Αντιγήρανση: Τα βήματα που δεν παραλείπουν οι Κορεάτισσες και οι Γιαπωνέζες στη ρουτίνα ομορφιάς τους

Αντιγήρανση: Τα βήματα που δεν παραλείπουν οι Κορεάτισσες και οι Γιαπωνέζες στη ρουτίνα ομορφιάς τους

Το έχουμε ξαναπεί: Οι Κορεάτισσες και Γιαπωνέζες έχουν εμμονή με την επιδερμίδα τους. Θέλουν να είναι αψεγάδιαστη, λαμπερή, φωτεινή και απαλή. Γι αυτό το λόγο άλλωστε, «εκπαιδεύονται» και επενδύουν στη skincare ρουτίνα τους από μικρή ηλικία, περνώντας ενδεχομένως το διπλάσιο χρόνο της καθημερινότητάς τους (ενδεχομένως και της ζωής τους) μπροστά στον καθρέφτη του μπάνιου τους.

Κάπως έτσι, η ρουτίνα τους φτάνει να περιλαμβάνει σταθερά περίπου δέκα διαφορετικά βήματα και προϊόντα (από τον καθαρισμό μέχρι και την αντηλιακή προστασία)- το λες και mini spa. Στόχος τους είναι μια υγιής, ισορροπημένη επιδερμίδα που ακτινοβολεί.

Η φιλοσοφία του Κορεάτικου skincare, K-beauty αλλά και το Ιαπωνικού J-beauty έχουν μια τελείως διαφορετική αντιμετώπιση όσον αφορά τη φροντίδα του δέρματος, από αυτή που έχουμε συνηθίσει.

Οι γυναίκες στην Κορέα και την Ιαπωνία είναι skincare addicts. Λατρεύουν να μαθαίνουν τα πάντα για τα συστατικά ομορφιάς που μπορούν να κάνουν ακόμη πιο «τέλειο» το δέρμα τους, αλλά και τις τάσεις, πολλές από τις οποίες δημιουργούν οι ίδιες και ακολουθούν σε σημείο εμμονής (βλέπε glass skin). Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, πως τόσο η Κορέα και άλλες χώρες της Ασίας όπως η Ιαπωνία έχουν παράδοση αιώνων στην κατασκευή καλλυντικών.

Όσον αφορά την αντιγήρανση, το μεγάλο τους μυστικό δεν βρίσκεται τόσο στην αντιμετώπιση, αλλά στην πρόληψη των σημαδιών γήρανσης. Δεν περιμένουν να εμφανιστούν οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες. Τις προλαβαίνουν εκείνες, μιας και από πολύ μικρή ηλικία, μαθαίνουν, εκτός από το να πλένουν τα δόντια τους, πώς να καθαρίζουν, να προστατεύουν και να ενυδατώνουν το πρόσωπό τους με τα κατάλληλα προϊόντα και τεχνικές. Αυτό βέβαια, δε σημαίνει πως οι ίδιες μεγαλώνοντας δεν ακολουθούν πιο «ενισχυσμένες» ρουτίνες ομορφιάς που στοχεύουν στην αντιγήρανση.

«Η κατεύθυνση του K-beauty και J-beauty είναι τα φυσικά συστατικά και η αποτελεσματικότητά τους. Αντιμετωπίζουν κάθε τύπο δέρματος ξεχωριστά και προσφέρει λύσεις για κάθε δερματική ανησυχία. Είτε πρόκειται για ακμή, αφυδάτωση, δυσχρωμίες, ρυτίδες, υπερβολική ευαισθησία κλπ, τα προϊόντα είναι στοχευμένα και ταυτόχρονα προάγουν την υγειά του δέρματος» μου είπαν χαρακτηριστικά η Ιωάννα και η Νίκη, η αγάπη των οποίων για την Κορεάτικη και Ιαπωνική beauty φιλοσοφία, τις οδήγησε από φίλες και skincare addicts, να γίνουν συνέταιροι, δημιουργώντας πριν λίγα χρόνια, το elbeauty concept (elbeauty.gr).Ένα φανταστικό κατάστημα καλλυντικών που ειδικεύεται στο skincare με πάνω από 500 διαφορετικά προϊόντα από σχεδόν 70 Κορεάτικα και Ιαπωνικά brands. Η ομορφιά είναι γυναικεία υπόθεση.

Κι όπως καταλαβαίνεις, το ραντεβού για να τις γνωρίσω από κοντά και να ανακαλύψω ακόμη περισσότερα μυστικά και προϊόντα από αγαπημένα Κορεάτικα και Ιαπωνικά brands όπως η COSRX, Medi-Peel, Missha, Beauty of Joseon, δεν άργησε να δοθεί στο φυσικό κατάστημα του elbeauty, στο Νέο Ψυχικό. Τα κορίτσια ήταν εκεί για να λύσουν κάθε beauty απορία μου, να μου πουν τα αγαπημένα τους προϊόντα και φυσικά να με μυήσουν στη δημιουργία μίας skincare ρουτίνας με στόχο την αντιγήρανση. Ποια βήματα δεν παραλείπουν οι Κορεάτισσες και οι Γιαπωνέζες όταν θέλουν να αντιμετωπίσουν/ προλάβουν τα σημάδια του χρόνου όπως βαθιές γραμμές- ρυτίδες, κηλίδες κλπ;

Αναμφισβήτητα, ο διπλός καθαρισμός του προσώπου είναι το βασικότερο και πρωτεύον βήμα της Κορεάτικης και Ιαπωνικής ρουτίνας ομορφιάς, ανεξάρτητα από την ανάγκη ή τον τύπο δέρματος. Ως skincare junkies, οι Κορεάτισσες δεν συμβιβάζονται με κάτι λιγότερο από μία πεντακάθαρη επιδερμίδα. Γι’ αυτό το λόγο, σχεδόν κάθε τελετουργικό περιποίησης της επιδερμίδας τους, ξεκινά με διπλό καθαρισμό (aka double cleansing).

Στην αρχή, χρησιμοποιούν στην επιδερμίδα τους ένα προϊόν καθαρισμού με ελαιώδη βάση (καθαριστικο έλαιο, balm) προκειμένου να αφαιρέσουν το μακιγιάζ, το αντηλιακό, τον ιδρώτα, τη λιπαρότητα κλπ και έπειτα, συνεχίζουν απλώνοντας ένα προϊόν με βάση το νερό όπως ο αφρός για πιο βαθύ καθαρισμό.

Στην ουσία δηλαδή, ο διπλός καθαρισμός περιλαμβάνει δύο στάδια και δύο προϊόντα με διαφορετικές φόρμουλες προκειμένου να καθαρίσει βαθιά την επιδερμίδα και να την προετοιμάσει για την σωστή εφαρμογή των υπόλοιπων προϊόντων.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr