Η βιταμίνη που εγγυάται να κάνει την απώλεια βάρους παιχνιδάκι -Θεαματική μείωση του σωσίβιου στην κοιλιά

Η βιταμίνη που εγγυάται να κάνει την απώλεια βάρους παιχνιδάκι -Θεαματική μείωση του σωσίβιου στην κοιλιά

Και οι τρομερές επιπτώσεις από την ανεπαρκή πρόσληψη της.

Υπάρχουν ένα σωρό παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπόψιν εφόσον αγωνιζόμαστε να χάσουμε βάρος. Απ′ το να τηρούμε μια ρουτίνα προπόνησης, και μια ισορροπημένη διατροφή, μέχρι το να κοιμόμαστε από επτά έως εννέα ώρες κάθε βράδυ. Κάθε τι έχει σημαντική επίδραση στον μεταβολισμό μας.

Κι ενώ ο μεταβολισμός επηρεάζεται από διάφορες μεταβλητές, ένας βέβαιος τρόπος να τον κάνουμε να λειτουργήσει υπέρ μας, είναι η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής που θα θωρακίσουν το σώμα μας με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Ωστόσο, σε ό,τι αφορά την απώλεια βάρους και την ενεργοποίηση του μεταβολισμού, υπάρχει ένα είδος βιταμίνης που υπόσχεται να επιφέρει ακόμα πιο ουσιαστική αλλαγή στο μεταβολικό μας ρυθμό: H βιταμίνη του συμπλέγματος Β, που πέρα από θεαματική μείωση του σωσίβιου λίπους γύρω από την κοιλιά, μπορεί να εγγυηθεί κι ένα σωρό ακόμη οφέλη για την υγεία μας.

Πώς σχετίζονται οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β με την ενίσχυση του μεταβολισμού
Ενσωματώνοντας στη διατροφή μας τις απαραίτητες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως τη θειαμίνη (Β1), την πυριδοξίνη (Β6), το φυλλικό οξύ (Β9) ή και την κοβαλαμίνη (Β12), κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους ή και την απώλεια των περιττών κιλών, δίνοντας στον μεταβολισμό μας επιπλέον ώθηση.

Οι βιταμίνες Β ενυπάρχουν σε μια σειρά τροφών, τις οποίες καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση, όπως το κοτόπουλο, τα όσπρια, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα αυγά, τα ψάρια και πολλά άλλα.

Ωστόσο, παράγοντες όπως η ηλικία ή τα γενετικά χαρακτηριστικά ενδέχεται να εντείνουν την ανάγκη του οργανισμού μας για τις βιταμίνες του συμπλέγματος B. Σε αυτή την περίπτωση, στην αγορά διατίθενται εξαιρετικά συμπληρώματα βιταμινών B.

Καλύπτει ένα κενό σχετικά με το πώς η κατανάλωση αυγών μπορεί να επηρεάσει τους δείκτες σύστασης του σώματος.

Τα συμπληρώματα βιταμινών του συμπλέγματος B είναι απολύτως απαραίτητα για τους βίγκαν και τους χορτοφάγους, οι οποίοι δύσκολα θα προσλάβουν επαρκείς ποσότητες βιταμινών Β μέσα από το φαγητό τους. Και τί θα συμβεί σε περίπτωση που ο οργανισμός δεν προσλαμβάνει την απαραίτητη ποσότητα βιταμινών B; Θα στερέψει από ενέργεια, καθώς οι βιταμίνες Β είναι υπεύθυνες για τη μετατροπή των υδατανθράκων σε ενέργεια.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που η λήψη βιταμινών του συμπλέγματος Β υποστηρίζει έναν υγιή μεταβολισμό. Η συγκεκριμένη πηγή βιταμινών βοηθά στον ταχύτερο μεταβολισμό των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και των λιπαρών που εισέρχονται στο σώμα μας.

Η χορτοφαγική δίαιτα που επιφυλάσσει πολλαπλούς κινδύνους για την υγεία μας
Και όλα όσα οφείλει να περιλαμβάνει μια πλήρης και ισορροπημένη χορτοφαγική δίαιτα.

Πέρα από τα πολλαπλά οφέλη τους για τον οργανισμό μας, αλλά και την καθοριστική συμβολή τους στην απώλεια βάρους, η ανεπαρκής πρόσληψη βιταμινών του συμπλέγματος Β, ελλοχεύει ο κίνδυνος να στερήσει από το σώμα μας την ενέργεια που απαιτείται, ώστε να εκτελέσει ομαλά όλες τις καθημερινές λειτουργίες του. Αυτό ίσως μας κάνει να αισθανόμαστε διαρκώς κουρασμένοι και νωθροί, με μελαγχολική διάθεση

Ακόμη, η στέρηση της εν λόγω ομάδας βιταμινών, ίσως οδηγήσει τον οργανισμό μας στο να αποθηκεύει όλα τα θρεπτικά συστατικά με τη μορφή λίπους.

www.huffingtonpost.gr

Έλαιο Σπόρων  Ροδιού: (Το Ελιξίριο Της Νιότης – Ειδική Τιμή).

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr