Πώς να καθαρίζετε τις inox συσκευές

Πώς να καθαρίζετε τις inox συσκευές

Οι περισσότερες νέες ηλεκτρικές συσκευές δεν είναι λευκές αλλά inox. Κι αυτό γιατί είναι πιο μοντέρνες, πιο όμορφες αισθητικά και δεν λερώνουν εύκολα, ή τουλάχιστον δεν φαίνονται λερωμένες, αφού έχουν αυτή την κομψή γυαλάδα. Όμως κι αυτές χρειάζονται, παρόλα αυτά, καθάρισμα και είναι και πολύ εύκολο να αποκτήσουν άσχημες δαχτυλιές και αποτυπώματα, όσο τις χρησιμοποιούμε.

Πώς το κάνουμε, λοιπόν, για να μην τις χαλάσουμε ή τις γρατσουνίσουμε; Δεν χρειάζεται ούτε χημικά, ούτε περίεργα καθαριστικά. Εμείς θα σας δώσουμε απλές και εύκολες συμβουλές και για τον καθαρισμό τους και το γυάλισμά τους.

Με σαπούνι πιάτων
Τελικά το σαπούνι για τα πιάτα έχει πάρα πολλές ακόμη χρήσεις στην κουζίνα. Στην περίπτωσή μας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ρίξετε λίγο επάνω σε ένα πανάκι με μικροΐνες και έπειτα λίγο ζεστό νερό. Σκουπίστε την επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε με το πανάκι, με τη σωστή φορά του μετάλλου και στη συνέχεια ξεβγάλτε το για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα σαπουνιού. Τέλος, στεγνώστε τη με μια καθαρή πετσέτα.
Για να καθαρίσετε το πανί από μικροΐνες μετά, πλύντε το με άλλα υφάσματα που δεν αφήνουν χνούδι και στεγνώστε το ή αφήστε το να στεγνώσει μόνο του.

Με υγρό για τα τζάμια
Εάν έχετε επίμονες δαχτυλιές, που δεν φεύγουν με το σαπούνι, τότε ψεκάστε λίγο υγρό για τα τζάμια επάνω στο πανάκι με τις μικροΐνες και σκουπίστε την περιοχή από ανοξείδωτο ατσάλι, που θέλετε, με τη σωστή φορά του μετάλλου.

Με λευκό ξίδι
Αν δεν έχετε ξαναχρησιμοποιήσει αυτό το υλικό για καθαριότητα στην κουζίνα τότε χάνετε μια φθηνή και εύκολη λύση. Ρίξτε λίγο λευκό ξίδι σε ένα πανάκι και σκουπίστε με τη φορά του μετάλλου. Αυτή η μέθοδος θα διώξει όλα τα επίμονα λίπη και δαχτυλικά αποτυπώματα. Το ξίδι, ωστόσο, χρειάζεται προσοχή γιατί είναι πολύ πιο όξινο από άλλα καθαριστικά, οπότε πριν τη χρήση του δοκιμάστε το σε μια μικρή επιφάνεια. Έτσι δεν θα έχετε πρόβλημα να χαλάσει.

Με ειδικό καθαριστικό για ανοξείδωτο ατσάλι
Υπάρχουν και τα προϊόντα καθαρισμού που είναι φτιαγμένα ακριβώς για αυτές τις συσκευές και ιδίως για επίμονους λεκέδες. Αυτά θα σας καθαρίσουν αποτελεσματικά το ψυγείο ή την ηλεκτρική κουζίνα σας χωρίς να αφήσουν κανένα σημάδι επάνω τους. Ρίξτε λίγο πάνω σε ένα πανάκι με μικροΐνες και τρίψτε απαλά.

Πώς γυαλίζουμε τις επιφάνειες αυτές

Με ελαιόλαδο
Αυτή η μέθοδος είναι πολύ καλή για τη συντήρηση του ανοξείδωτου. Απλώς σκουπίστε με λίγο λάδι, όταν ανοίγετε ένα καινούριο μπουκάλι, ή αφού καθαρίσετε με έναν από τους παραπάνω τρόπους. Συνεχίστε μέχρι να εξαφανιστούν όλες οι γρατσουνιές ή τα σημάδια και στο τέλος περάστε με ένα στεγνό πανί. Έτσι, θα δημιουργηθεί ένα στρώμα λαδιού, το οποίο θα είναι ανθεκτικό στις δαχτυλιές.

Πόσο συχνά πρέπει να τις καθαρίζουμε;
Δεν υπάρχει κανόνας σε αυτό, αφού εξαρτάται από το πόσο καθαρή και λαμπερή θέλετε να είναι η κουζίνα σας. Πιο συγκεκριμένα, ο φούρνος θα πρέπει να καθαρίζεται πιο συχνά με απορρυπαντικό πιάτων, ενώ μεγαλύτερες συσκευές, όπως το ψυγείο, μπορούν να φροντίζονται περίπου μια φορά την εβδομάδα.

OLIVEMAGAZINE

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr