Απο τα Πόδια Έως Και Τα Μάτια. Η μαγεία της μέντας στην ομορφιά. Καλλυντικά που μπορείς να αντικαταστήσεις με Μέντα.

Απο τα Πόδια Έως Και Τα Μάτια. Η μαγεία της μέντας στην ομορφιά. Καλλυντικά που μπορείς να αντικαταστήσεις με Μέντα.

Η μέντα είναι αρκετά γνωστή για τις ψυκτικές της ιδιότητες και χρησιμοποιείται ευρέως για την παρασκευή τσαγιού μέντας ή νερών αποτοξίνωσης. Η κατανάλωση νερού με έγχυση μέντας ή τσαγιού μέντας σας κρατά δροσερό από μέσα και είναι εκπληκτικό τα καλοκαίρια. 

Η μέντα επίσης είναι εξαιρετική για το δέρμα και τα μαλλιά. Επιπλέον αποτελεί ένα δώρο της φύσης εύκολα προσβάσιμο και πάρα πολύ οικονομικό. Είναι επίσης ένα εύκολα διαθέσιμο συστατικό και αν έχετε φυτό μέντας στον κήπο του σπιτιού σας, είστε ακόμη πιο τυχεροί.

Δείτε πόσα καλλυντικά μπορείτε να αντικαταστήσετε με την μέντα και πόσο τέλεια αποτελέσματα φέρνει!

Τόνερ μέντας για δέρμα με τάση ακμής & λιπαρότητα
Η μέντα έχει αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις και εξισορροπητικές ιδιότητες του σμήγματος. Αυτό την καθιστά εξαιρετικό συστατικό για τύπο δέρματος με τάση ακμής ή λιπαρότητα. Για να φτιάξετε ένα τόνερ, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε μια χούφτα φρέσκα ή αποξηραμένα φύλλα μέντας σε 2 φλιτζάνια νερό και να το αφήσετε να σιγοβράσει για 10 με 15 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Μεταφέρετε το στραγγισμένο διάλυμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και χρησιμοποιήστε το ως κανονικό τόνερ. Φυλάξτε το στο ψυγείο για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής του σε 2 με 3 ημέρες και επίσης για να πολλαπλασιαστούν τα οφέλη του. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ροδόνερο αντί για καθαρό νερό για επιπλέον καλλυντικές και φροντιστικές δυνάμεις του καλλυντικού σας.

Δροσιστική Μάσκα Προσώπου Μέντα
Η μάσκα προσώπου με μέντα είναι εκπληκτική για ζεστό και υγρό καιρό, καθώς κρατά το δέρμα σας δροσερό και βοηθά επίσης στη σύσφιξη των πόρων και στην απομάκρυνση της ακμής. Για να φτιάξετε μια δροσιστική μάσκα προσώπου με μέντα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε μαζί πάστα μέντας και αρκετό ρυζάλευρο ώστε να δημιουργηθεί ένα μείγμα που μπορεί να απλωθεί. Εφαρμόστε  στο πρόσωπο σας και αφήστε το να καθίσει στην επιδερμίδα σας για 20 λεπτά πριν το ξεπλύνετε.

Σαμπουάν κατά της πιτυρίδας
Για να φτιάξετε το δικό σας σαμπουάν κατά της πιτυρίδας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αναμίξετε μαζί ίσες ποσότητες υγρού σαπουνιού Καστίλλης και ροδόνερου. Προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας και ανακατέψτε το απαλά. Χρησιμοποιήστε το ως κανονικό σαμπουάν. Αυτό το σαμπουάν όχι μόνο βοηθά στην καταπολέμηση της πιτυρίδας και των ήπιων λοιμώξεων του τριχωτού της κεφαλής, αλλά ενισχύει επίσης και την ανάπτυξη των μαλλιών.

Δροσιστική μάσκα μαλλιών
Αν έχετε συχνά κάψιμο και σπυράκια στο τριχωτό της κεφαλής σας ή αν ο καιρός είναι εξαιρετικά υγρός και κάνει το τριχωτό της κεφαλής σας λιπαρό, αυτή η μάσκα που ακολουθεί είναι άκρως δροσιστική και προκαλεί ψυχική και πνευματική ευεξία. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναμίξετε μαζί μια χούφτα φρέσκα φύλλα μέντας με 2 φλιτζάνια πράσινο τσάι. Ανακατέψτε το και στραγγίστε το υγρό. Χρησιμοποιώντας ένα βαμβάκι, εφαρμόστε το στο τριχωτό της κεφαλής σας και ψεκάστε το υπόλοιπο στο μήκος των μαλλιών σας. Αφήστε το να καθίσει για 2 έως 3 ώρες πριν χρησιμοποιήσετε ένα σαμπουάν όπως θα κάνατε συνήθως.

Λάδι ανάπτυξης μαλλιών
Για να φτιάξετε το δικό σας λάδι ανάπτυξης μαλλιών με έγχυση μέντας, το μόνο που χρειάζεστε είναι μια χούφτα αποξηραμένα φύλλα μέντας και 2 φλιτζάνια λάδι καρύδας. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι καρύδας και προσθέτουμε τα φύλλα μέντας και ανακατεύουμε γρήγορα. Κρατήστε το στο λουτρό νερού για 30 λεπτά και στη συνέχεια τοποθετήστε το στο σκοτάδι για ένα μήνα. Αφήστε τα φύλλα να παραμείνουν εμποτισμένα και χρησιμοποιήστε αυτό το λάδι ως θεραπεία (ζεστού λαδιού) πριν το σαμπουάν.

Θεραπεία κηλίδων ακμής
Η μέντα έχει εκπληκτικές αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες και επίσης βοηθά στη μείωση της ακμής, της ερυθρότητας και του πόνου. Για να κάνετε θεραπεία για τα σημεία ακμής, πρέπει να φτιάξετε φρέσκια πάστα μέντας χρησιμοποιώντας ένα γουδί και γουδοχέρι και να εφαρμόσετε αυτόν τον χυμό απευθείας στην ακμή πριν πάτε για ύπνο. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, προσθέστε λίγο τζελ αλόης σε αυτό.

Scrub προσώπου
Για να φτιάξετε scrub προσώπου μέντας, ανακατέψτε μαζί ίσες ποσότητες  βρώμης και αποξηραμένων φύλλων μέντας χονδρικά θρυμματισμένα. Προσθέστε αρκετό αμυγδαλέλαιο για να φτιάξετε ένα μείγμα που μπορεί να απλωθεί. Χρησιμοποιήστε το ως scrub προσώπου. Αυτό το scrub απομακρύνει απαλά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και διατηρεί επίσης το δέρμα σας καθαρό.

Απολέπιση σώματος & σύσφιξη δέρματος στο σώμα
Για να φτιάξετε ένα δροσιστικό και κατά της ακμής scrub σώματος, αλλά και για σφιχτό δέρμα στο σώμα, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσθέσετε 2 κουταλιές της σούπας σκόνη αποξηραμένου φύλλου μέντας σε μισό φλιτζάνι λεπτό αλάτι Epsom. Προσθέστε αρκετό ελαιόλαδο για να φτιάξετε ένα μείγμα που απλώνεται και χρησιμοποιήστε το ως απολέπιση σώματος. Για επιπλέον οφέλη, προσθέστε επίσης μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας.

Scrub τριχωτού της κεφαλής
Η απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής σας είναι εξαιρετική για να διατηρήσετε το τριχωτό της κεφαλής σας υγιές και να καταπολεμήσετε την πιτυρίδα. Η απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής βοηθά επίσης στην απομάκρυνση της συσσώρευσης προϊόντων και στην ενίσχυση της ανάπτυξης των μαλλιών.

Για να κάνετε scrub για το τριχωτό της κεφαλής, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αναμίξετε μαζί 3 κουταλιές της σούπας ψιλό αλάτι, 2 κουταλιές της σούπας άργιλο μπεντονίτη και 2 κουταλιές της σούπας σκόνη μέντας. Προσθέστε αρκετό ροδόνερο για να κάνετε μια πάστα και χρησιμοποιήστε το ως scrub για το τριχωτό της κεφαλής πριν χρησιμοποιήσετε το σαμπουάν.

Μάσκα πρησμένων ματιών
Εάν έχετε κουρασμένα πόδια και κουρασμένα μάτια, αυτή η μάσκα προσώπου μέντας μπορεί να λειτουργήσει και να λύσει το πρόβλημα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εξαγάγετε φρέσκο ​​χυμό μέντας και να προσθέσετε μερικές σταγόνες λάδι καφέ. Μουλιάστε ένα βαμβάκι σε αυτό και τοποθετήστε το κάτω από τα μάτια σας για 10 λεπτά.

Σημαντική σημείωση. Τα καλλυντικά οφέλη των βοτάνων είναι πιο δραστικά απο τα συμβατικά καλλυντικά. Κάντε όμως οπωσδήποτε δοκιμή εμπλάστρου πριν εφαρμόσετε για να ελέγξετε εάν είστε αλλεργικοί .
Τηρήσεε μια ρουτίνα και θα δείτε οπωσδήποτε αποτέλεσμα.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr