Σγουρά μαλλιά: Η wash ‘n’ go διαδικασία για τέλειες, καλοσχηματισμένες μπούκλες

Σγουρά μαλλιά: Η wash ‘n’ go διαδικασία για τέλειες, καλοσχηματισμένες μπούκλες

Η διαδικασία wash ‘n’ go είναι το πιο πρακτικό και εύκολο styling για τα σγουρά μαλλιά.
Με αυτό το σχήμα μαλλιών, οι επιλογές styling είναι ατελείωτες. Ωστόσο, ένα από τα πιο καλοκαιρινά και πρακτικά looks είναι το “wash ‘n’ go.” Αυτό το στιλ περιλαμβάνει το λούσιμο και το styling χωρίς πολύ θερμότητα ή επιδεξιότητα, επιτρέποντας στις φυσικές μπούκλες σας να λάμψουν.

Κατερίνα Τσιλιμιδού

Ενώ το όνομά του υπονοεί ότι είναι μια γρήγορη διαδικασία, το”wash ‘n’ go” είναι ουσιαστικά μια διαδικασία πολλαπλών βημάτων, κυρίως περιποίησης, ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας.

Η ρουτίνα του wash ‘ n’ go

Λούσιμο
Επιλέξτε ένα ενυδατικό σαμπουάν, μία σύνθεση που προσθέτει υγρασία στα μαλλιά ενώ υποστηρίζει τον έλεγχο του φριζαρίσματος.

Δοκιμάστε διαφορετικά σαμπουάν και μαλακτικά για να βρείτε το καλύτερο για σας και θυμηθείτε ότι η ποσότητα που χρησιμοποιείτε είναι ανάλογη με την πυκνότητα των μαλλιών σας.

Κατά τη διάρκεια του λουσίματος, ξεμπερδεύετε κάθε μπούκλα με τα δάχτυλά σας και κάνετε απαλό μασάζ στο τριχωτό. Καθώς το κάνετε αυτό, θα παρατηρήσετε πόσο πιο εύκολο είναι να περάσετε τα δάχτυλά σας μέσα από τα μαλλιά. Όταν τελειώσετε, ξεπλύνετε καλά.

Ενυδάτωση και λείανση
Μετά το ξέβγαλμα του σαμπουάν, η μαλακτική κρέμα ή μια μάσκα είναι απαραίτητη. Και ίσως το πιο σημαντικό βήμα της διαδικασίας, γιατί λειαίνει την τρίχα κάνοντάς την πιο εύκολη στη διαχείριση. Επιλέξτε ένα μαλακτικό που προσθέτει υγρασία και λάμψη ενώ ελέγχει το φριζάρισμα. Θα πρέπει να αφήσετε το μαλακτικό ή τη μάσκα στα μαλλιά όσο χρόνο αναφέρουν οι οδηγίες του.

Ξεμπέρδεμα
Μετά τη μάσκα και / ή το conditioner, το ξεμπέρδεμα θα πρέπει πλέον να είναι αρκετά πιο εύκολο. Ταμπονάρετε απαλά τα βρεγμένα μαλλιά με ένα βαμβακερό μπλουζάκι ή μια πετσέτα μικροϊνών. Έπειτα βάλτε τους ένα leave-in προϊόν, είτε γαλάκτωμα είτε σπρέι. Στη συνέχεια, ξεμπερδέψτε με μια χτένα με φαρδιά δόντια, ξεκινώντας από τις άκρες προς το τριχωτό.

Τα προϊόντα styling και το στέγνωμα
Για ένα ελαφρύ κράτημα και ανάλαφρη εμφάνιση, βάλτε μια κρέμα για μπούκλες. Για πιο καθορισμένο σχήμα, προτιμήστε ένα τζελ για μπούκλες. Κάθε προϊόν που εφαρμόζετε βοηθά στην καλύτερη διαμόρφωση, εξασφαλίζοντας ότι τα μαλλιά σας διατηρούν τη μορφή και τον όγκο τους.

Αφού εφαρμόσετε το προϊόν διαμόρφωσης σε όλο το μήκος των μαλλιών, αποφύγετε να αγγίζετε τις μπούκλες σας μέχρι να στεγνώσουν για να μην αλλοιώσετε το σχήμα τους.

Όσο για το στέγνωμα, μπορείτε είτε να αφήσετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά είτε να τα στεγνώσετε με το diffuser. Με το στέγνωμα στον αέρα όμως θα έχετε μια πιο φυσική εμφάνιση χωρίς θερμότητα, ενώ με τη χρήση diffuser προσθέτετε περισσότερο όγκο.

Επόμενη μέρα: Πώς θα τονώσετε τις μπούκλες σας
Το επόμενο πρωϊ ψεκάστε τα μαλλιά σας με νερό ή με ένα σπρέι leave-in conditioner και στη συνέχεια εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα gel ή κρέμας για μπούκλες. Έπειτα ‘τσαλακώστε’ καλά τα μαλλιά σας ανά τούφες και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά.

www.instyle.gr

unsplash.com

 

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr