Χαλάρωση στο σώμα: 5 φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης

Χαλάρωση στο σώμα: 5 φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης

Η χαλάρωση στο σώμα μετά από αδυνάτισμα (με απώλεια πάνω από 6 κιλά και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα), μετά από μια εγκυμοσύνη ή λόγω ηλικίας (γιατί όπως και να το κάνουμε μετά τα 45 χρειάζεται περισσότερη φροντίδα το σώμα) είναι ένα δύσκολο θέμα που απασχολεί χιλιάδες γυναίκες.

Δεν είναι όμως μη αντιμετωπίσιμο. Απλώς χρειάζεται υπομονή, επιμονή και μην πιστέψετε όσους υπόσχονται γρήγορα και θεαματικά αποτελέσματα, εκτός αν μιλάμε για πλαστική χειρουργική.

Εμείς θέλουμε φυστικούς τρόπους για ν΄αντιμετωπίσουμε τη χαλάρωση στο σώμα μας και τεχνικές που θα βελτιώσουν την ελαστικότητα του δέρματος. Για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε!

1. Γυμναστική- Για τη χαλάρωση στο σώμα χρειάζεται απαραιτήτως γυμναστική. Κι όχι μόνο αερόβια, αλλά και με αντιστάσεις, με λάστιχα ή βάρη δηλαδή ώστε να ξαναχτίσετε την μυϊκή μάζα που χάσατε και τελικά το σώμα χαλάρωσε. Άρα θα πρέπει να αφιερώνετε από 40 εως 60 λεπτά την ημέρα σε ασκήσεις αερόβιες αλλά και με βάρη κι αυτό για 4 με 5 φορές την εβδομάδα. Ζητήστε τη γνώμη ενός γυμναστή στο γυμναστήριο που πηγαίνετε ή βρείτε βίντεο από το you tube για να κάνετε στο σπίτι σας.

2. Κολλαγόνο- Φαίνεται πως σύμφωνα με μελέτες, το κολλαγόνο έχει προστατευτική δράση στο κολλαγόνο του δέρματος που είναι υπεύθυνο για τη χαλάρωση στην επιδερμίδα. Στα φαρμακεία θα το βρείτε σε διάφορες μορφές. Το κολλαγόνο έχει κοινά χαρακτηριστικά με τη ζελατίνη. Μπορείτε να τρώτε επίσης ζελέ χαμηλών θερμίδων ή ζωμό από κόκκαλα μοσχαριού, αφού έχουν τα ίδια αποτελέσματα.

3. Νερό- Η καλή ενυδάτωση του οργανισμού βελτιώνει σημαντικά και την εμφάνιση της επιδερμίδας τόσο του σώματος όσο και του προσώπου. Μάλιστα έχουν γίνει μελέτες που έχουν αποδείξει τα θεαματικά βελτιωμένα αποτελέσματα γυναικών που έπιναν 2 λίτρα νερό ημερησίως σε σχέση με άλλες που δεν το έκαναν.

4. Κρέμες σύσφιξης- Οι κρέμες σύσφιξης που περιέχουν κολλαγόνο και ελαστίνη, μπορούν να βοηθήσουν στη χαλάρωση του δέρματος. Επίσης ποτέ μην ξεχνάτε, αν δεν χρησιμοποηήσετε τέτοιες κρέμες, να απλώνετε ενυδατικές κρέμες ή λάδι ενυδάτωσης στο δέρμα σας μετά το ντους. Γιατί είπαμε, η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική για τη χαλάρωση.

5. Τρώτε συγκεκριμένες θρεπτικές ουσίες- Να έχετε πάντα στο πιάτο σας επαρκή ποσότητα πρωτεϊνης, καθώς είναι πολύ σημαντική για το δέρμα και την παραγωγή κολλαγόνου. Επίσης καταναλώνετε λιπαρά ψάρια, αφού τα ωμεγα-3 που περιέχουν βοηθούν στην ελαστικότητα του δέρματος, καθώς επίσης και βιταμίνη C που είναι απαραίτητη για τη σύνθεση του κολλαγόνου.

Γενικά να έχετε υπομονή, καθώς το ίδιο το σώμα μετά από μια απώλεια κιλών χρειάζεται χρόνο για να επανέλθει και να ξαναβρεί την ελαστικότητά του. Παρ΄όλ΄αυτά αν η απώλεια κιλών είναι πολύ μεγάλη, ζητήστε τη γνώμη ενός ειδικού γιατρού.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr