Μηλόξυδο Για Πόνο Στα Γόνατα Και Άλλες Αποτελεσματικές Θεραπείες.

Μηλόξυδο Για Πόνο Στα Γόνατα Και Άλλες Αποτελεσματικές Θεραπείες.

Ο πόνος στο γόνατο είναι μια κοινή ιατρική κατάσταση μεταξύ των ηλικιωμένων, αλλά μπορεί να εμφανιστεί και σε νεαρούς ενήλικες και παιδιά. Ο πόνος στα γόνατα μπορεί να οφείλεται σε εξασθενημένη δομή των οστών, φθορά λόγω γήρανσης, κατάγματα , τραυματισμούς συνδέσμων, τραυματισμούς μηνίσκου, εξάρθρωση της άρθρωσης του γόνατος, αρθρίτιδα, λύκο και άλλες χρόνιες παθήσεις.

Ο πόνος μπορεί να συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα όπως δυσκαμψία στο γόνατο, αισθητό πρήξιμο, ερυθρότητα, μούδιασμα στο προσβεβλημένο πόδι και δυσκολία στο περπάτημα ή την ορθοστασία. Ευτυχώς, ο ήπιος έως μέτριος πόνος στο γόνατο μπορεί να αντιμετωπιστεί με απλές θεραπείες στο σπίτι. Το μηλόξυδο είναι μια από τις γνωστές φυσικές θεραπείες για τον πόνο στα γόνατα.

Το μηλόξυδο έχει αλκαλοποιητική δράση, η οποία βοηθά στη διάλυση των συσσωρεύσεων μετάλλων και των επιβλαβών τοξινών στην άρθρωση του γόνατος. Επιπλέον, βοηθά στην αποκατάσταση των λιπαντικών των αρθρώσεων που βοηθά στη μείωση του πόνου και στην προώθηση της κινητικότητας.

Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του, το μηλόξυδο χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία πολλών προβλημάτων υγείας, όπως η αρθρίτιδα, η αύξηση βάρους και ο πονόλαιμος. Οι υποστηρικτές αυτής της φυσικής θεραπείας ισχυρίζονται επίσης ότι το μηλόξυδο μπορεί να προσφέρει ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και φώσφορο που χρειάζεται το σώμα σας για να διατηρεί δυνατές τις αρθρώσεις.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το μηλόξυδο για τον πόνο στα γόνατα
Καθώς είναι όξινο στη φύση του, το μηλόξυδο συνήθως αραιώνεται σε νερό πριν από την κατανάλωση. Το μη αραιωμένο μηλόξυδο μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο σμάλτο των δοντιών και τον οισοφάγο σας καθώς και να ερεθίσει το δέρμα σας.

Για τη μείωση του πόνου στα γόνατα, μπορείτε να αναμίξετε δύο κουταλάκια του γλυκού μηλόξυδο σε δύο φλιτζάνια φιλτραρισμένο νερό και να πίνετε αυτό το μείγμα όλη την ημέρα ή να το πίνετε καθημερινά πριν πάτε για ύπνο.

Ή μπορείτε να προσθέσετε δύο φλιτζάνια μηλόξυδο σε μια μπανιέρα με ζεστό νερό και να βυθίσετε το προσβεβλημένο γόνατο σε αυτό για περίπου 30 λεπτά. Κάνετε αυτό καθημερινά μέχρι να αναρρώσετε πλήρως.

Εναλλακτικά, μπορείτε να το εφαρμόσετε στην πάσχουσα περιοχή του γονάτου αναμειγνύοντας το με λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο σε αναλογία 1:1. Κάντε μασάζ στο προσβεβλημένο γόνατο μία ή δύο φορές την ημέρα με αυτό το μείγμα μέχρι να φύγει ο πόνος.

Άλλες αποτελεσματικές θεραπείες για τον πόνο στο γόνατο
Αυτές οι θεραπείες στο σπίτι συνιστώνται για ήπιο έως μέτριο πόνο. Εάν ο πόνος ή ο σπασμός είναι επίμονος, καλό είναι να συμβουλευτείτε γιατρό για σωστή διάγνωση και θεραπεία.

Κρύα Κομπρέσα
Η εφαρμογή κρύων κομπρέσων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του οιδήματος, συστέλλοντας τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνοντας τη ροή του αίματος στην πληγείσα περιοχή. Αυτό θα προσφέρει επίσης ανακούφιση από τον πόνο. Κάντε αυτή τη θεραπεία δύο ή τρεις φορές την ημέρα μέχρι να φύγει ο πόνος σας.

Τζίντζερ
Αυτό το κοινό συστατικό κουζίνας είναι μια ισχυρή θεραπεία για θέματα υγείας όπως αρθρίτιδα, μυϊκή καταπόνηση ή τραυματισμό. Το τζίντζερ περιέχει αντιφλεγμονώδεις ενώσεις όπως η τζίντζερόλη που βοηθούν στη μείωση του οιδήματος καθώς και του πόνου. Πίνετε δύο με τρία φλιτζάνια τσάι τζίντζερ καθημερινά ή κάντε μασάζ στην πληγείσα περιοχή των γονάτων με λάδι τζίντζερ δύο φορές την ημέρα για να απαλλαγείτε από τον πόνο στα γόνατά σας.

Κουρκούμη
Η κουρκουμίνη, η δραστική ένωση του κουρκουμά, έχει αντιφλεγμονώδεις καθώς και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν στη μείωση του πόνου. Ορισμένοι ειδικοί προτείνουν ότι ο κουρκουμάς μπορεί επίσης να βοηθήσει στην επιβράδυνση της εξέλιξης της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, μιας από τις κύριες αιτίες του πόνου στο γόνατο.

Προσθέστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ και κουρκουμά σε ένα φλιτζάνι νερό και βράστε το για 10 λεπτά. Προσθέστε μέλι ή χυμό λεμονιού για γεύση. Σουρώστε και απολαύστε αυτό το ρόφημα δύο φορές την ημέρα. Μπορείτε επίσης να πίνετε γάλα κουρκουμά μία φορά την ημέρα.

Όσοι λαμβάνουν φάρμακα για την αραίωση του αίματος θα πρέπει να αποφεύγουν αυτό το φάρμακο, καθώς ο κουρκουμάς μπορεί να αραιώσει το αίμα.

www.thehealthsite.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr