Εκπληκτικά Οφέλη Από Την Κατανάλωση Τσαγιού Ρίγανης

Εκπληκτικά Οφέλη Από Την Κατανάλωση Τσαγιού Ρίγανης

Όταν λες θα φτιάξω ένα τσάι δεν εννοείς συνήθως ένα τσάι ρίγανης αλλά απο ότι φαίνεται αυτό είναι μεγάλο ολίσθημα καθώς το συγκεκριμ΄νο τσάι, δεν προσφέρει μόνο απόλαυση και θαλπωρή, αλλά και μια γερή θεραπεία.

Αυτό το γεμάτο αντιοξειδωτικά ρόφημα μπορεί να έχει σοβαρά οφέλη για την υγεία.

Τι είναι το τσάι ρίγανης;
Το τσάι ρίγανης, όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι ένα τσάι που παρασκευάζεται με τα φύλλα του βοτάνου της ρίγανης, είτε ξηρά είτε φρέσκα.

Η ρίγανη χρησιμοποιείται κυρίως ως βότανο στη μαγειρική, ενώ το αιθέριο έλαιο ρίγανης είναι σημαντικό μέρος της παραδοσιακής ιατρικής, αλλά το τσάι ρίγανης δεν έχει το ίδιο επίπεδο δημοτικότητας. Καλλιεργείται στην περιοχή της Μεσογείου εδώ και χιλιάδες χρόνια ενώ είναι ευρέως διαθέσιμο σε οποιοδήποτε παντοπωλείο, αγορά ή κατάστημα υγιεινής διατροφής.

Λόγω των αντιφλεγμονωδών και αντιοξειδωτικών ενώσεων που υπάρχουν σε αυτά τα φύλλα, μπορεί να υπάρχει μια εντυπωσιακή σειρά από οφέλη για την υγεία που μπορεί να προσφέρει ένα απλό φλιτζάνι. Όσον αφορά τις φαρμακευτικές του επιδράσεις, μπορείτε να τις απολαύσετε τόσο πίνοντας, εισπνέοντας, ακόμη και τοπικά εφαρμόζοντας το τσάι σας στο δέρμα σαν φάρμακο.

Τα πιο αξιοσημείωτα οφέλη για την υγεία του τσαγιού ρίγανης περιλαμβάνουν την ικανότητά του στο να ξεκαθαρίζει απο τα αναπνευστικά προβλήματα, να προλαμβάνει τον καρκίνο, να προστατεύει την καρδιά , να τονώνει το ανοσοποιητικό και να βοηθά στην απώλεια βάρους,και αυτά είναι μόνο μερικά απο τα οφέλη του.

Μπορεί να βελτιώσει τις αναπνευστικές καταστάσεις
Η κατανάλωση ενός ή δύο ποτηριών από αυτό το τσάι μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της φλεγμονής στα ιγμόρεια και τις αναπνευστικές οδούς, καθώς και στη θεραπεία οποιασδήποτε βακτηριακής ή μυκητιακής λοίμωξης που μπορεί να προκαλεί συμπτώματά. Το τσάι ρίγανης επίσης είναι γνωστό ότι μειώνει τα συμπτώματα του άσθματος.

Φροντίδα του δέρματος
Είναι πλούσιο σε ανθοκυανίνες, φλαβονοειδή και πολυφαινολικές ενώσεις, και είναι όλα ισχυρά αντιοξειδωτικά που μπορούν να εξουδετερώσουν τις ελεύθερες ρίζες στο δέρμα, μειώνοντας έτσι την εμφάνιση ρυτίδων και κηλίδων ηλικίας, καθώς επίσης κηλίδων και ουλών . Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος για να φαίνεστε νεότεροι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα! 

Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη/διαχείριση του καρκίνου

Διάφορες μελέτες έχουν βρει ότι τα ενεργά συστατικά της ρίγανης μπορεί να έχουν αντικαρκινικές ικανότητες, ιδιαίτερα για τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Η έρευνα έδειξε ότι η τακτική χρήση του τσαγιού ρίγανης μπορεί να προκαλέσει επιβράδυνση της ανάπτυξης στα καρκινικά κύτταρα, καθώς και απόπτωση (κυτταρικό θάνατο). Μια μελέτη στο περιοδικό Nutrition and Cancer αποκαλύπτει ότι η ρίγανη μπορεί να έχει προαποπτωτικές επιδράσεις που βοηθούν στη μείωση του κινδύνου καρκίνου του παχέος εντέρου. Μια ακόμη έρευνα από το περιοδικό Anticancer Drugs δείχνει ότι τα αιθέρια έλαια της ρίγανης και του θυμαριού μπορεί να έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες καθώς η ένωση καρβακρόλη σε αυτά μπορεί να έχει θεραπευτικές δυνατότητες για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου του παχέος εντέρου. 

Μπορεί να ενισχύσει την ανοσία
Με βιταμίνη Α , βιταμίνη C και μια σειρά από αντιοξειδωτικά, αυτό το τσάι μπορεί να είναι ιδανικό για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος, καθώς μπορεί να ανακουφίσει από την πίεση και το στρες, ενώ επίσης διεγείρει την παραγωγή λευκών αιμοφόρων αγγείων, την πρώτη γραμμή άμυνας για το σώμα. έναντι παθογόνων και λοιμώξεων. Η ρίγανη  είναι γνωστό ότι έχει αντιβακτηριακές και αντισηπτικές ιδιότητες. 

Μπορεί να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς
Σε αντίθεση με πολλά κοινά τσάγια,  υπάρχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στο τσάι ρίγανης, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση των επιπέδων χοληστερόλης και στη βελτίωση της συνολικής υγείας της καρδιάς, μειώνοντας τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης , καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού. 

Απώλεια βάρους
Το τσάι ρίγανης έχει ιδιότητες διέγερσης του μεταβολισμού , οι οποίες μπορούν να αυξήσουν τις δυνατότητες καύσης θερμίδων, βοηθώντας σας να χάσετε περισσότερο βάρος πιο γρήγορα. 

Θεραπευτικός παράγοντας
Λόγω των αντιβακτηριακών και αντισηπτικών ιδιοτήτων του τσαγιού ρίγανης, μπορεί συχνά να το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια να εφαρμόζεται σε πληγές ή φλεγμονές, επιταχύνοντας τη διαδικασία επούλωσης.

Πώς να φτιάξετε τσάι ρίγανης;
Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να φτιάξουν το δικό τους τσάι ρίγανης, καθώς η αποξηραμένη ρίγανη μπορεί να βρεθεί σχεδόν σε κάθε ράφι μπαχαρικών . Τα φρέσκα φύλλα ρίγανης θα δημιουργήσουν μια ελαφρώς διαφορετική γεύση, αλλά παρέχουν πολλά από τα ίδια οφέλη για την υγεία. Για κρύο έγχυμα ή τοπική εφαρμογή, απλά αφήστε αυτό το τσάι να κρυώσει πριν το χρησιμοποιήσετε. Λοιπόν, ας ρίξουμε μια ματιά στην παρακάτω συνταγή.

Συνταγή για σπιτικό τσάι ρίγανης
Αυτό το αναζωογονητικό και θρεπτικό έγχυμα θα βελτιώσει ολιστικά την υγεία σας!

Συστατικά
230 γραμμάρια  νερό
2 κουταλιές της σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης (ή)
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα φύλλα ρίγανης

Οδηγίες
Για να φτιάξετε τσάι ρίγανης, πρώτα αποφασίστε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα ή αποξηραμένα φύλλα. Εάν χρησιμοποιείτε φρέσκα φύλλα ρίγανης, κόψτε τα για να απελευθερωθούν επιπλέον ενεργά συστατικά. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε αποξηραμένα φύλλα, απλά προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ως έγχυμα.

Εν τω μεταξύ, βράζουμε μια κατσαρόλα με νερό. Ταυτόχρονα, προσθέστε τα φρέσκα ή αποξηραμένα φύλλα ρίγανης σε μια τσαγιέρα ή φλιτζάνι τσαγιού.
Μόλις βράσει το νερό, αφήστε το να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια ρίξτε το πάνω από τα φύλλα και αφήστε το ρόφημα να βράσει για 5-10 λεπτά.
Προσθέστε μέλι ή άλλα φυσικά γλυκαντικά για να αντιμετωπίσετε τη μάλλον έντονη γεύση του τσαγιού. Το τσάι ρίγανης σας είναι έτοιμο για κατανάλωση. Απολαύστε αυτό το φρέσκο ​​έγχυμα με τους φίλους και την οικογένειά σας!

Παρενέργειες τσαγιού ρίγανης
Ενώ υπάρχουν πολλά γνωστά οφέλη αυτού του τσαγιού , μπορεί να υπάρχουν και ορισμένες παρενέργειες που πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως κίνδυνοι στην εγκυμοσύνη και γαστρεντερική δυσφορία, μεταξύ άλλων.

Κίνδυνοι εγκυμοσύνης : Μία από τις παρενέργειες του τσαγιού ρίγανης μπορεί να είναι η διέγερσή του στο σώμα και η επίδρασή του στα ορμονικά επίπεδα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το τσάι ρίγανης μπορεί να έχει αναφερθεί ότι διεγείρει την έμμηνο ρύση, κάτι που μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο για τις έγκυες γυναίκες, ιδιαίτερα στο πρώτο και το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους.

Στομαχικά προβλήματα : Η υπερβολική κατανάλωση τσαγιού ρίγανης, όπως με οποιοδήποτε φαγητό ή ποτό, μπορεί να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές και δυσκοιλιότητα . Επιπλέον, η υπερβολική ποσότητα τσαγιού ρίγανης μπορεί να προκαλέσει ζάλη, ναυτία ή έμετο, αν και αυτό είναι αρκετά σπάνιο. Χρησιμοποιήστε αυτό το τσάι με μέτρο και μιλήστε πάντα με το γιατρό σας πριν προσθέσετε ένα νέο φυτικό φάρμακο στη ρουτίνα της υγείας σας.

www.organicfacts.net

www.pexels.com

Ροδέλαιο. Σύσφιξη, τόνωση, λάμψη. Ιδανικό για καπνίστριες!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr