Έχετε Κίτρινα Δόντια; 5 Αποτελεσματικές Σπιτικές Θεραπείες Για Να Τα Λευκάνετε Και Να Τα Φωτίσετε

Έχετε Κίτρινα Δόντια; 5 Αποτελεσματικές Σπιτικές Θεραπείες Για Να Τα Λευκάνετε Και Να Τα Φωτίσετε

Ψάχνετε τρόπους για να απαλλαγείτε από τα κίτρινα δόντια; Εδώ είναι 5 σπιτικές θεραπείες για να λευκάνετε τα δόντια σας.

Σε κανέναν δεν αρέσει να κοιτάζει κίτρινα, μολυσμένα δόντια. Έχοντας ένα ζευγάρι φωτεινότερα, πιο λευκά δόντια όχι μόνο σας κάνει να αισθάνεστε όμορφα, αλλά σας δίνει και την αυτοπεποίθηση να χαμογελάτε περισσότερο. Αλλά δεν είναι όλοι ευλογημένοι με μαργαριταρένια λευκά δόντια . Επίσης, δεν έχουν όλοι δισεκατομμύρια δολάρια και πολύ χρόνο για να κάνουν επαγγελματικές θεραπείες. Λοιπόν, τι μπορείτε να κάνετε; Μερικές σπιτικές θεραπείες μπορούν να βοηθήσουν.

Αλλά πρώτα, ας ρίξουμε μια ματιά στο τι προκαλεί το πρόβλημα.

Τι προκαλεί τα κίτρινα δόντια;
Ο αποχρωματισμός των δοντιών συμβαίνει όταν το χρώμα των δοντιών σας αλλάζει και δεν φαίνονται τόσο φωτεινά όσο θα έπρεπε. Μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους, όπως οι επιλογές τροφίμων, η κακή οδοντική υγιεινή , το κάπνισμα, η γήρανση, η γενετική, το περιβάλλον και ορισμένα φάρμακα. Ορισμένες ασθένειες και θεραπείες μπορούν επίσης να επηρεάσουν το σμάλτο, το οποίο είναι το πιο εξωτερικό στρώμα των δοντιών .

Σπιτικές θεραπείες για να αποκτήσετε λευκά δόντια
Εάν υποφέρετε από το ίδιο πρόβλημα, εδώ είναι μερικές σπιτικές θεραπείες που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από κίτρινα δόντια.

Τράβηγμα λαδιού
Το τράβηγμα λαδιού με λάδι καρύδας προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία των δοντιών . Βοηθά στη μείωση του σχηματισμού πλάκας και στην ανακούφιση του κινδύνου ουλίτιδας, που οδηγεί σε λεύκανση των δοντιών.

Τρόπος χρήσης: Ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού παρθένο λάδι καρύδας στο στόμα σας για περίπου 10 λεπτά. Μην καταπιείτε το λάδι. Φτύστε το και ξεπλύνετε το στόμα σας χρησιμοποιώντας κανονικό νερό. Πιείτε ένα ποτήρι νερό από πάνω και βουρτσίστε τα δόντια σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό καθημερινά για αποτελεσματικά αποτελέσματα.

Μαγειρική σόδα
Η μαγειρική σόδα περιέχει φυσικές λευκαντικές ιδιότητες που μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από αυτά τα μαργαριταρένια λευκά. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο αυτό το συστατικό χρησιμοποιείται σε πολλά είδη οδοντόκρεμων . Είναι ένα ήπιο λειαντικό που βοηθά να απαλλαγούμε από τους λεκέδες.

Τρόπος χρήσης: Πάρτε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και ανακατέψτε το με μερικές σταγόνες νερό για να κάνετε μια παχύρρευστη πάστα. Βουρτσίστε τα δόντια σας χρησιμοποιώντας το μείγμα για μερικά λεπτά. Ξεπλύνετε το στόμα σας αφού το κάνετε αυτό. Κάνοντας αυτό μία ή δύο φορές την ημέρα μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα κίτρινα δόντια.

Μηλόξυδο (ACV)
Το ACV είναι ένα συστατικό που μπορεί να προσφέρει οφέλη σε πολλά μέρη του σώματός σας, συμπεριλαμβανομένων των δοντιών σας. Παρουσιάζει λευκαντικές ιδιότητες που μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τους λεκέδες και να λευκάνετε τα δόντια σας.

Τρόπος χρήσης: Πάρτε μία ή δύο κουταλιές της σούπας μηλόξυδο και ανακατέψτε το σε ένα φλιτζάνι νερό. Χρησιμοποιήστε το μείγμα ως στοματικό διάλυμα για ένα λεπτό και ξεπλύνετε το στόμα σας με καθαρό νερό. Κάνετε αυτό μία φορά την ημέρα πριν βουρτσίσετε τα δόντια σας.

Φλούδες φρούτων
Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι φλούδες από μπανάνα, πορτοκάλι και λεμόνι περιέχουν κιτρικό οξύ, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη λεύκανση των δοντιών σας. Περιέχει επίσης αντιβακτηριακές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της ανάπτυξης βακτηρίων στο στόμα.

Τρόπος χρήσης: Πάρτε μια φλούδα μπανάνας, πορτοκαλιού ή λεμονιού και τρίψτε τα δόντια σας με αυτήν. Αφήστε το για ένα ή δύο λεπτά πριν βουρτσίσετε τα δόντια σας . Ξεπλύνετε το στόμα σας με καθαρό νερό. Κάντε αυτό μία φορά την ημέρα για να δείτε αποτελέσματα.

Ενεργός άνθρακας
Πιστεύεται ότι ο ενεργός άνθρακας μπορεί να βοηθήσει στην αφαίρεση λεκέδων, να αφαιρέσει  τα βακτήρια και τις τοξίνες απο το στόμα.

Τρόπος χρήσης: Βάλτε λίγο ενεργό άνθρακα σε σκόνη σε μια οδοντόβουρτσα και βουρτσίστε απαλά τα δόντια σας χρησιμοποιώντας μικρούς κύκλους για δύο λεπτά. Ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό. Να είστε προσεκτικοί γύρω από τα ούλα σας καθώς ο ενεργός άνθρακας μπορεί να είναι λειαντικός.

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμβουλευτεί έναν επαγγελματία ιατρό πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από τις θεραπείες που αναφέρονται στο άρθρο.

www.thehealthsite.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr