Πως θα χρησιμοποιήσεις το γιαούρτι για να χάσεις βάρος

Πως θα χρησιμοποιήσεις το γιαούρτι για να χάσεις βάρος

Ποια είναι η πιο κατάλληλη ώρα για αδυνάτισμα με γιαούρτι; Κατάλληλη ώρα κατανάλωσης.

Η κατάλληλη ώρα κατανάλωσης του γιαουρτιού οδηγεί και σε επιτυχημένο αδυνάτισμα.

Ο καθορισμός της ιδανικής ώρας για να φας το γιαούρτι σου και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να το εντάξεις σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους, είναι τελικά ζωτικής σημασίας. Μια βολική τακτική, είναι να ενσωματώσεις το γιαούρτι σου, στην πρωινή σου ρουτίνα. Πολύ καλύτερα δρα και ενισχύει τον οργανισμό, ( δίνοντας παράλληλα μια τρομερή ώθηση στον μεταβολισμό σου) ως πρωινό,  μαζί με βρώμη, ξηρούς καρπούς, φρέσκα φρούτα και άλλα πρεβιοτικά τρόφιμα.

Γιαούρτι: παρόμοιο στα αποτελέσματα του με εκείνα της σοκολάτας!

 

Η ενίσχυση του μικροβιώματος του εντέρου απαιτεί τόσο προβιοτικά όσο και πρεβιοτικά. Τα πρεβιοτικά, που βρίσκονται στις φυτικές διαιτητικές ίνες, χρησιμεύουν ως τροφή για τα προβιοτικά. Δεδομένου ότι το γιαούρτι στερείται φυτικών ινών, ειδικά αν καταναλώνεται ως μεσημεριανό ή απογευματινό σνακ, καλό είναι να το συμπληρώνετε με αποξηραμένα και φρέσκα φρούτα.

Ο περιορισμός της πρόσληψης γιαουρτιού σε ένα ή δύο φλιτζάνια την ημέρα συνιστάται λόγω της σχετικά υψηλής περιεκτικότητάς του σε θερμίδες. Η διατροφική σύνθεση του γιαουρτιού και των ροφημάτων γιαουρτιού είναι πανομοιότυπη, ξεχωρίζουν μόνο στις μεθόδους παραγωγής τους. Η επιλογή ποικιλιών χωρίς προσθήκη ζάχαρης είναι πολύ καλύτερη για να αδυνατίσεις.

Τόσο το γιαούρτι όσο και τα ροφήματα γιαουρτιού, απαιτούν ψύξη ενώ τα άτομα που αντιπαθούν τα κρύα υγρά μπορούν να τα ζεστάνουν απαλά. Οι μέθοδοι περιλαμβάνουν 20-30 δευτερόλεπτατο ψήσιμο σε μικροκύματα, ή χρήση μπεν μαρί ή αφήστε τα να φτάσουν με φυσικό τρόπο σε θερμοκρασία δωματίου. Ωστόσο, αφού ζεσταθεί το υγρό γιαούρτι πρέπει να καταναλωθεί το πολύ σε μισή ώρα για την ασφάλεια του οργανισμού σου.

Η καλύτερη τακτική για τον οργανισμό σου και το αδυνάτισμα που θες να επιτύχεις , είναι να τρως το γιαούρτι σου το πρωί με άδειο στομάχι. Αυτή την ώρα η πέψη σου, επιτρέπει στα προβιοτικά του γιαουρτιού, να φτάσουν στο παχύ έντερο προσφέροντας παράλληλα  πρωτεΐνες, ασβέστιο, βιταμίνες Β, φώσφορο, μειωμένη φλεγμονή, βελτιωμένη πέψη και χαμηλότερο κίνδυνο γαστρεντερικών παθήσεων.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η πρακτική μπορεί να μην είναι κατάλληλη για άτομα επιρρεπή στην οξύτητα ή με ορισμένες γαστρεντερικές διαταραχές, καθώς τα γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση με άδειο στομάχι μπορεί να οδηγήσουν σε οξύτητα. Επιπλέον, όσοι έχουν δυσανεξία στη λακτόζη και διαβήτη θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, ειδικά με ποικιλίες με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατανάλωση γιαουρτιού πριν από το γεύμα δεν είναι ο σωστός τρόπος κατανάλωσης. Κι αυτό  λόγω των υψηλών επιπέδων οξέος του στομάχου που ανεβάζεις όταν πεινάς, τα οποία και μπορούν να μειώσουν τα οφέλη του γιαουρτιού για την υγεία.

Το γιαούρτι καταναλώνεται καλύτερα ως επιδόρπιο 1-2 ώρες μετά τα γεύματα όταν το γαστρικό υγρό, είναι αραιωμένο και τα επίπεδα του στομαχικού οξέος είναι χαμηλότερα, επιτρέποντας την ανάπτυξη του γαλακτικού οξέος.

Το γιαούρτι αποτελεί ένα υγιεινό σνακ που τονώνει τη διάθεση, παρόμοιο στα ψυχικά οφέλη που προσφέρει με εκείνα της σοκολάτας. Η κατανάλωση γιαουρτιού το βράδυ θεωρείται ευεργετική, καθώς βοηθά στη διατήρηση των μυών κατά την ανάπαυση. Είναι πολύ πλούσιο  ασβέστιο και έτσι η νυχτερινή κατανάλωση του είναι ιδιαίτερα πλεονεκτική όταν τα επίπεδα ασβεστίου στο σώμα είναι στο χαμηλότερο επίπεδο.

Το γιαούρτι φροντίζει το σώμα και ενισχύει ιδανικά το αδυνάτισμα με φανταστικά οφέλη τα οποία δεν προσφέρει καμία άλλη τροφή.

Φροντίζει και ενισχύει τους μυς

Η απώλεια μυών μπορεί να συμβεί όταν το σώμα μας είναι σε ηρεμία, όπως συμβαίνει όταν πηγαίνουμε για ύπνο. Οι πρωτεΐνες στο γιαούρτι, από την άλλη, βοηθούν στην ανάπτυξη της άλιπης μάζας.

Σε σύγκριση με άλλα σνακ με ζάχαρη και πρόχειρο φαγητό, το γιαούρτι είναι μια πολύ πιο υγιεινή επιλογή για ένα σνακ αργά το βράδυ. Επίσης, επειδή το γιαούρτι είναι πλούσιο σε ασβέστιο, καλό είναι να το τρώτε μετά τα μεσάνυχτα, όταν τα επίπεδα ασβεστίου στον οργανισμό είναι στο χαμηλότερο επίπεδο. Γι’ αυτό, αν πεινάμε τη νύχτα, είναι καλύτερη εναλλακτική από το πρόχειρο φαγητό.

Για να ανανεωθείτε μετά την προπόνηση, ένα σνακ πλούσιο σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας θα ήταν τέλειο.

Το γιαούρτι είναι πάντα εξαιρετικό σνακ μετά την προπόνηση αφού οι πρωτεΐνες και οι υδατάνθρακες είναι τα κύρια συστατικά του. Υπάρχουν επίσης στην δομή και την σύσταση του καλές καλλιέργειες βακτηρίων καθώς και ασβέστιο που ενδυναμώνει τα οστά και την νεότητα.

Αυτά τα θρεπτικά συστατικά θα σε βοηθήσουν να νιώσεις καλύτερα όσον αφορά τους μυς σου, την υγεία του πεπτικού σου συστήματος και τη γενική σου υγεία.

www.thehealthsite.com

 

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

7 φρούτα πλούσια σε σίδηρο για εσένα που δεν τρως κρέας

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr