4 τρόποι για να θεραπεύσετε τα κύτταρα σας, να έχετε νεανικούς μυς, το δικό σας κολλαγόνο και δύναμη.

4 τρόποι για να θεραπεύσετε τα κύτταρα σας, να έχετε νεανικούς μυς, το δικό σας κολλαγόνο και δύναμη.

Η σύγχρονη ιατρική έχει να  μας δώσει μεγάλες εξελίξεις που είναι στο χέρι μας να τις εκμεταλευτούμε καθώς η μελέτη πάνω στον ανθρώπινο σώμα τις ορμόνες του και την συμπεριφορά του έφερε πολύτιμους καρπούς στον τομέα της αντιγήρανσης και της νεανικότητας.

Αυτό  σημαίνει ότι μπορείτε να μάθετε πώς να θεραπεύετε τα κύτταρα σας και να λαμβάνετε ολοένα μια συνολική ώθηση επούλωσης κυττάρων σε όλο σας το σώμα.

-Ειδικά Οφέλη Θεραπείας Ενισχύει τους Αθλητές και τους Bodybuilders
-Η κυτταρική αναγέννηση και η ενίσχυση της επούλωσης μπορεί να βοηθήσουν στην αντιστροφή των χρόνιων καταστάσεων

Πώς λειτουργεί η κυτταρική θεραπεία

Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο όχι μόνο όταν θέλετε να αναρρώσετε από ή να καταπολεμήσετε ένα συγκεκριμένο τραύμα ή τραυματισμό, αλλά είναι επίσης απαραίτητο για αθλητές, bodybuilders και τύπους φυσικής κατάστασης. Στην πραγματικότητα, σχεδόν όλοι μπορούμε να επωφεληθούμε από μια θεραπευτική ώθηση, και τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει.

Τι ακριβώς εννοούμε με τον όρο «θεραπεία κυττάρων».

Ο ρόλος και τα οφέλη της υγιούς κυτταρικής αναγέννησης και θεραπείας σε διάφορα μέρη του σώματος.

Συναρπαστικές πιθανότητες:  μια ώθηση επούλωσης μπορεί, στην πραγματικότητα, να βοηθήσει στην αναστροφή της βλάβης σε διάφορα συστήματα του σώματος που προκαλούνται από χρόνιες παθήσεις. Για να επεκταθούμε στο θέμα, θα αγγίξουμε τους διάφορους παράγοντες που διέπουν τη διαδικασία επούλωσης στο σώμα.

Αυτό θέτει τη βάση για μια συζήτηση σχετικά με τις επιλογές του τρόπου ζωής και τις ιατρικές θεραπείες ή θεραπείες που είναι διαθέσιμες για να βοηθήσουν στην παροχή αυξημένης κυτταρικής αναγέννησης και ενίσχυσης της επούλωσης. Ας ξεκινήσουμε!

Πώς να βελτιώσετε την υγεία των κυττάρων: Θεραπεύοντας τα κύτταρα βήμα προς βήμα.

 

Τρόπους με τους οποίους μπορείτε να θεραπεύσετε τα κύτταρα σας και να μάθετε πώς να βελτιώσετε την κυτταρική υγεία συνολικά:

1. Εξαλείψτε τα δημητριακά

Η εξάλειψη των δημητριακών από τη διατροφή συνδέεται συχνά με τη βελτίωση της υγείας των κυττάρων. Αυτό οφείλεται στη μείωση των προφλεγμονωδών ενώσεων και στην αυξημένη πρόσληψη θρεπτικών ουσιών και αντιοξειδωτικών που υποστηρίζουν την κυτταρική λειτουργία.

Τα δημητριακά περιέχουν λεκτίνες και γλουτένη, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή και να βλάψουν την υγεία του εντέρου, σύμφωνα με το Veritas Health. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή στο έντερο, το οποίο μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και να συμβάλει σε κυτταρική βλάβη.

2. Μετάβαση σε μια δίαιτα που τρέφεται με χόρτα
Μια δίαιτα όπου ο άνθρωπος τρέφεται με χόρτα, η οποία περιλαμβάνει επίσης την κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων από ζώα που έχουν μεγαλώσει με διατροφή από χόρτα και χορτονομή, συνδέεται συχνά με βελτιωμένη υγεία των κυττάρων.

Αυτό συμβαίνει επειδή τα ζώα που τρέφονται με χόρτο παράγουν κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα που περιέχουν υψηλότερα επίπεδα αντιφλεγμονωδών ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και αντιοξειδωτικών, όπως βιταμίνες Α και Ε, σύμφωνα με το WebMD. Αυτό συγκρίνεται με συμβατικά εκτρεφόμενα ζώα που τρέφονται με σιτηρά και σόγια.

3. Τρώτε μη παστεριωμένα και ζυμωμένα τρόφιμα
Τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση περιέχουν ευεργετικά βακτήρια γνωστά ως προβιοτικά, τα οποία μπορούν να βελτιώσουν την υγεία του εντέρου και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, όπως εξηγεί η Ιατρική Σχολή του Στάνφορντ. Τα προβιοτικά μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση μιας υγιούς ισορροπίας των βακτηρίων στο έντερο, κάτι που είναι σημαντικό για τη γενική υγεία και μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πέψη.

Επιπλέον, τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση περιέχουν συχνά υψηλότερα επίπεδα βιταμινών και αντιοξειδωτικών, τα οποία μπορούν να προάγουν την κυτταρική επούλωση.

Γενικά οφέλη της κυτταρικής θεραπείας στο σώμα

Τα πιο προφανή οφέλη ή οι ρόλοι που παίζει η κυτταρική αναγέννηση  στο σώμα είναι η θεραπεία!

 

Είτε μιλάμε για επούλωση κοψίματος, επούλωση μυϊκού ή συνδεσμικού τραυματισμού ή ανάρρωση από μια ασθένεια, η διασταύρωση της επούλωσης του ανοσοποιητικού συστήματος και των μηχανισμών κυτταρικής επιδιόρθωσης/αναγέννησης είναι  καλά εδραιωμένη. Αυτό περιλαμβάνει πολλά  αλληλένδετα συστήματα και διαδικασίες στο σώμα, όπως:

-Αντικατάσταση νεκρών και κατεστραμμένων κυττάρων
-Καταπολέμηση λοιμώξεων και ξένων υλικών στο σώμα μέσω του ανοσοποιητικού συστήματος
-Φλεγμονή και επακόλουθη ανάπτυξη και επιδιόρθωση ιστών, ιδιαίτερα για το δέρμα και τους μαλακούς ιστούς όπως οι μύες, οι σύνδεσμοι και οι τένοντες
-Δημιουργία νέων αιμοσφαιρίων για να εξασφαλιστεί επαρκής οξυγόνωση του αίματος
-Αγγειακή ανάπτυξη και εκ νέου ανάπτυξη τριχοειδών αγγείων
-Ανάπτυξη και υγεία για νέους και εφήβους
-Ανάρρωση και επούλωση τραυμάτων

Το καλύτερο βέβαια είναι ότι όλη αυτή κατάσταση της αναγέννησης και την θεραπείας των κυττάρων καθώς και η άνετη επούλωση στο σώμα, θα επηρεάσουν άμεσα τον τρόπο με τον οποίο θα αντιλαμβανόμαστε πλέον το σώμα σας ενώ θα εξελίξει τις δυνατότητες του. Θα έχουμε κορμί και διάθεση νεότερη με επιστημονικά εχέγγυα! 

Η βλάβη θα καταστείλει ορισμένες ή όλες  τις λειτουργίες, ενώ μια θεραπευτική ώθηση θα αλλάξει το σύμπαν της λειτουργίας του σώματος με πλήρη απόδοση και οφέλη.

Δεν μιλάμε μόνο για την αποκατάσταση από σοβαρούς τραυματισμούς, αν και αυτό είναι σίγουρα σημαντικό. Η ικανότητα να μεγαλώνεις όμως και να τονώνεις τους μύες σου, να εκπαιδεύεις το σώμα και να αποδίδεις ενέργεια όπως επιθυμείς χωρίς να αναπολείς τον νεότερο εαυτό σου βασίζεται σε αυτές τις θεραπευτικές διαδικασίες!

Όλα εξαρτώνται από το πώς λειτουργούν πραγματικά οι μαλακοί ιστοί, και ειδικά οι μυϊκοί ιστοί. Η προπόνηση και η πίεση στους μύες προκαλεί μια διαδικασία γνωστή ως μυϊκή υπερτροφία.

Στην πραγματικότητα είναι μια διαδικασία τραυματισμού – η καταπόνηση ή η πρόκληση προκαλεί βλάβη στις μυϊκές ίνες. Είναι σημαντικό να διορθώσετε το κύτταρο για να γίνει καλά, να συγκολλήσετε τις κατεστραμμένες μυϊκές ίνες, να ενισχύσετε τον μυ και να αυξήσετε το μέγεθός του.

Αρκετές ορμόνες και άλλες χημικές ουσίες παίζουν ρόλο σε αυτή τη διαδικασία, αν και η πρωτεΐνη αποτελεί το κρίσιμο δομικό στοιχείογια τον μυϊκό ιστό.

Αυτομάτως το σώμα αποκτά ταυτόχρονα την δυνατότητα με μια  ώθηση επούλωσης  ολοένα και μεγαλύτερη ικανότητα επούλωσης και επιδιόρθωσης μυϊκού ιστού! Αυτό είναι ένα μεγάλο κέρδος για το σώμα με φανταστικά αποτελέσματα. Εξελίσσει το σώμα τόσο όσον αφορά την ταχύτητα όσο και τη μάζα του!  Αυτό επίσης   είναι ένα απαραίτητο πλεονέκτημα για τους αθλητές και τους bodybuilders, καθώς και για τα άτομα που θέλουν να αποκτήσουν φυσική κατάσταση και να βελτιώσουν τη διάπλασή τους.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η διαδικασία επούλωσης χρησιμοποιείται τόσο συχνά, με διαφορετικούς τρόπους, από ουσίες που βελτιώνουν την απόδοση, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που είναι αρκετά επικίνδυνες και άλλων που είναι αρκετά ασφαλείς.

Το σημαντικό στοιχείο εδώ είναι ο μηχανισμός και ο τρόπος λειτουργίας του, έτσι ώστε η καλύτερη επούλωση και η κυτταρική επισκευή μπορεί να σημαίνει καλύτερα φυσικά οφέλη από την προπόνηση και μεγαλύτερη ικανότητα απόδοσης.

Το ακόμη πιο συνταρακτικό είναι ότι η κυτταρική αναγέννηση και η ενίσχυση της επούλωσης συμπαρασύρουν μαζί τους την αντιστροφή των χρόνιων καταστάσεων υγείας που ταλαιπωρούν τον άνθρωπο.

 

Εκτός από τα παραπάνω οφέλη και τους μηχανισμούς δράσης στο σώμα, η κυτταρική θεραπεία και αναγέννηση μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στην αναστροφή της βλάβης στο σώμα που προκαλείται από χρόνιες παθήσεις και ασθένειες υγείας. Όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι, σχεδόν κάθε τύπος κυττάρου και ιστού στο σώμα αντικαθίσταται αποτελεσματικά και αναγεννάται με την πάροδο του χρόνου.

Το δέρμα σας, για παράδειγμα, αντικαθίσταται κάθε 7 χρόνια.

Στην πραγματικότητα, τα κύτταρα πεθαίνουν συνεχώς και αντικαθίστανται. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για πολλά όργανα και συστήματα. Οι αλλαγές όμως που ενορχηστρώνετε εσείς, παρατείνουν την ζωή αλλά και την αναβαθμισμένη ποιότητα της που οδηγεί στην απόλαυση, την ευεξία και την χαρά. 

Ορισμένες ασθένειες και χρόνιες παθήσεις προκαλούν βλάβες και αλλοιώνουν τα κύτταρα ορισμένων συστημάτων στο σώμα πιο γρήγορα από ό,τι μπορούν να επισκευαστούν.

Αυξάνοντας τη λειτουργία επούλωσης με μια ώθηση επούλωσης, πολλοί άνθρωποι μπορούν να αρχίσουν να αλλάζουν την παλίρροια, αντικαθιστώντας και επιδιορθώνοντας τη βλάβη με ταχύτερο ρυθμό και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Το καθαρό αποτέλεσμα μπορεί να είναι η βελτιωμένη λειτουργία σε έναν αριθμό οργάνων, ιστών και συστημάτων του σώματος, ακόμα κι αν έχουν υποστεί βλάβη εδώ και χρόνια.

Πώς λειτουργεί η κυτταρική θεραπεία
Όπως αναφέραμε παραπάνω, πολυάριθμες χημικές ουσίες και παράγοντες στο σώμα διέπουν τη διαδικασία επούλωσης και τη διαδικασία κυτταρικής επιδιόρθωσης.

Χωρίς να γίνουμε πολύ τεχνικοί, καθένας από αυτούς τους χημικούς αγγελιοφόρους ή ενώσεις λειτουργεί διαφορετικά, ως μέρος της συνολικής διαδικασίας εκμάθησης πώς να θεραπεύεις τα κύτταρα σου.

Η επισκευή που σχετίζεται με τραυματισμούς (σε σύγκριση με την κανονική αναγέννηση και αντικατάσταση) ακολουθεί μια αρκετά προβλέψιμη πορεία τριών σταδίων, με διαφορετικούς χημικούς αγγελιοφόρους και ενώσεις να μπαίνουν στο παιχνίδι σε διαφορετικές χρονικές στιγμές.

Μια απλοποιημένη άποψη για το πώς λειτουργεί η θεραπεία:

Φλεγμονή. Ο τραυματισμός, είτε ένα κόψιμο στο δέρμα είτε  μυϊκή βλάβη από μια προπόνηση, οδηγεί σε φλεγμονή και οίδημα γύρω από το σημείο του τραυματισμού. Αυτό προκαλεί κάποιο πόνο, αλλά επιτρέπει επίσης στο σώμα να αρχίσει να εργάζεται για την αποκατάσταση και την ομοιόσταση (μια σταθερή κατάσταση status quo που είναι απαραίτητη για το σώμα μας).

Τυπικά, τα αιμοφόρα αγγεία αρχικά συστέλλονται, για να επιτρέψουν στα αιμοπετάλια την ευκαιρία να σφραγίσουν και να επιδιορθώσουν τους κατεστραμμένους ιστούς. Στη συνέχεια, τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται, επιτρέποντας στα κύτταρα του ανοσοποιητικού όπως τα λευκά αιμοσφαίρια να εισέλθουν στην περιοχή, να καταπολεμήσουν τη μόλυνση και να προωθήσουν την ασφαλή επούλωση.

Κυτταρικός Πολλαπλασιασμός και Επιδιόρθωση. Η πρώτη φάση απόκρισης σταματά κυριολεκτικά και μεταφορικά την αιμορραγία, αλλά δεν αντικαθιστά τον κατεστραμμένο ιστό ή δεν κλείνει μια πληγή. Αυτό συμβαίνει σε  δεύτερη φάση.

Τα υγιή κύτταρα, συμπεριλαμβανομένων των βλαστοκυττάρων που μπορούν να γίνουν νέα κύτταρα οποιουδήποτε τύπου κατόπιν μετακινούνται στην τραυματισμένη περιοχή για να αρχίσουν να αντικαθιστούν τα κατεστραμμένα ή νεκρά κύτταρα.

Οι ίνες κολλαγόνου παράγονται και αποτελούν ένα πλαίσιο οργάνωσης νέων αιμοφόρων αγγείων.
Ενώ το τραύμα ή ο τραυματισμός έχει επουλωθεί και μια νέα μήτρα από τα σωστά κύτταρα έχει οργανωθεί για να αντικαταστήσει τα κατεστραμμένα, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να επιστρέψει σε πλήρη δύναμη, ανθεκτικότητα και λειτουργία.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτή η φάση μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια. Η περιοχή του τραύματος συχνά υφίσταται μια διαδικασία σκλήρυνσης και βραχυπρόθεσμης κυτταρικής αντικατάστασης για να επιστρέψει τα πράγματα σε μια  καινούργια κατάσταση.

Μια ώθηση επούλωσης μπορεί να επιταχύνει αυτές τις διαδικασίες και να αυξήσει την αποτελεσματικότητά τους, επιταχύνοντας έτσι τη διαδικασία επούλωσης για οποιονδήποτε τραυματισμό ή τραύμα. Το ίδιο ισχύει και για την οικοδόμηση ή και την ανάπτυξη των μυών.

Επιλογές τρόπου ζωής για ενίσχυση της θεραπείας
Έτσι, η επόμενη φυσική ερώτηση που θα έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι: “Πώς επιτυγχάνετε μια ώθηση θεραπείας;” Υπάρχουν γενικά δύο διαφορετικές κατηγορίες πραγμάτων που μπορούν να βελτιώσουν την κυτταρική αναγέννηση και μια ώθηση επούλωσης: οι επιλογές τρόπου ζωής και οι ιατρικές θεραπείες/συμπληρώματα.

 Οι ιατρικές θεραπείες, οι θεραπείες και τα συμπληρώματα συχνά πρέπει να αναλαμβάνονται με την επίβλεψη γιατρού, με συνταγή ή ως μέρος ενός συντονισμένου και διαχειριζόμενου προγράμματος φροντίδας που στοχεύει ειδικά στην επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων. 

Παραδείγματα Επιλογών Τρόπου Ζωής
Όσον αφορά τις επιλογές του τρόπου ζωής που μπορούν να προσφέρουν καλύτερη κυτταρική αναγέννηση και ενίσχυση των θεραπευτικών σας ικανοτήτων, πολλές ευθυγραμμίζονται με τις υπάρχουσες συμβουλές για γενική καλή σωματική υγεία. 

Πίνετε επαρκή υγρά. Η αφυδάτωση καταστέλλει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και την κυτταρική επισκευή, ειδικά επειδή το ανθρώπινο σώμα και τα κύτταρά του αποτελούνται κυρίως από νερό.
Ασκήσου τακτικά. Εάν είστε αθλητής ή bodybuilder, αυτό είναι ήδη μέρος της ρουτίνας σας. Για εμάς τους μέσους ανθρώπους, ωστόσο, συνιστάται να κάνουμε τουλάχιστον 2 ώρες ήπιας έως μέτριας άσκησης την εβδομάδα.
Μειώστε ή σταματήστε το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ. Και τα δύο μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την κυκλοφορία, τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και τις θεραπευτικές ικανότητες του σώματος.
Μειώστε το άγχος. Το στρες απελευθερώνει χημικές ουσίες που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τις θεραπευτικές λειτουργίες στο σώμα και να προκαλέσουν πρόσθετο θάνατο και βλάβη των κυττάρων. Ο διαλογισμός, η ενσυνειδητότητα, η ψυχοθεραπεία και τα φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν εάν υποφέρετε και από χρόνιο στρες ή άγχος.
Φροντίστε να κοιμάστε 7 έως 8 ώρες καλής ποιότητας, ξεκούραστο κάθε βράδυ. Το σώμα σας είναι σχεδιασμένο να ξεκουράζεται, να επιδιορθώνει και να επανέρχεται κατά τη διάρκεια του ύπνου, και πολλές από τις διαδικασίες επούλωσης λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Ιατρικές θεραπείες και συμπληρώματα για ενίσχυση της επούλωσης
Μερικές φορές, ωστόσο, οι επιλογές του τρόπου ζωής ή οι βελτιώσεις δεν αρκούν για να δείτε αισθητά αποτελέσματα. Αυτό μπορεί να ισχύει ιδιαίτερα εάν ασκείτε μεγάλη πίεση στο σώμα σας, όπως το χτίσιμο μυών για αθλητικούς αγώνες.

Προκειμένου να λάβετε ώθηση επούλωσης σε αυτές τις περιπτώσεις ή όπου οι επιλογές του τρόπου ζωής από μόνες τους απέτυχαν να βοηθήσουν, υπάρχουν θεραπείες και συμπληρώματα που έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζουν έναν ή περισσότερους μηχανισμούς της διαδικασίας επούλωσης.

Παραδείγματα Θεραπειών
Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν:

Σκεφτείτε να πάρετε συμπληρώματα βιταμινών ή συμπλήρωμα πολυβιταμινών. Η βιταμίνη C και ο ψευδάργυρος είναι και τα δύο απαραίτητα για τον πολλαπλασιασμό και την αναγέννηση των κυττάρων.

Τα χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων βλάπτουν τη λειτουργία επούλωσης. Ομοίως, τα αραιωτικά του αίματος μειώνουν τη συγκέντρωση των αιμοπεταλίων και την ικανότητα πήξης. Τα φάρμακα για την αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων μπορούν να βελτιώσουν την επούλωση και την επιδιόρθωση τραυματισμών.

Τα μειωμένα επίπεδα αυξητικής ορμόνης, καθώς μεγαλώνετε, μπορεί να κάνουν πιο δύσκολη την επούλωση. Η λήψη ενός συμπληρώματος απελευθέρωσης αυξητικής ορμόνης μπορεί να σας βοηθήσει να παράγετε περισσότερη από τη δική σας φυσική αυξητική ορμόνη από την υπόφυση, και έτσι παρέχει μια ώθηση επούλωσης.

Η ροή του αίματος είναι απαραίτητη για τη διαδικασία επούλωσης. Η αντιμετώπιση της αρτηριακής πίεσης, της χοληστερόλης και των σχετικών κυκλοφορικών προβλημάτων, για να διασφαλιστεί ότι υπάρχουν επαρκή θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο, μπορεί να επιταχύνει την επούλωση. Τα φάρμακα για τη βελτίωση της ροής του αίματος και τη μέτρια αρτηριακή πίεση, τη χοληστερόλη και την καρδιακή λειτουργία είναι επομένως αρκετά χρήσιμα.
Βιταμίνη D3

Η σύγχρονη ιατρική μπορεί να μην σας επιτρέπει (ακόμη τουλάχιστον) να θεραπεύσετε σε δύο λεπτά  έναν τραυματισμό όπως ακριβώς θα έκανε ένας υπερήρωας στο διάστημα. Έχει όμως πλέον τα εργαλεία να είμαστε ακμαίοι και δυνατοί με δυνατότητα ανανέωσης σε κάθε ηλικία. Κάτι που για τους προγόνους μας ήταν απίθανο. Ας απολαύσουμε λοιπόν τα οφέλη αυτής της καταπληκτικής εποχής.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr