Χάσε 4 κιλά τον μήνα με σπόρους κύμινου. Τα 20 σπουδαία παράλληλα οφέλη που θα αποκομίσετε.

Χάσε 4 κιλά τον μήνα με σπόρους κύμινου. Τα 20 σπουδαία παράλληλα οφέλη που θα αποκομίσετε.

Το μαγικό νερό με σπόρους μαύρου κύμινου. ( λέγεται αλλιώς Jeera Water) για απώλεια βάρους και 20 σημαντικά οφέλη.

Η δημοτικότητα της χρήσης του νερού Jeera για απώλεια βάρους αυξάνεται ραγδαία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το μούλιασμα της jeera κατά τη διάρκεια της νύχτας και η κατανάλωση του νερού το πρωί μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της απώλειας βάρους, ενώ παράλληλα μειώνει τη φλεγμονή.

Εδώ είναι η λίστα με μερικά από τα καλύτερα και πιο πρακτικά οφέλη από την κατανάλωση νερού Jeera που σχετίζονται με την απώλεια βάρους.

1. Πολύ χαμηλή σε θερμίδες:
Γνωρίζατε ότι ένα κουταλάκι του γλυκού κύμινο έχει μόνο οκτώ θερμίδες; Ναί! Πίνοντας ένα ποτήρι νερό κύμινο θα πάρετε 8 θερμίδες, τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Σε σύγκριση με άλλα τρόφιμα, το νερό jeera είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά σε αυτές τις 7 θερμίδες. Διατηρήστε τον εαυτό σας ενυδατωμένο πίνοντας νερό από κύμινο ή jeera κατά τη διάρκεια της άσκησης ή μετά τα γεύματα, κάτι που δεν θα σας επηρεάσει αρνητικά.

2. Αντιφλεγμονώδες:
Οι σπόροι κύμινου έχουν αρκετά ενεργά συστατικά που είναι γνωστό ότι έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Επομένως, η κατανάλωση νερού κύμινου ή jeera μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη καταστάσεων υγείας που προκαλούνται από φλεγμονές, όπως η παχυσαρκία. Επιπλέον, το έλαιο σπόρων κύμινου μπορεί να εμποδίσει τη διασταύρωση μεταξύ των κυττάρων και να αναστέλλει τις οδούς σηματοδότησης προλαμβάνοντας τη φλεγμονή, σύμφωνα με μελέτες .

3. Περιέχει αντιοξειδωτικά:
Οι σπόροι κύμινου διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση ενός υγιούς σώματος επειδή είναι φορτωμένοι με αντιοξειδωτικά. Μπορείτε επίσης να αποτρέψετε το οξειδωτικό στρες στο σώμα σας με τη βοήθεια εκχυλισμάτων κύμινου επειδή είναι πλούσιες πηγές πολυφαινολών και πολλών άλλων ενώσεων. Αυτά τα αντιοξειδωτικά όχι μόνο εξαλείφουν τις τοξίνες από το σύστημά σας αλλά και κρατούν το σώμα σας αποτοξινωμένο.

4. Ενισχύει το ανοσοποιητικό:
Το Jeera βοηθά στη δημιουργία του ανοσοποιητικού σας συστήματος επειδή είναι μια πλούσια πηγή καλίου και σιδήρου. Επιπλέον, οι αντιβακτηριακές ιδιότητες βοηθούν στην καταπολέμηση των βακτηρίων που προκαλούν λοιμώξεις, επειδή είναι επίσης πολύ πλούσιο σε αντιοξειδωτικά . Το Jeera βοηθά στην αποφυγή λοιμώξεων επειδή περιέχει μια σειρά από βιταμίνες Α, Β και C και διάφορα μέταλλα όπως μαγνήσιο, ασβέστιο κ.λπ.

5. Ενισχύστε τον μεταβολισμό σας:
Τα οφέλη του Jeera περιλαμβάνουν την ενίσχυση του μεταβολισμού. Προκαλεί μεταβολικές αντιδράσεις στο σώμα μας επειδή είναι φορτωμένο με μέταλλα και βιταμίνες που λειτουργούν ως συμπαράγοντες. Σύμφωνα με ερευνητές, υπάρχει βελτίωση στον μεταβολικό ρυθμό, το συνολικό προφίλ λιπιδίων και μειωμένο ΔΜΣ των υπέρβαρων συμμετεχόντων μετά τη χορήγηση Κύμινο και λάιμ .

6. Καλό για την αποτοξίνωση του σώματος:
Το κύμινο, το πικρό και το μαύρο κύμινο μπορεί να καθαρίσει τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες οξυγόνου επειδή είναι εξαιρετικές πηγές αντιοξειδωτικών, σύμφωνα με αρκετές μελέτες ( 6 ). Επιπλέον, το Jeera παρουσιάζει ηπατοπροστατευτικά αποτελέσματα λόγω της παρουσίας ενός κύριου βιοενεργού συστατικού που ονομάζεται θυμοκινόνη ( 7 ). Ως αποτέλεσμα, οι επιβλαβείς τοξίνες καθαρίζουν το σώμα σας αποτελεσματικά.

7. Καταστολέας πείνας:
Είτε αποφεύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα είτε κάνετε δίαιτα, η λαχτάρα και η πείνα είναι φυσιολογική. Ωστόσο, μπορείτε να καταναλώνετε τροφές που καταστέλλουν την πείνα, κάτι που σας βοηθά να σταματήσετε να τρώτε ανεπιθύμητο φαγητό. Για παράδειγμα, το να πίνετε ένα ποτήρι νερό Jeera σας εμποδίζει να φάτε σκουπίδια επειδή γεμίζει την κοιλιά σας και σας κρατά χορτάτους για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

8. Βελτιώνει την πέψη:
Το νερό Jeera μπορεί να είναι μια αποτελεσματική λύση για υγιή πέψη επιταχύνοντας τη λειτουργία του πεπτικού ενζύμου. Μπορείτε να δείτε  βελτίωση στον μεταβολικό ρυθμό ηρεμίας με τα βελτιωμένα αποτελέσματα της πέψης. Επιπλέον, το έλαιο από σπόρους κύμινου βελτίωσε τη συχνότητα των συνηθειών του εντέρου και ανακούφισε από άλλα συμπτώματα, σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη σε 57 Ιρανούς με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Τα εκχυλίσματα κύμινου ενισχύουν την πέψη επιταχύνοντας την έκκριση αμυλάσης, λιπάσης, φυτάσης και πρωτεάσης .

9. Προωθεί τη γαλουχία:
Το νερό Seeragam (συνδυασμός σπόρων κύμινου και σπόρων τριγωνέλλας)μπορεί να είναι ένα υγιεινό ρόφημα για έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες, επειδή το Jeera είναι μια πλούσια πηγή σιδήρου. Επιπλέον, βοηθά στη μετάδοση όλων των επιθυμητών θρεπτικών συστατικών στο μωρό βοηθώντας στην παραγωγή γάλακτος στους μαστικούς αδένες. Επιπλέον, ο συνδυασμός σπόρων κύμινου και σπόρων τριγωνέλλας σε νερό μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά ζητήματα ορμονικής ανισορροπίας και πεπτικές διαταραχές.

10. Καλύτερη οικιακή θεραπεία για το στομάχι:
Τα οφέλη από το νερό από σπόρους Jeera ή κύμινο περιλαμβάνουν την προστασία του συστήματός σας από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και τη θεραπεία του φουσκώματος, της οξύτητας, του μετεωρισμού, των ρέψεων και του ρεψίματος αμέσως με τις ισχυρές χημικές ουσίες κατά των αερίων. Μπορείτε επίσης να καταπολεμήσετε τα εντερικά σας προβλήματα πίνοντας νερό Jeera, αφού είναι μια φυσική θεραπεία.

11. Μειώνει τον πόνο της περιόδου:
Η παρατυπία στον εμμηνορροϊκό κύκλο είναι ένα από τα κοινά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες. Ο πόνος που σχετίζεται με την περίοδο είναι ένα ακόμη συχνό φαινόμενο και πολλοί από εμάς αναζητούμε λύσεις παντού. Αλλά η κατανάλωση νερού κύμινου έχει ωφελήσει πολλές γυναίκες σύμφωνα με ανέκδοτα στοιχεία. Υπήρξε σημαντική μείωση στα συμπτώματα όπως κρύος ιδρώτας, οσφυαλγία, κράμπες και κόπωση με τη χρήση κύμινου .

12. Διαχείριση του διαβήτη:
Τα άτομα που έχουν διαγνωστεί με διαβήτη μπορεί να είναι σε θέση να ελέγξουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους πίνοντας νερό jeera. Αυτό συμβαίνει επειδή το κύμινο βοηθά στην τόνωση της παραγωγής ινσουλίνης στο σώμα μας. Το Jeera μειώνει επίσης τα επίπεδα γλυκοζυλικών αιμοσφαιρίνης. Αν και η κατανάλωση νερού από κύμινο μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας υπό έλεγχο, βεβαιωθείτε ότι δεν το λαμβάνετε υπερβολικά. Η λήψη υπερβολικής ποσότητας Jeera μπορεί να προκαλέσει πτώση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα σας, εάν παίρνετε ήδη φάρμακα για τον διαβήτη.

13. Ευεργετικό για την υγεία του ήπατός σας:
Τα πλεονεκτήματα του νερού jeera αποδίδονται στην ισχυρή χημική ένωση θυμοκινόνη, η οποία προάγει την υγεία του ήπατος και θωρακίζει το συκώτι από φλεγμονές. Βοηθά επίσης στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής που σχετίζεται με διάφορες καταστάσεις με τη βοήθεια των ισχυρών αντιφλεγμονωδών επιδράσεών του . Για παράδειγμα, η κατανάλωση νερού jeera ανακουφίζει τον πόνο στο στομάχι και τις κοιλιακές κράμπες.

14. Αποτελεσματική ανακούφιση από τον βήχα και το κρυολόγημα:
Οι σπόροι κύμινου είναι μια αποτελεσματική οικιακή θεραπεία για το κρυολόγημα και τον βήχα λόγω των αντιβακτηριακών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων τους. Επιπλέον, αυτές οι ενώσεις ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας για να καταπολεμήσετε τις λοιμώξεις και να καταπραΰνουν τους φλεγμονώδεις μύες.

Συστατικά:
Μια κουταλιά της σούπας σπόρους κύμινου.
Ένα ποτήρι νερό.
Μια κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ.
Παρασκευή:
Βράζουμε το νερό και προσθέτουμε το Κύμινο και το τριμμένο τζίντζερ σε αυτό.
Αφήστε το να βράσει για λίγα λεπτά.
Στραγγίστε το υγρό σε ένα ποτήρι.
Πίνετε το παρασκεύασμα δύο ή τρεις φορές την ημέρα.

15. Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση:
Η κατανάλωση νερού jeera βοηθά στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης ρυθμίζοντας την ισορροπία υγρών και ηλεκτρολυτών στο σώμα, επειδή είναι μια πλούσια πηγή καλίου. Το νερό Jeera μπορεί επίσης να θεραπεύσει την υψηλή αρτηριακή πίεση και να εξισορροπήσει την περιεκτικότητα σε αλάτι στο σώμα σας με τη βοήθεια της υψηλής περιεκτικότητάς του σε κάλιο. Επομένως, σηκώστε το ποτήρι με νερό jeera και κρατήστε υπό έλεγχο την αρτηριακή σας πίεση.

16. Χρήσιμο για απώλεια βάρους:
Τα οφέλη του νερού jeera για την απώλεια βάρους είναι η βελτίωση της κινητικότητας του εντέρου και η πέψη. Διατηρεί επίσης το έντερο σας υγιές εκκρίνοντας ένζυμα που διασπούν τα σάκχαρα, τα λίπη και τους υδατάνθρακες. Το κλειδί για την αποτελεσματική απώλεια βάρους είναι να έχετε ένα εξαιρετικό πεπτικό σύστημα. Μπορείτε να βελτιώσετε τον μεταβολικό σας ρυθμό μέσω της καλύτερης πέψης, η οποία οδηγεί σε απώλεια βάρους.

Όταν θέλετε να χάσετε το λίπος στην κοιλιά ή τα επιπλέον κιλά, η κατανάλωση σπόρων jeera ή κύμινου μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή επειδή είναι χαμηλοί σε θερμίδες. Επίσης, αποβάλλει τις επιβλαβείς τοξίνες από το σώμα σας, οι οποίες μπορούν να αποτρέψουν την εμφάνιση πολλών χρόνιων προβλημάτων υγείας. Αλλά να θυμάστε ότι πρέπει να κάνετε βαθιές αλλαγές στον τρόπο ζωής, προγράμματα προπόνησης και να πίνετε νερό jeera για να επιτύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

17. Βοηθήστε στην αναζωογόνηση του δέρματός σας:
Τα οφέλη για το δέρμα από την κατανάλωση νερού jeera αποδίδονται σε πλούσια μέταλλα όπως το ασβέστιο, το σελήνιο, το μαγγάνιο και το κάλιο. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά βοηθούν το δέρμα σας να ανακτήσει την υγιή του λάμψη. Βοηθά επίσης στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης επειδή η jeera είναι άφθονη σε βιταμίνη Ε, η οποία έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Επομένως, μπορείτε να καθυστερήσετε την εμφάνιση των ρυτίδων στο δέρμα σας και να το ανανεώσετε πίνοντας ένα ποτήρι νερό Jeera τακτικά.

18. Βοηθά στη θεραπεία της ακμής:
Το Jeera μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε την ακμή και να αποτρέψετε τυχόν μελλοντικά ξεσπάσματα με τη βοήθεια των αντιβακτηριακών ιδιοτήτων του καταπολεμώντας τα βακτήρια.Υπάρχει πιθανότητα να εμφανίσετε κηλίδες και χαλαρό δέρμα όταν οι ελεύθερες ρίζες εισέλθουν στο σώμα σας και διασπάσουν την πρωτεΐνη του δέρματός σας. Το Jeera βοηθά στην απομάκρυνση όλων αυτών των τοξινών από το σώμα σας με τη βοήθεια διαιτητικών ινών.

19. Διατηρεί τα μαλλιά υγιή:
Το να διατηρείτε τα μαλλιά σας υγιή είναι ένα από τα σημαντικά οφέλη της κατανάλωσης νερού jeera το πρωί. Επιπλέον, το νερό Jeera βοηθά στη βελτίωση της υγείας του τριχωτού της κεφαλής σας σημαντικά λόγω των αντιβακτηριακών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του. Βοηθά επίσης στην ανάπτυξη των μαλλιών και τα αναπληρώνει από τις ρίζες αφού η jeera περιέχει πρωτεΐνη και υδατάνθρακες. Αυτές οι ενώσεις, με τη σειρά τους, περιορίζουν την πτώση των μαλλιών και μειώνουν το φριζάρισμα με τακτική εφαρμογή στα μαλλιά. Μπορείτε επίσης να καταπολεμήσετε την πιτυρίδα ξεπλένοντας τα μαλλιά σας με νερό jeera.

20. Βελτιώνει την καρδιακή υγεία:
Το όφελος από το να πίνετε νερό jeera με άδειο στομάχι είναι ότι μπορεί να έχει την ικανότητα να θεραπεύει πολλά καρδιακά προβλήματα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι μια καλή πηγή φυσικών αντιοξειδωτικών. Επιπλέον, το νερό Jeera βοηθά επίσης στην πρόληψη της συσσώρευσης λιπιδίων και μειώνει τη χοληστερόλη, κάτι που θα βοηθήσει στην ενίσχυση των καρδιακών μυών. Με αυτόν τον τρόπο, υπάρχει σημαντική μείωση στον κίνδυνο καρδιακών μπλοκ, καρδιακών προσβολών και θρόμβων αίματος.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το νερό Jeera για απώλεια βάρους:
Εδώ είναι τα απλά βήματα για να χρησιμοποιήσετε το νερό Jeera για απώλεια βάρους. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε γυάλινο, ανοξείδωτο ή χάλκινο μπολ για την παρασκευή του νερού Jeera. Για να αποφύγετε τη μόλυνση, καλύψτε το μπολ με ένα καπάκι.

Συστατικά:
Δύο κουταλιές της σούπας έτοιμο αγορασμένο Jeera.
Ένα φλιτζάνι νερό.
Παρασκευή:
Χρησιμοποιήστε το φλιτζάνι νερό για να μουλιάσει εκ των προτέρων το Jeera όλη τη νύχτα.
Μπορείτε είτε να πιείτε αυτό το νερό απευθείας το πρώτο πράγμα το πρωί. Ή μπορείτε να βράσετε το νερό για δέκα λεπτά, να το αφήσετε να κρυώσει και μετά να το πιείτε όσο είναι ζεστό.

Συνταγές DIY Jeera Water για απώλεια βάρους:
Ακολουθούν μερικές DIY συνταγές νερού jeera για απώλεια βάρους. μπορείτε να προετοιμάσετε στην άνεση του σπιτιού σας.

1. Jeera Water and Lime:
Συστατικά:
Ένα κουταλάκι του γλυκού σπόρους κύμινου
1 φλιτζάνι νερό
Μισή φέτα λάιμ
Τρόπος προετοιμασίας:
Μουλιάστε μια κουταλιά κύμινο όλη τη νύχτα σε ένα φλιτζάνι νερό.
Την επόμενη μέρα, σουρώνουμε το νερό και προσθέτουμε μισή φέτα λάιμ.
Ανακατεύουμε καλά και απολαμβάνουμε κάθε γουλιά.
Πώς λειτουργεί:
Τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στο κύμινο και το λεμόνι βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και στην αποτοξίνωση του οργανισμού μας. Η διαδικασία αποτοξίνωσης βοηθά στην αποβολή των επιβλαβών τοξινών και βοηθά στην απαλλαγή από το λίπος.

2. Νερό Jeera και κανέλα:
Συστατικά:
Ένα κουταλάκι του γλυκού σπόρους κύμινου.
1 φλιτζάνι νερό.
Ένα κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα σε σκόνη.
Πως να προετοιμαστείς:
Μουλιάστε ένα κουταλάκι του γλυκού σπόρους κύμινου σε ένα φλιτζάνι νερό όλη τη νύχτα.
Το επόμενο πρωί, προσθέστε μια κουταλιά κανέλα σε σκόνη και βράστε για 4-5 λεπτά.
Αφήστε το να κρυώσει, στραγγίστε το και απολαύστε το jeera νερό σας.
Πώς λειτουργεί:
Η κανέλα και το κύμινο έχουν ιδιότητες που αυξάνουν τη μεταβολική δραστηριότητα στο σώμα μας. Η κανέλα βοηθά στην απώλεια βάρους μειώνοντας το στρες και μειώνοντας τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Ο βελτιωμένος μεταβολισμός έχει ως αποτέλεσμα την καύση θερμίδων, άρα αποτελεσματική στην απώλεια βάρους.

3. Νερό Jeera και Μηλόξυδο:
Συστατικά:
Ένα κουταλάκι του γλυκού σπόρους κύμινου
1 φλιτζάνι νερό
Ένα κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο
Πως να προετοιμαστείς?:
Βράζουμε νερό με ένα κουταλάκι του γλυκού σπόρους κύμινου για 5 λεπτά.
Αφήστε το να κρυώσει και στραγγίστε το νερό.
Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο
Ανακατεύουμε καλά και πίνουμε
Πώς λειτουργεί:
Μαζί με τα πολυάριθμα οφέλη του κύμινου, το μηλόξυδο έχει πολύ λιγότερη πρόσληψη θερμίδων. Όταν ο αριθμός των θερμίδων είναι περιορισμένος, οδηγεί άμεσα σε απώλεια βάρους.

Η καλύτερη ώρα για να πιείτε νερό Jeera για απώλεια βάρους:
Η καλύτερη στιγμή για να καταναλώσετε jeera pani για απώλεια βάρους είναι η εξής:
Μπορείτε να πιείτε το πρώτο φλιτζάνι το πρωί με άδειο στομάχι.
Πιείτε το δεύτερο φλιτζάνι νερό Jeera 20 λεπτά πριν το μεσημεριανό γεύμα.
Μπορείτε να πιείτε το τρίτο φλιτζάνι νερό Jeera 20 λεπτά μετά το δείπνο.

Παρενέργειες Jeera Water για απώλεια βάρους:
Το κύμινο ή το Jeera είναι γενικά ασφαλές για κατανάλωση επειδή είναι μη τοξικό. Αλλά εάν ληφθεί σε υπερβολική ποσότητα, μπορεί να προκαλέσει τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες:

Ζάλη.
Κοιλιακό άλγος.
Ναυτία.
Η μείωση των σημαδιών της παχυσαρκίας που προκαλείται από φλεγμονή μπορεί να επιτευχθεί με τη συμπερίληψη του νερού Jeera στην καθημερινή σας διατροφή. Βοηθά επίσης στην τόνωση του πεπτικού σας συστήματος ενώ αποτοξινώνει το σώμα σας. Τα οφέλη του νερού Jeera για την απώλεια βάρους μπορούν να επιτευχθούν συμπληρώνοντας το ποτό μαζί με μια σωστή ρουτίνα άσκησης ή συστηματικής κίνησης και μια υγιεινή διατροφή. Μπορείτε να χάσετε απο δύο έως και τέσσερα κιλά.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr