Δημοφιλή Συμπληρώματα Ορμονών Κατά Της Γήρανσης

Δημοφιλή Συμπληρώματα Ορμονών Κατά Της Γήρανσης

Πιθανότατα έχετε δει διαφημίσεις που πωλούν DHEA ή ανθρώπινη αυξητική ορμόνη ως “συμπληρώματα αντιγήρανσης”. Ή, μπορεί να έχετε ακούσει για θεραπείες για την «ανδρική εμμηνόπαυση». Υπάρχουν πολλά αντιγηραντικά προϊόντα εκεί έξω, αλλά μπορείτε να τα εμπιστευτείτε;

Είναι η DHEA συμπλήρωμα κατά της γήρανσης;

Η DHEA είναι μια ορμόνη που παράγεται από το σώμα και μειώνεται φυσικά με την ηλικία. Οι γιατροί κατά της γήρανσης ισχυρίζονται ότι τα συμπληρώματα DHEA μπορούν να μειώσουν τις επιπτώσεις της γήρανσης. Ο ισχυρισμός περιλαμβάνει ότι τα συμπληρώματα DHEA μπορούν να αυξήσουν τη μυϊκή μάζα και ακόμη και να κάψουν λίπος.

Ανθρώπινη αυξητική ορμόνη (HGH) – Μια πηγή νεότητας;
Μια ολόκληρη βιομηχανία έχει δημιουργηθεί για να πουλάει ενέσεις ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης (HGH) ως «θεραπεία» για τη γήρανση. Αυτό προέκυψε από μια μικρή μελέτη που έγινε στις αρχές της δεκαετίας του ’90.  Ο ισχυρισμός είναι ότι η HGH μπορεί να μειώσει τις επιπτώσεις της γήρανσης και να σας αφήσει πιο δυνατούς και νεότερους από ποτέ. Γιατί όλη η διαφημιστική εκστρατεία; Η προμήθεια ενός έτους HGH μπορεί να κοστίσει έως και $15.000 δολάρια!

Μελατονίνη και Αντιγήρανση
Η μελατονίνη είναι μια σημαντική ορμόνη στο σώμα μας για τη ρύθμιση του ύπνου. Υπήρξαν ορισμένοι ισχυρισμοί ότι η μελατονίνη μπορεί να αναστρέψει τις επιπτώσεις της γήρανσης. Αυτοί οι ισχυρισμοί βασίζονται σε μια ψευδή πεποίθηση ότι τα επίπεδα μελατονίνης μειώνονται με τη γήρανση. Ωστόσο, η μελατονίνη έχει βρεθεί χρήσιμη σε μια ποικιλία καταστάσεων, που σχετίζονται κυρίως με διαταραχές ύπνου .

Οιστρογόνα, εμμηνόπαυση και γήρανση
Τα οιστρογόνα είναι μια από τις πιο μελετημένες και συνταγογραφούμενες ορμόνες. Για χρόνια, οι γυναίκες υποβάλλονταν σε θεραπεία υποκατάστασης οιστρογόνων για τη θεραπεία των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης. Καθώς συσσωρεύονται περισσότερα δεδομένα, οι κίνδυνοι και τα οφέλη της θεραπείας υποκατάστασης της εμμηνόπαυσης γίνονται πιο περίπλοκα. 

Τεστοστερόνη και ανδρική γήρανση
Καθώς οι άνδρες μεγαλώνουν, τα επίπεδα τεστοστερόνης μειώνονται. Εξαιτίας αυτού, έχει υπάρξει ένας θόρυβος στη θεραπεία της ανδρικής γήρανσης με τεστοστερόνη. Αυτές οι διαφημιστικές καμπάνιες παραβλέπουν δύο γεγονότα: Η πτώση της ανδρικής τεστοστερόνης συμβαίνει σταδιακά και δεν μοιάζει σε καμία περίπτωση με την εμμηνόπαυση στις γυναίκες και η συμπλήρωση τεστοστερόνης δεν βοηθά τους άνδρες που έχουν φυσιολογικά επίπεδα για την ηλικία τους. 

www.verywellhealth.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr