσιακές πολεμικές τέχνες, αλλά και κάποιες πιο γενικές πρακτικές σωματικής δραστηριότητας, που στοχεύουν στους κοιλιακούς μύες και μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη του περιττού βάρους και του φουσκώματος στην περιοχή της κοιλιάς.

Εκτός από την καταπολέμηση του κοιλιακού λίπους, αυτές οι ασκήσεις γυμναστικής αυξάνουν επίσης την ευελιξία, την αντοχή και την ψυχική ευεξία. Αν θέλεις να απαλλαγείς από το κοιλιακό λίπος, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στις παρακάτω τρεις ασκήσεις.

3 ασκήσεις made in Japan που εξαφανίζουν το κοιλιακό λίπος

Nembutsu undo
Το nembutsu undo είναι μια αργή και ήπια ιαπωνική άσκηση που συνδυάζει την ελεγχόμενη αναπνοή με τη συνειδητή κίνηση.

Συχνά περιγράφεται ως κινούμενος διαλογισμός λόγω των χαλαρωτικών και ενδοσκοπικών ιδιοτήτων του. Η άσκηση περιλαμβάνει τη στροφή του κορμού από πλευρά σε πλευρά και βοηθά στην τόνωση των λοξών μυών που είναι υπεύθυνοι για τη στροφή και την κάμψη του κορμού. Η τόνωση των μυών του κορμού μπορεί να σε βοηθήσει να δώσεις στο στομάχι σου μια πιο επίπεδη εμφάνιση.

Πώς θα ρίξεις την κοιλιά σε 6 βήματα
Για να εκτελέσεις αυτήν την άσκηση, στάσου με τα πόδια σου στο πλάτος των ώμων και τα χέρια σου στα πλάγια. Περίστρεψε αργά τον κορμό σου προς τα δεξιά και στη συνέχεια προς τα αριστερά, χρησιμοποιώντας τους μύες του κορμού σου για να ελέγξεις την κίνηση. Κάνε 10 έως 15 επαναλήψεις.

Kendo
Το kendo είναι μια παραδοσιακή ιαπωνική πολεμική τέχνη που επικεντρώνεται στη χρήση σπαθιών από μπαμπού στη μάχη. Είναι πολύ απαιτητικό σωματικά και σε αναγκάζει να γυμνάσεις ολόκληρο το σώμα σου, συμπεριλαμβανομένων των μυών του κορμού σου.

Η εξάσκηση στο kendo μπορεί να σε βοηθήσει να χτίσεις μυς, να επιταχύνεις τον μεταβολισμό σου και να συμβάλλεις στην απώλεια του λίπους. Να θυμάσαι ότι η μείωση του λίπους σε μια συγκεκριμένη περιοχή δεν υποστηρίζεται επιστημονικά, οπότε είναι σημαντικό να ενσωματώσεις μια ρουτίνα άσκησης που περιλαμβάνει καρδιαγγειακή δραστηριότητα, προπόνηση δύναμης και ευλυγισίας, καθώς και μια ισορροπημένη διατροφή, αλλά και συνολικό έλεγχο των θερμίδων.

Μπορεί επίσης να θέλεις να συμβουλευτείς έναν ειδικό γυμναστικής ή έναν επαγγελματία υγείας, προτού ξεκινήσεις μια νέα ρουτίνα άσκησης, ειδικά αν έχεις υποκείμενα προβλήματα υγείας.

Βαθιά διαφραγματική αναπνοή
Οι Ιάπωνες ασκούν ποικιλία πολεμικών τεχνών. Σε όλες τους, οι σωστές τεχνικές αναπνοής είναι ζωτικής σημασίας για τον συγχρονισμό και τον έλεγχο.

Η άσκηση βαθιάς διαφραγματικής αναπνοής ενεργοποιεί τους μύες του κορμού, βελτιώνει τη στάση του σώματος, αυξάνει την ικανότητα των πνευμόνων και είναι μία από τις καλύτερες μεθόδους για την τόνωση των κοιλιακών και την καύση λίπους.

Για να εκτελέσεις αυτήν την άσκηση, ξάπλωσε στο πάτωμα και παρακολούθησε το στήθος και το στομάχι σου να ανεβοκατεβαίνουν, καθώς αναπνέεις. Προσπάθησε να αναπνέεις πιο βαθιά κάθε φορά. Μπορείς να το κάνεις αυτό οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, αλλά όχι μετά το φαγητό. Αύξησε τον συνολικό χρόνο και τον αριθμό των αναπνοών, καθώς βελτιώνεσαι.

esquire.com.gr

unsplash.com

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr