Θες πιο φρέσκια, νεανική επιδερμίδα ώστε να δείχνεις μέχρι και 10 χρόνια νεότερη;  5 μυστικά!

Θες πιο φρέσκια, νεανική επιδερμίδα ώστε να δείχνεις μέχρι και 10 χρόνια νεότερη; 5 μυστικά!

Θες πιο φρέσκια, νεανική επιδερμίδα; 5 skincare κανόνες που προτείνουμε να ακολουθήσεις πιστά φέτος τον χειμώνα
Διατήρησε για περισσότερο μια υγιή και απόλυτα νεανική επιδερμίδα ώστε να δείχνεις μέχρι και 10 χρόνια νεότερη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΣΟΦΙΑ ΙΩΑΝΝΟΥ

“Πώς να δείχνω νεότερη;”

Αυτό είναι το κύριο μέλημα των περισσότερων γυναικών ανεξαρτήτως ηλικίας, μιας και η νεανική και φρέσκια επιδερμίδα είναι το Νο. 1 ζητούμενο διαχρονικά. Για να τη διατηρήσεις ωστόσο υγιή για πολύ πολύ περισσότερο, είναι σημαντικό να ακολουθείς πιστά όχι μόνο την skincare ρουτίνα που σου ταιριάζει αλλά και μερικούς στάνταρ κανόνες που θα την ωφελήσουν στο έπακρο.

Μάλιστα, αυτή ακριβώς η μεταβατική εποχή από το φθινόπωρο στον χειμώνα είναι το ιδανικό timing για να αναθεωρήσεις τις συνήθειές σου και να αλλάξεις ενδεχομένως ό, τι δεν σε εξυπηρετούσε πρωτύτερα.

Η εποχή παίζει μεγάλο ρόλο μιας και οι απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας και οι εναλλαγές κρύου – ζέστης προκαλούν ένα μικρό σοκ στην επιδερμίδα. Παράλληλα, είναι πολύ πιθανό να μην έχεις αξιολογήσει σωστά ενδεχόμενη “ζημιά” από τις καλοκαιρινές σου διακοπές και την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Τώρα είναι ο καιρός να σκεφτείς τι ακριβώς χρειάζεσαι από μια skincare ρουτίνα αλλά και να αναζητήσεις τις όποιες αιτίες έχουν ως αποτέλεσμα μια θαμπή ή όχι τόσο λαμπερή επιδερμίδα.

#1. Ενίσχυσε τον επιδερμικό φραγμό
Οι εναλλαγές στη θερμοκρασία μεταξύ ζεστού και κρύου, που συμβαίνουν συχνά αυτή την εποχή, είναι πιθανό να αφυδατώσουν την επιδερμίδα αφήνοντας μια θαμπή όψη, προκαλώντας ξηροδερμία, ακόμα και ευαισθησία ή ερυθρότητα. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και ακμή ή μικρά σπυράκια. Η λύση είναι να προστατεύσεις και να ενδυναμώσεις τον επιδερμικό φραγμό ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά όλες τις εξωτερικές επιθέσεις. Ενσωμάτωσε ενυδατικές κρέμες πλούσιες σε κηραμίδια (ceramides) και γενικά, δώσε βάση στη σωστή και εντατική ενυδάτωση με τις κατάλληλες για τον τύπο της επιδερμίδας σου κρέμες.

#2. Μην ξεχνάς το SPF
Το έχουμε πει και θα το λέμε συνέχεια: Το αντηλιακό δεν είναι μόνο για τις καλοκαιρινές διακοπές αλλά πρέπει να το φοράμε όλο τον χρόνο, χειμώνα -καλοκαίρι, ακόμα και τις συννεφιασμένες ή βροχερές μέρες. Κι αυτό γιατί η ηλιακή ακτινοβολία είναι παρούσα όλο τον χρόνο, ειδικά σε μια χώρα όπως η δική μας, και μπορεί να διαπερνά τα σύννεφα και να φτάνει στην επιφάνεια της γης ακόμα κι αν εμείς δεν το καταλαβαίνουμε. Οι UVA ακτίνες ειδικά είναι και αυτές που προκαλούν πρόωρη γήρανση όπως ρυτίδες, λεπτές γραμμές, κηλίδες.

#3. Φρόντισε για τις κηλίδες σου
Είναι πολύ πιθανό να έχεις εμφανίσει κηλίδες ή πανάδες, τα μικρά σημάδια που μάς αφήνει παρακαταθήκη ο ήλιος μετά τις διακοπές, ιδίως αν δεν έχουμε φορέσει επαρκώς αντηλιακό (όπως προείπαμε). Ενσωμάτωσε στη ρουτίνα σου ένα σέρουμ ή τόνερ με βιταμίνη C, που είναι αντιοξειδωτική και χαρίζει αξεπέραστη λάμψη ενώ καταπολεμά και τις κηλίδες.

#4. Πρόσεξε τη θερμοκρασία νερού όταν πλένεις το πρόσωπό σου
Όπως συμβαίνει με το σώμα και τα μαλλιά, έτσι και με το πλύσιμο του προσώπου η θερμοκρασία του νερού παίζει μεγάλο ρόλο για να θεωρηθεί σωστός ένας καθαρισμός αλλά και για να μην “τραυματίσεις” ή αφυδατώσεις την επιδερμίδα σου. Καλό είναι να αποφεύγεις το καυτό νερό, καθώς αφαιρεί από την επιφάνεια του δέρματος όλα τα φυσικά έλαια και ενυδατικά στοιχεία που φυσιολογικά υπάρχουν για να εξισορροπούν τα επίπεδα υγρασίας, στεγνώνοντάς το και προκαλώντας ξηροδερμία αλλά και αυτή την ενοχλητική αίσθηση τραβήγματος.

Παρόλα αυτά, ούτε το κρύο νερό είναι η ιδανικότερη λύση, με το χλιαρό να θεωρείται από τους δερματολόγους το καλύτερο και πιο safe για όλους τους τύπους δέρματος. Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε πόσο σημαντικό είναι το σωστό ντεμακιγιάζ κάθε βράδυ, πριν κοιμηθείς.

#5. Μην αμελείς τα χείλη σου
Δεν υπάρχει τίποτα πιο αντιαισθητικό από τα σκασμένα, ξηρά ή με πληγές χείλη. Φυσικά, δεν βοηθούν σε τίποτα στο να δείξεις νεότερη, αφού χαλούν όλη την εικόνα αλλά και το μακιγιάζ σου. Φρόντισέ τα με ενυδατικά balms ή βούτυρα τα οποία θα εφαρμόζεις καθημερινά στα χείλη σου, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

missbloom.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr