Ο ψευδάργυρος μπορεί να είναι το κλειδί για τη θεραπεία λοιμώξεων από γυναικολογική φαγούρα ζύμης

Ο ψευδάργυρος μπορεί να είναι το κλειδί για τη θεραπεία λοιμώξεων από γυναικολογική φαγούρα ζύμης

EXETER, Ηνωμένο Βασίλειο — Η τσίχλα, αλλιώς γνωστή ως λοίμωξη ζύμης, είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα στις γυναίκες. Στην πραγματικότητα, περίπου το 75 τοις εκατό όλων των γυναικών παρουσίασαν λοίμωξη ζύμης στη ζωή τους.

Οι επαγγελματίες υγείας και οι ασθενείς περιμένουν επειγόντως νέες και βελτιωμένες θεραπείες που είναι αποτελεσματικές. Τώρα, νέα έρευνα έχει βρει ότι ο ψευδάργυρος μπορεί να είναι η απάντηση.

Όχι μόνο οι περισσότερες γυναίκες είχαν μολύνσεις ζύμης τουλάχιστον μία φορά, αλλά σχεδόν 140 εκατομμύρια γυναίκες υποφέρουν από επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις. Ερευνητές από το Κέντρο Ιατρικής Μυκητολογίας MRC του Πανεπιστημίου του Έξετερ έκαναν μια βαθιά βουτιά στη φύση του Candida albicans, της ζύμης που βρίσκεται πιο συχνά πίσω από την τσίχλα , για να βρουν κάποιες απαντήσεις.

Η ομάδα γνώριζε ότι αυτή η μαγιά χρειαζόταν ψευδάργυρο ως μέρος της διατροφής της, όπως και εμείς. Παράγει ακόμη και ένα μόριο που ονομάζεται αντιγόνο με ρύθμιση pH (Pra1) για να βεβαιωθεί ότι ο ψευδάργυρος είναι διαθέσιμος ως πηγή τροφής. Το πρόβλημα είναι ότι οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το Pra1 προκαλεί φλεγμονή, η οποία πολλοί πιστεύουν ότι είναι ο οδηγός πίσω από την τσίχλα.

Κατά τη διάρκεια πειραμάτων, η ομάδα διαπίστωσε ότι ο χειρισμός των γονιδίων για την πρόληψη της Candida albicans από την παραγωγή Pra1 απέτρεψε με επιτυχία τη φλεγμονή . Επιπλέον, η εργασία τους αποκάλυψε ότι η εφαρμογή χαμηλών επιπέδων ψευδαργύρου σε ποντίκια έδωσε το ίδιο αποτέλεσμα. Αυτό είναι ένα πολύτιμο εύρημα, δεδομένου ότι η φλεγμονή είναι αυτή που προκαλεί τον άβολο κνησμό και το κάψιμο στην τσίχλα.

«Η επαναλαμβανόμενη τσίχλα μπορεί να είναι βαθιά οδυνηρή και προβληματική και χρειαζόμαστε επειγόντως νέες θεραπείες. Το νέο μας εύρημα για τον ψευδάργυρο είναι πολύ συναρπαστικό, γιατί υποδηλώνει ότι η απλή παροχή ψευδαργύρου θα μπορούσε να εμποδίσει την παραγωγή του φλεγμονώδους μορίου Pra1, αλλά δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε συστάσεις θεραπείας σε αυτό το στάδιο. Χρειαζόμαστε δοκιμές μεγαλύτερης κλίμακας για να επιβεβαιώσουμε το αποτέλεσμα. Παρακαλώ μην εφαρμόζετε προϊόντα που δεν είναι σχεδιασμένα για την περιοχή των γεννητικών οργάνων , καθώς ο ψευδάργυρος μπορεί να είναι τοξικός σε υψηλές συγκεντρώσεις και θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά επικίνδυνος», λέει ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Duncan Wilson του Κέντρου Ιατρικής Μυκητολογίας MRC του Πανεπιστημίου του Έξετερ στο ένα δελτίο μέσων ενημέρωσης .

Η ομάδα προχώρησε επίσης ένα βήμα παραπέρα και στρατολόγησε γυναίκες που είχαν υποτροπιάζουσες λοιμώξεις τουλάχιστον μία φορά κάθε τρεις μήνες. Οι γυναίκες εφάρμοζαν μια κολπική ενυδατική κρέμα που περιείχε μικρή ποσότητα ψευδάργυρου κάθε βράδυ για δύο εβδομάδες και στη συνέχεια δύο φορές την εβδομάδα. Από τις έξι γυναίκες που ολοκλήρωσαν τη μελέτη και είχαν τσίχλα, οι πέντε από αυτές δεν παρουσίασαν επαναμόλυνση κατά τη διάρκεια της περιόδου των τριών μηνών.

«Αυτά τα ευρήματα είναι πολύ ενθαρρυντικά, αν και ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι μικρός. Πραγματοποιούμε τώρα μια μεγαλύτερη κλινική δοκιμή για να επιβεβαιώσουμε ότι οι θεραπείες με ψευδάργυρο είναι αποτελεσματικές. Μακροπρόθεσμα, ελπίζουμε ότι αυτή θα μπορούσε να είναι μια πολλά υποσχόμενη στρατηγική για μια πάθηση που θα μπορούσε να αναπτύξει αντίσταση στη θεραπεία», λέει ο Δρ Wilson.

Αυτή η έρευνα θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για πιο αποτελεσματικές και μακροχρόνιες θεραπευτικές επιλογές για γυναίκες που υποφέρουν τακτικά από μολύνσεις ζύμης.

«Μελετούσαμε αυτό το μόριο Pra1 για περισσότερα από δέκα χρόνια για να κατανοήσουμε τον ρόλο του στη σάρωση ψευδάργυρου – αυτή η έρευνα δείχνει τη θεμελιώδη σημασία της βασικής έρευνας αυτής της φύσης, η οποία μπορεί να βοηθήσει να ρίξει φως στο πώς λειτουργεί το σώμα μας και μερικές φορές παρέχει εκπληκτικές διαδρομές σε νέες θεραπείες».

Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο περιοδικό Science Translational Medicine .

unsplash.com

studyfinds.org

Πώς μπορείτε να αντιστρέψετε το λεπτό δέρμα και την αραίωση του με φυσικές θεραπείες άμεσα.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr