Γείωση—Μια τεχνική για να γειώσεις το σώμα σου και πόσο καλό θα σου κάνει: σε τομείς που δεν φαντάζεσαι

Γείωση—Μια τεχνική για να γειώσεις το σώμα σου και πόσο καλό θα σου κάνει: σε τομείς που δεν φαντάζεσαι

Η γείωση, επιτρέπει στους ανθρώπους να συνδέουν απευθείας το σώμα τους με τη Γη και να χρησιμοποιούν τα φυσικά ηλεκτρικά της φορτία για να τα σταθεροποιούν.  Αυτή η πρακτική περιλαμβάνει το περπάτημα ξυπόλητος σε εξωτερικούς χώρους ή τη χρήση συστημάτων γείωσης εσωτερικού χώρου ενώ κοιμάστε ή κάθεστε.

Αν και η γείωση μπορεί να επηρεάσει θετικά το μυαλό, αυτή η μορφή γείωσης διαφέρει από την πρακτική που χρησιμοποιείται στη θεραπεία ψυχικής υγείας. Η έρευνα γείωσης προτείνει μειωμένο πόνο, στρες και φλεγμονή και βελτίωση της συνολικής ψυχικής ευεξίας. Αυτή η τεχνική αποκαθιστά τη σύνδεση μεταξύ του σώματος και των ηλεκτρικών ρευμάτων της γης.

Ιστορία της Γείωσης
Σε όλη την ιστορία, οι αυτόχθονες κοινωνίες έχουν υποστηρίξει τα οφέλη της θεραπευτικής δύναμης της Γης και τα περιέγραψαν με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα, στην κινεζική ιατρική, ο όρος Qi—προφέρεται «chee»—ορίζεται ως η ζωτική ενέργεια που γεμίζει το σύμπαν.

Ο αρχαίος φιλόσοφος Ge Hong είπε, “Οι άνθρωποι κατοικούν μέσα στο τσι, και το τσι κατοικεί μέσα στους ανθρώπους. Από τον ουρανό και τη γη μέχρι τα δέκα χιλιάδες πράγματα, το καθένα απαιτεί τσι για να ζήσει.”

Αυτή η πεποίθηση και μελέτη των φυσικών ενεργειών της γης θα μπορούσε επίσης να βρεθεί στην Ευρώπη του 19ου αιώνα. Το 1891 ο Louis Kuhne δημοσίευσε τη «Νέα Επιστήμη της Θεραπείας». 3 Στη συνέχεια, ο Adolf Just έγραψε το «Return to Nature» το 1896, που ενθάρρυνε τους ανθρώπους να αρχίσουν να περπατούν ξυπόλητοι σε εξωτερικούς χώρους.

Λίγες δεκαετίες αργότερα, ο Τζορτζ Σταρ Γουάιτ, 50χρονος Αμερικανός γιατρός, άρχισε να ερευνά τη χρήση του ύπνου ενώ ήταν γειωμένος—συνδεδεμένος με χάλκινα καλώδια στερεωμένα στους σωλήνες του σπιτιού—για να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου.

Οι σύγχρονοι επιστήμονες συνεχίζουν να υποστηρίζουν την ικανότητα των ηλεκτρονίων της Γης να εξισορροπούν το ηλεκτρικό ρεύμα του σώματός μας. Αυτή η τεχνική γείωσης συνεχίζει να αναπτύσσεται και να προσελκύει την κύρια προσοχή καθώς οι άνθρωποι αναζητούν απλούς, φθηνούς τρόπους για να θεραπεύσουν τον εαυτό τους.

Πρέπει να εξασκηθώ στη γείωση;
Υπάρχουν σημάδια ότι μια πρακτική γείωσης θα ωφελήσει τη ζωή σας. Μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε τη γείωση εάν:

Βιώνετε άγχος ή κατάθλιψη
Έχετε χρόνια κόπωση
Έχετε να κάνετε με καρδιαγγειακά νοσήματα
Έχετε διαταραχή μετατραυματικού στρες ή τραυματικές αναμνήσεις
Παλεύετε με τον πόνο και τη φλεγμονή
Τύποι Γείωσης
Οι τεχνικές γείωσης επικεντρώνονται στην επανασύνδεση της ενέργειάς σας με τη γη μέσω άμεσης ή έμμεσης επαφής. Αυτές οι μέθοδοι περιλαμβάνουν:
Περπατώντας έξω ξυπόλητοι
Ξαπλώνοντας στο έδαφος
Πηγαίνοντας για κολύμπι ή μπάνιο
Κηπουρική
Χρησιμοποιώντας πατάκια γείωσης, κουβέρτες, μπαλώματα και κάλτσες

Πώς να εξασκηθείτε στη γείωση
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επανασυνδεθείτε με τη γη στην καθημερινή σας ζωή και ελπίζουμε να αποκαταστήσετε το φυσικό αμυντικό σύστημα του σώματός σας.

Ακολουθούν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εξασκηθείτε στη γείωση:
Κάντε μια βόλτα : Βρείτε τρόπους να συνδέσετε τα γυμνά πόδια σας με το έδαφος περπατώντας στο γρασίδι, στην άμμο ή στη λάσπη. Δώστε προσοχή στην αίσθηση της γης κάτω από τα πόδια σας και να προσέχετε αιχμηρά αντικείμενα καθώς προχωράτε.
Παίξτε στη βρωμιά : Σκάψτε στη γη και βάλτε το χώμα ανάμεσα στα δάχτυλά σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν κήπο στην αυλή ή το περβάζι σας —αν βρίσκεστε σε διαμέρισμα— και να συνδεθείτε απευθείας με την ενέργεια στη βρωμιά.
Γειώστε τον εαυτό σας σε εσωτερικούς χώρους : Όταν η έξοδος έξω δεν είναι μια επιλογή, τα πατάκια γείωσης είναι χρήσιμα αντικαθιστώντας την απευθείας σύνδεση που θα είχατε ξυπόλητοι έξω. Τα χαλάκια γείωσης φέρνουν τα ηλεκτρικά ρεύματα της Γης στο σπίτι ή το γραφείο αναπαράγοντας τη φυσική συνδεσιμότητα ενός περιπάτου στη φύση.
Η γείωση μπορεί να είναι ένας δωρεάν και σχετικά γρήγορος τρόπος για να επηρεάσετε θετικά τη σωματική και ψυχική σας υγεία. Οι ειδικοί προτείνουν ότι 30 λεπτά είναι αρκετός χρόνος για να αρχίσετε να απολαμβάνετε τα οφέλη. Είτε συνδέεστε σε μια μεταλλική ράβδο έξω είτε αγοράζετε κάλτσες γείωσης, μπορείτε εύκολα να εντάξετε τη θεραπεία γείωσης στη ρουτίνα ευεξίας σας.

Οφέλη από τη γείωση
Θα προκύψουν νέες θεραπείες καθώς οι σύγχρονοι επιστήμονες συνεχίζουν να αξιοποιούν τις αρχαίες ολιστικές πρακτικές . Η έρευνα δείχνει μια πολλά υποσχόμενη σύνδεση μεταξύ της γείωσης και των μετρήσιμων βελτιώσεων σε αυτά τα ζητήματα υγείας.

Μπορεί να βελτιώσει τη χρόνια κόπωση και τις διαταραχές ύπνου
Μια πρόσφατη μελέτη 2 έδειξε ότι τα άτομα που χρησιμοποιούσαν πατάκια γείωσης για τέσσερις εβδομάδες μείωσαν την κούραση, διαταραχές ύπνου και βελτίωσαν τη διάρκεια του ύπνου. Ανέφεραν επίσης βελτίωση στην κατάθλιψη, το στρες και τον πόνο τους.

Μπορεί να ενισχύσει την ανοσία
Μερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι η γη συνδέει όλα τα ζωντανά κύτταρα μέσω μιας ζωντανής μήτρας που συγκρατείται από την ηλεκτρική αγωγιμότητα. Αυτό συμπεριφέρεται παρόμοια με τα αντιοξειδωτικά ως σύστημα ανοσοποιητικής άμυνας 6 που αποκαθιστά τη φυσική ανοσία του σώματος συνδέοντας με τη μήτρα.

Μπορεί να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς
Μελέτη δείχνει ότι η παρατεταμένη χρήση τεχνικών γείωσης μείωσε τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης σε όσους εμφανίζουν υπέρταση. Και σε μια μικρότερη μελέτη, χρησιμοποιήθηκαν επιθέματα γείωσης  για να ελαχιστοποιηθεί η συσσώρευση αίματος.

Συμβουλές για γείωση
Η γείωση, όπως και άλλες μορφές θεραπειών, δεν είναι μια γρήγορη λύση. Απαιτεί υπομονή και επιμονή. Ωστόσο, τα οφέλη είναι ενθαρρυντικά. Ακολουθούν μερικές συμβουλές μόλις αποφασίσετε να προσθέσετε τη γείωση ως μέρος του θεραπευτικού σας ταξιδιού:

Μιλήστε σε έναν επαγγελματία . Εάν είστε νέοι στην ιδέα της γείωσης, θα πρέπει να βρείτε έναν οδηγό για να σας οδηγήσει. Μια αναπτυσσόμενη κοινότητα γείωσης μπορεί να παρέχει πόρους, συνδέσεις και βέλτιστες πρακτικές.

Επιμείνετε σε μια ρουτίνα .  Όσο περισσότερο εργάζεστε στη γείωση, τόσο πιο γρήγορα θα αρχίσετε να βλέπετε βελτιώσεις.

Προσπαθήστε να ξεκινήσετε τη μέρα σας με μια ρουτίνα γείωσης για να αποκτήσετε τη συνήθεια να το κάνετε.
Δώστε προσοχή . Όπως κι αν επιλέξετε να εξασκηθείτε στη γείωση, να είστε προσεκτικοί με τον εαυτό σας και το περιβάλλον σας. Μείνε στη στιγμή.

Πρέπει να γίνουν περισσότερες μελέτες σχετικά με τη γείωση
Όπως συμβαίνει με όλες τις θεραπείες, οι χρόνιες ασθένειες έχουν υποκείμενα ιατρικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν από τον γιατρό σας.

Η σύγχρονη έρευνα δείχνει πολλά υποσχόμενα οφέλη από τη γείωση, αλλά θα χρειαστεί χρόνος για να καθοριστεί εάν αυτά τα ηλεκτρόνια που προέρχονται από τη γη λειτουργούν τόσο σκληρά όσο ελπίζουν οι επιστήμονες.

Οι μελέτες γείωσης δεν έχουν ερευνηθεί επαρκώς και συνήθως έχουν λιγότερα ερευνητικά θέματα—μερικές φορές συμμετέχουν σε αυτές 50 ή λιγότερα άτομα. Επίσης, επιστήμονες όπως ο Gaétan Chevalier, διευθυντής του Ινστιτούτου Γείωσης , έχουν κάνει μελέτες που δεν έχουν αναπαραχθεί με συνέπεια.

www.verywellmind.com

Βήχας μετά τη διακοπή του καπνίσματος

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr