Ναι, γίνεται να βελτιώσεις την επιδερμίδα σου χωρίς προϊόντα

Ναι, γίνεται να βελτιώσεις την επιδερμίδα σου χωρίς προϊόντα

Τι είναι ο επιδερμικός φραγμός και πώς να τον προστατέψεις
«Απόκτησε το δέρμα της Hailey Bieber σε λιγότερο από δύο εβδομάδες», «Κλινικά αποδεδειγμένα αποτελέσματα για λαμπερό δέρμα σε 21 ημέρες». Με όλες αυτές τις γοητευτικές υποσχέσεις που ακούμε καθημερινά, δεν αποτελεί έκπληξη πως όταν αναζητάμε μια αναζωογονητική ρουτίνα ομορφιάς, το πιο πιθανό είναι να στραφούμε σε κάποιο (ακριβό) προϊόν περιποίησης.

Και, φυσικά, ένα ζευγάρι eye patches μπορεί προσωρινά να μας ανακουφίσει από τους μαύρους κύκλους και μία κρέμα ημέρας να ενυδατώσει σημαντικά το δέρμα μας για 24 ώρες αλλά μήπως θα ήταν πιο αποτελεσματικό να βρίσκαμε μία μακροπρόθεσμη λύση περιποίησης, που δεν θα χρειάζεται να συνοδεύεται πάντα από προϊόντα ομορφιάς;

Πώς, λοιπόν, μπορούμε να απολαύσουμε όλα τα οφέλη της ομορφιάς μας, φυσικά;

Κρύο ντουζ
Αποδεδειγμένα, το κρύο ντουζ συνιστά έναν πολύ καλό τρόπο για να ξυπνάμε το πρωί ενώ αυξάνει και τη ροή του αίματος μας, βελτιώνοντας έτσι την υφή του δέρματός μας. Κι αν δεν αντέχεις το κρύο ντουζ ούτε καν για λίγα λεπτά, μπορείς να κάνεις και για μόνο 30 δευτερόλεπτα. Λένε πως κάνει δουλειά!

Πάγος
Λένε πως μια από τις καλύτερες λύσεις για τα πρησμένα μας μάτια είναι το μασάζ με παγάκια, ενώ για όλο το πρόσωπο η λύση είναι να γεμίσουμε ένα μπολ με πάγο και νερό και να βυθίσουμε το πρόσωπό μας μέσα. Γιατί; Γιατί το κρύο συστέλλει τα τριχοειδή αγγεία ενώ βοηθά, επίσης, στο να σφραγίζονται καλά τα προϊόντα που έχουμε τοποθετήσει στο δέρμα μας. Ο πάγος συμβάλλει, ακόμη, στη μείωση του οιδήματος και της ερυθρότητας που εμφανίζονται συνήθως μαζί με τα ενοχλητικά σπυράκια μας.

Προστασία των ματιών
Στις μέρες μας, κυρίως εξαιτίας του χρόνου που συνηθίζουμε να περνάμε μπροστά από μία οθόνη, καταπονούμε σημαντικά τα μάτια μας, κάτι που έχει διαπιστωθεί ότι αυξάνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Κι αν ακόμη δεν μπορούμε να μειώσουμε σημαντικά το χρόνο έκθεσής μας στις οθόνες, καλό θα ήταν τουλάχιστον να προστατεύουμε τα μάτια μας με ειδικά γυαλιά (blue light glasses), ώστε να αποτρέψουμε όσο πιο πολύ μπορούμε τον ερεθισμό.

Ύπνος
Αποδεδειγμένα, ο ύπνος 7-9 ώρες τη νύχτα δύναται να αναζωογονήσει σημαντικά σώμα και πνεύμα. Ενώ κοιμόμαστε, το σώμα μας παράγει κολλαγόνο και διεγείρει τη ροή του αίματος, συμβάλλοντας στην αποκατάστασή του. Αντιθέτως -και σύμφωνα με μελέτες- η έλλειψη ύπνου επηρεάζει αρνητικά τον τρόπο ζωής μας, με συμπτώματα όπως είναι η παράλειψη άσκησης ή η κακή διατροφή, τα οποία, με τη σειρά τους, μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά το δέρμα μας.

Ενυδάτωση
Υπάρχει πληθώρα από ενυδατικές κρέμες στην αγορά και σίγουρα πολλές από αυτές είναι και αρκετά αποτελεσματικές. Αυτό που θα πρέπει να θυμόμαστε, ωστόσο, είναι πως η βασική ενυδάτωση ξεκινάει από μέσα μας. Η ενυδάτωση θα «γεμίσει» το δέρμα και θα μειώσει την ξηρότητα και ο καλύτερος τρόπος να το πετύχουμε είναι πίνονταςτουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα. Κι αν δεν είσαι λάτρης του νερού και θα ήθελες κάτι πιο γευστικό, θα μπορούσες να δώσεις γεύση στο νερό σου με φέτες από λεμόνι, αγγούρι ή και μέντα.

Ιδρώτας
Όσο κι αν δε το περίμενες, η εφίδρωση βοηθά, επίσης, στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και προάγει την ανανέωση των νεκρών κυττάρων, με αποτέλεσμα το δέρμα μας να διατηρείται υγιές και λαμπερό. Ο ιδρώτας, λειτουργεί, επίσης, ευεργετικά στην απομάκρυνση των «κακών» βακτηρίων από το δέρμα ενώ λειτουργεί και ως φυσική ενυδατική κρέμα!

loveyourselfmagazine.com

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr