Αλαβάστρινο δέρμα προσώπου, με ρύζι και γιαούρτι, #για έξτρα λάμψη και για να φύγουν οι λεπτές ρυτίδες.

Αλαβάστρινο δέρμα προσώπου, με ρύζι και γιαούρτι, #για έξτρα λάμψη και για να φύγουν οι λεπτές ρυτίδες.

Το ρύζι χρησιμοποιείται στις μέρες μας σε πολλά εμπορικά προϊόντα περιποίησης δέρματος και μαλλιών και ένας άλλος δημοφιλής τρόπος χρήσης του ρυζιού για το δέρμα και τα μαλλιά είναι με τη μορφή ρυζόνερου που έχει υποστεί ζύμωση.

Το ρύζι επίσης είναι εύκολα διαθέσιμο στο σπίτι και μπορείτε απλά να το χρησιμοποιήσετε στις συνταγές περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Τι κάνει το ρύζι στο δέρμα.

Ηρεμεί το ερεθισμένο δέρμα
Δρα ως παράγοντας λεύκανσης του δέρματος
Μπορεί να είναι ένα φυσικό αντηλιακό
Καταπολεμά τις επιπτώσεις της γήρανσης
Αντιμετωπίζει διάφορα δερματικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της υπερβολικής λιπαρότητας

Τι κάνει το γιαούρτι στο δέρμα

1. Ενυδατώνει και θεραπεύει το ξηρό δέρμα αλλά είναι τέλειο και για το λιπαρό.

2. Βοηθά στην πρόληψη των πρώιμων σημαδιών γήρανσης

Τα άλφα υδροξυοξέα χρησιμοποιούνται συχνά ως ήπια απολεπιστικά που βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος από την επιφάνεια του δέρματος. Το γιαούρτι είναι μια εξαιρετική φυσική πηγή ενός άλφα υδροξυ οξέος που είναι γνωστό ως γαλακτικό οξύ. Η απολεπιστική ιδιότητα του γαλακτικού οξέος είναι χρήσιμη στο ξεθώριασμα των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων με την πάροδο του χρόνου.

3. Αποτρέπει τις βλάβες από τον ήλιο

Περιέχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, λόγω της περιεκτικότητάς του σε ψευδάργυρο, (5) που βοηθά στην πρόληψη βλαβών από τον ήλιο όπως η ξηρότητα του δέρματος. Βοηθά επίσης στη συρρίκνωση των πόρων του δέρματος και στη μείωση των κηλίδων του δέρματος.

4. Αντιμετωπίζει την ακμή

5 Μειώνει τους μαύρους κύκλους
Το γιαούρτι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στη μείωση των μαύρων κύκλων και του πρηξίματος κάτω από τα μάτια. Επιπλέον, οι φυσικές λευκαντικές ιδιότητές του βοηθούν να φωτίσετε τον τόνο του δέρματός σας .

Μάσκα γιαουρτιού & ρυζιού
Το ρύζι και το γιαούρτι κάνουν έναν εξαιρετικό συνδυασμό για να προσθέσετε λάμψη στο δέρμα σας και να το κάνετε  εξαιρετικά απαλό και μωρουδιακό.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε  ρυζάλευρο με αρκετό παχύρρευστο ελληνικό γιαούρτι ώστε να δημιουργηθεί μια κρεμώδη πάστα.

Απλώστε ένα παχύ στρώμα στο δέρμα του προσώπου σας και κάντε μασάζ για λίγα λεπτά.

Αφήστε το να καθίσει για 15 με 20 λεπτά και κατόπιν ξεπλύνετε. Αφού ξεπλύνετε το πρόσωπο σας συνεχίζετε  με μια ενυδατική κρέμα.

Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr