Χάστε Κιλά Με Γρήγορες Βόλτες για Άμεση Απώλεια Βάρους και Λεπτή Μέση. (Ισχυρή Επίδραση στις Γυναίκες των 50 και κάτι).

Χάστε Κιλά Με Γρήγορες Βόλτες για Άμεση Απώλεια Βάρους και Λεπτή Μέση. (Ισχυρή Επίδραση στις Γυναίκες των 50 και κάτι).

Τι θα γινόταν αν μπορούσατε να χάσετε βάρος προσθέτοντας ένα γρήγορο περπάτημα στη ρουτίνα σας; Η επιστήμη λέει ότι μπορείτε!

Δωρεάν κι ευχάριστα

Η σύνδεση μεταξύ γρήγορου περπατήματος και της μέσης σας
Ερευνητές στο London School of Economics μελέτησαν δεδομένα αξίας επτά ετών στην Έρευνα Υγείας για την Αγγλία, που συνδέουν τη φυσική δραστηριότητα με την περίμετρο της μέσης και τον δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ).

Τα άτομα που έκαναν τη μεγαλύτερη δραστηριότητα οποιουδήποτε τύπου είχαν το χαμηλότερο ΔΜΣ και χαμηλότερες μετρήσεις μέσης.

Για τις γυναίκες, το γρήγορο περπάτημα ήταν ο μεγαλύτερος δείκτης ακόμη και σε σύγκριση με άλλα αθλήματα και ασκήσεις. Όσοι περπατούσαν ζωηρά για 30 λεπτά πέντε ημέρες την εβδομάδα είχαν 4,3 εκατοστά μικρότερη μέτρηση της μέσης από όσους δεν έκαναν.

Η επίδραση είναι ισχυρότερη στις γυναίκες, ιδιαίτερα στις ηλικίες άνω των 50 ετών.

Για τους άνδρες, τα αθλήματα και οι ασκήσεις έδειξαν ισχυρότερη σχέση με τις χαμηλότερες μετρήσεις της μέσης και ΔΜΣ, αλλά λίγο πιο ψηλά από το γρήγορο περπάτημα.

Ακούγεται υπέροχο, έτσι δεν είναι;

Απλά φροντίστε να θυμάστε το γρήγορο περπάτημα.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι το γρήγορο περπάτημα  που είναι αρκετά έντονο αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και σας προκαλεί να ιδρώσετε. 

Περισσότεροι λόγοι για να κάνετε γρήγορους περιπάτους
Πέρα από τη λεπτή μέση, υπάρχουν και άλλοι εξαιρετικοί λόγοι για να εντάξετε τους γρήγορους περιπάτους στην καθημερινότητά σας.

Γιατί ο καθένας μπορεί να το κάνει. Η βόλτα μπορεί να γίνει οπουδήποτε, από οποιονδήποτε (εκτός αν έχετε έναν εξουθενωτικό τραυματισμό). Περπατήστε στη γειτονιά σας. Περπατήστε σε ένα εμπορικό κέντρο. Στις διακοπές μπορείτε να περπατήσετε για να εξερευνήσετε μια νέα πόλη. Το περπάτημα είναι γραφικό, διαλογιστικό και αναζωογονητικό. Πραγματικά δεν έχεις καμία δικαιολογία για να μην περπατάς.

Είναι δωρεάν. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χρήματα για να απολαύσετε μια βόλτα. Είναι εντελώς δωρεάν. Χωρίς χρήματα, χωρίς δικαιολογίες. Ό,τι κι αν γίνει, μπορείτε πάντα να βγείτε έξω και να αντλήσετε αίμα και οξυγόνο που όχι μόνο σκοτώνουν το λίπος, αλλά διαγράφουν και τις ρυτίδες. Εάν ζείτε στην πόλη, μπορείτε να περπατήσετε μέχρι τη δουλειά και να εξοικονομήσετε χρήματα για μεταφορικά ή πάρκινγκ.

Το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία καλύτερων σχέσεων. Πάρτε μαζί σας έναν φίλο και διασκεδάστε το. Είμαστε τόσο παγιδευμένοι στην τεχνολογία σήμερα, που συχνά ξεχνάμε τις πραγματικές σχέσεις στη ζωή μας. Χρησιμοποιήστε ένα διάλειμμα για περπάτημα στη δουλειά για να περάσετε λίγο χρόνο με έναν συνάδελφο ή κάντε μια βόλτα με τον αγαπημένο σας το βράδυ και μοιραστείτε τη μέρα σας.

Ενισχύστε τη γνωστική σας ικανότητα. Όσο πιο γρήγορα μπορείτε να περπατήσετε, τόσο πιο δυνατή θα είναι η μνήμη σας καθώς μεγαλώνετε. Σύμφωνα με α Μελέτη 2013, υπήρχε ισχυρή συσχέτιση με μειωμένο όγκο εγκεφαλικής φαιάς ουσίας στον εγκέφαλο όταν τα υποκείμενα είχαν κακή απόδοση στο τεστ. Όσο πιο γρήγορα περπατούσαν τα άτομα, τόσο πιο θετική συσχέτιση στη λειτουργία του εγκεφάλου.

Μην εγκαταλείπετε τις κανονικές σας προπονήσεις
Γιατί το γρήγορο περπάτημα είναι τόσο αποτελεσματικό; Όλα έχουν να κάνουν με την ένταση. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το γρήγορο περπάτημα σημαίνει ότι ανεβάζετε τον καρδιακό σας ρυθμό και ιδρώνετε. Οι ερευνητές έχουν συνδέσει με μετρήσεις την ένταση της άσκησης, με σημαντικές μειώσεις στο κοιλιακό λίπος, καθώς και στο συνολικό ποσοστό σωματικού λίπους.

8fit.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr