Έξι μυστικά για να τσαλακώνονται λιγότερο τα ρούχα στο πλυντήριο

Έξι μυστικά για να τσαλακώνονται λιγότερο τα ρούχα στο πλυντήριο

Το πλύσιμο των ρούχων είναι μια βαρετή διαδικασία ενώ ακόμα πιο δύσκολο είναι το σιδέρωμα, ειδικά τώρα που κάνει ζέστη! Για να γλιτώσετε από αυτή την κουραστική δουλειά που απαιτεί χρόνο και κόπο, δείτε πως μπορείτε να κάνετε τα ρούχα σας να φαίνονται σχεδόν σαν να έχουν σιδερωθεί.

Αν θέλετε να φαίνεται ένα ρούχο σαν να έχει σιδερωθεί κάντε αυτό: Βάλτε το ρούχο στο στεγνωτήριο με ένα βρεγμένο πανί για 10-15 λεπτά. Ο ατμός από το βρεγμένο πανί θα λειάνει τις τσαλακωμένες περιοχές και θα σας γλιτώσει χρόνο από το σιδέρωμα.

Πριν στεγνώσετε τα ρούχα, καλό είναι να τα τινάξετε λίγο. Μην γεμίζετε τον κάδο του στεγνωτηρίου χωρίς να τα τινάξετε, γιατί όπως τα βάλατε έτσι και θα βγουν. Αν τα τινάξετε λίγο, θα βγουν λιγότερο τσαλακωμένα.

Βάλτε το ρούχο σας στο στεγνωτήριο μαζί με ένα βρεγμένο ύφασμα και τρέξτε το πρόγραμμα για 10-15 λεπτά.

Δείτε ξανά και τις ρυθμίσεις του στεγνωτηρίου. Αν χρησιμοποιήσετε λιγότερες στροφές και χαμηλότερη θερμοκρασία, τα ρούχα θα βγουν λιγότερο τσαλακωμένα, ειδικά τα βαμβακερά.

Επίσης πολύ σημαντικό είναι να μην αφήνετε τα ρούχα να κάθονται χωρίς να τα μαζέψετε μόλις στεγνώσουν. Αν τα βγάλετε αμέσως από το στεγνωτήριο ή τα μαζέψετε από την απλώστρα, δεν θα τσαλακωθούν τόσο πολύ. Όσο πιο πολύ καθυστερείτε, τόσο πιο πολύ θα τσαλακωθούν.

Αν θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε και το δικό σας σπρέι για να μην τσαλακώνονται τα ρούχα. Υπάρχουν έτοιμα προϊόντα στα καταστήματα, αλλά και συνταγές για να το φτιάξετε μόνοι σας.

Για τα μπλουζάκια, μια καλή ιδέα είναι να τα διπλώνετε σε τρία κομμάτια αντί για δύο. Έτσι δεν θα δημιουργηθεί τσάκιση στη μέση. Δοκιμάστε το και θα δείτε διαφορά.

spirossoulis.com

www.pexels.com

Η δίαιτα των βιταμινών: Πως να χάσετε το περιττό βάρος ενισχύοντας τον οργανισμό σας

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr